Hei. Jeg jobber med å fornye kjøkken i Arcus Kjøkkenfornying AS. Vi har liten erfaring med å fornye Kvik kjøkken, noe som kan være et godt tegn for Kvik. Men vi ser mange kjøkken fra IKEA som ikke holder lenger enn 5-10 år. Over det er bonus i våre øyne. Det er en grunn til at det er billigere.
Noen punkter vi legger merke til med IKEA : Laminat som løsner og sprøytemaling som går i oppløsning spesielt rundt der det er fukt og varme. Spon og rimelige trefiberplater er vanlig hos Ikea. MDF er bedre og dyrere.. Mange foringer iom at det er få bredder. Mister skapplass. Korte benkeplater gir stygge skjøter. Spesiallagde plater er dyrere. Blir mange tillegg skal man oppgradere. Som f.eks dempere på hengsler. Ikke så dype skap. Billigere mekanikk : skuffer og hengsler. Her er det mye ymse... Rørleggere vil ikke ta i blandebatteriene. Tynnere stål i kummene som da tåler mindre. Finishen og profilene ser billige ut i forhold til kvalitetskjøkken. Dårlig utvalg på håndtak og synes ikke de ser så pene ut. Dekksider som må kappes og får åpne kanter. Greit når det går opp til taket, men hvis man ikke har det, så vil det ofte bli åpent. Tynne og skranglete. Målene på dørene er litt ulike. Vi ser at de fleste som tegner selv på IKEA burde hatt hjelp av folk som kan det.. Verdimessig så vil et kvalitetskjøkken ha høyere verdi enn et lavpriskjøkken. Holdbarhetsmessig vil et kvalitetskjøkken holde lenger enn lavpriskjøkken og er bedre på service i ettertid. Skrog fra et lavpriskjøkken er også slarkete, mens dyrere skrog bruker man finer for å gjøre de mer solide.
Kjøper man et billig kjøkken kan man fornye det senere og havne på noe av samme totalpris.
Har både Ikea og Kvik i et ny opppusset hus, mitt inntrykk er at ikea stammer, skuffer, hengsler og løsninger er bedre og lettere/raskere å montere. Kvik har bedre dørfronter, finere håndtak serier, bedre kundeservice når en har litt spesielle ønsker.
Synes forresten at Ikea sine hvitevarer reflekterer prisen en betaler for de, hadde i dag etter erfaringen jeg har ikke kjøpt Ikea hvitevarer. Heller lagt i noen kroner og kjøpt anerkjent merke. Benkeplate fra Ikea er heller ikke noe som imponerer, er betydelig kvalitet forskjell på den i forhold til den i mitt gamle hus , den var levert av en kjøkken leverandør som hadde dyrere kjøkken. Vasker vi har er kjøpt fra annen leverandør, og det samme med blandebatteri. Dette valget ble gjort pga det jeg hadde hørt og lest om dette fra spesielt Ikea sine produkt.
Epoq har jeg også vært å kikket på fikk da ikke noe god følelse av dette, virket som det var noen hakk under både Kvik og Ikea
Jeg har hatt begge deler. Kvaliteten er og føles akkurat lik. Men IKEA føles bedre på beslag/henglser osv. IKEA er lettere å sette sammen. Et eksempel er dekkplater. Skal du dekke f.eks. baksiden av en kjøkkenøy får du mange plater hos Ikea, altså en dekkplate pr skapstamme. Hos KVIK får du en hel plate. Det ser finere ut med hel plate fra KVIK. Dekkplatene til IKEA skrus utenpå de vanlige skapstammene, hos KVIK byttes selve skapstammeplaten ut med dekkplaten. IKEA slipper man å bestille/vente, kan gå å hente kjøkkenet på dagen. + nettbutikk og litt lavere pris. Ville valgt IKEA.
Jeg er overbevist om at uttalelser om 5-8års levetid på kjøkken er feil. Det må i så fall være kjøkken der montering er feil/mangelfull. Men det er korrekt at en bør være spesielt oppmerksom på benkeplater skjøting og hulltaking. Dette må behandles for ikke å få fuktskader. Alternativer kan også vurderes.
Arcus Kjøkkenfornying holdt et flammende innlegg mot IKEA her. Det er forståelig. Skal man leve av å bytte ut deler av kjøkkener er det en fordel å kunne kritisere kjøkkenene som kundene allerede har. Og veldig mange har IKEA-kjøkkener
Jeg har hatt IKEA-kjøkkener i ulike hus i 25 år, og har ikke hatt ett eneste av de problemene som Arcus Kjøkkenfornying nevner.
Ja, korte benkeplater gir i prinsippet stygge skjøter, men jeg har aldri hatt problemer med at plater har vært for korte. Og de gangene jeg har betalt IKEA for å lage skikkelige hjørneskjøter (i stedet for å bruke lister til å dekke over manglende skjøter i hjørnene) har resultatet blitt aldeles strålende.
Tilleggene for hva Arcus Kjøkkenfornying kaller "oppgradering" hos IKEA er overkommelige. Dempere til hengsler blir nevnt. Dempere koster 20 kroner per stykk hos IKEA. Det blir noen hundrelapper for et typisk kjøkken. Jeg synes det er meningsløst å betale mange titusener for et dyrt kjøkken fordi jeg skal spare noen hundrelapper på at dempere er inkludert. Dempere burde man uansett kjøpe; de koster omtrent ingenting og gir en bedre følelse ved bruk.
Jeg vet ikke om påstanden at "rørleggere ikke vil ta i blandebatteriene" fra IKEA er riktig, men om så er vil det være helt greit for meg. Jeg har aldri hatt noe problem med å montere blandebatteriene fra IKEA selv, og det har jeg spart mye penger på. Har aldri hatt noen lekkasje, aldri skiftet noen pakning eller gjort noe annet. Og liker man ikke blandebatteriene fra IKEA kan man selvsagt kjøpe noe annet.
At "finishen og profilene ser billige ut" hos IKEA er noe som får stå for Arcus Kjøkkenfornying sin regning. Selv synes jeg de ser helt OK ut. Jeg har problemer med å se utenpå et kjøkken om en hvit høyglanspolert skapdør kommer fra den ene eller andre produsenten.
At håndtakene hos IKEA ifølge Arcus Kjøkkenfornying "ikke ser pene ut" må Arcus Kjøkkenfornying selvsagt få lov å mene, siden Arcus Kjøkkenfornying lever blant annet av å bytte ut kjøkkenhåndtak. Det finnes godt over 20 ulike typer hos IKEA, og liker man ingen av dem kan man bruke håndtak fra noen andre; det er ingen stor sak. Selv liker jeg de IKEA-håndtakene jeg har og har hatt.
At mange som tegner kjøkkenene sine selv burde hatt hjelp fra proffer tror jeg på. Men min egen personlige erfaring er motsatt. Da min mor skulle ha nytt kjøkken for ikke så lenge siden fikk hun et forslag fra en en proff. Før vi gikk til proffen tegnet jeg opp endel egne forslag. Det tok meg en dag eller to, og jeg var innom mange muligheter som alle så OK ut på IKEAs utmerkede tegneprogram, før jeg tilslutt havnet på min favoritt. Så gikk vi til proffen. Vedkommende hadde mange års erfaring, og mange diplomer på veggen som dokumenterte gjennomført utdanning. Jeg hørte på hva de snakket om i løpet av den tilmålte halvannen timen. Proffen leverte sitt forslag. Så gikk vi hjem og sammenlignet. Det var ingenting som min mor likte bedre ved det profesjonelle forslaget. Proffen hadde satt opp kjøleskap og fryseskap rett ved siden av inngangsdøren, slik at de stengte siktelinjene og gav et trangt inntrykk. Proffen hadde tegnet inn skap som min mor på over 70 aldri ville ha greid å komme til. Spiseplassen var latterlig. Og så videre. Så sammenlignet vi prisen. Proffen sitt forslag var basert på deler fra en "anerkjent" produsent med ganske stor markedsandel i Norge, og kostet tre ganger så mye som forslaget mitt basert på IKEA. Når man kan gå og gruble selv noen dager, tegne opp ulike forslag basert på ulike ideer, og ta seg den tiden man trenger, synes jeg selv at man kan komme fram til bedre resultater enn en person utenfra som må holde timeplanen og bli ferdig på den tiden som er tilgjengelig.
At skrog fra IKEA er "slarkete" er ikke noe jeg har opplevd.
Om Arcus Kjøkkenfornying har fornyet flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener er ikke det noen stor bombe. Man trenger ikke ha Nobels fredspris i bayesiansk sannsynlighetsregning for å skjønne at når det finnes mange flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener i Norge så vil det også være flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener som etterhvert blir modne for fornying.
De gangene jeg har støtt på selgere fra Arcus Kjøkkenfornying på messer har de vært veldig ivrige etter å fortelle meg hvor dårlig kjøkken jeg har, og fortalt meg om mengder av problemer som de påstår jeg har men som jeg ikke har greid å finne.
Signatur
Først var nicket mitt her Misfornøyd, men nå har jeg fått sagt det jeg ville si om FolloHus
KarstenBeate : Det er vel ikke et så flammende innlegg. Det er basert på hva vi ser ute i felten når kunder ringer til oss og vil fornye, men det er ikke det vi gjør mest av.
Jeg har Ikea på hytta og hadde Ikea i et hus fra 2002 modellen Ståt med gull-skålhåndtak...
Skal man sammenligne så burde man sammenligne detalj for detalj. Også Ikea bruker flere underleverandører som f.eks Blum hengsler. Men det har de ikke alltid hatt...
Man kan oppgradere benkeplater for å få de finere i skjøtene. Dette er oppgradering på samme måte som dempere.
Vi er spesialister som jobber med kjøkken og derfor må vi selge ting vi liker. Derfor har vi et godt og fint utvalg av håndtak som f.eks børsta stål og lite plastikk. Jeg var senest i går på Ikea for å hjelpe noen med en reklamasjonssak på et Ikea-kjøkken. Dette er veldig subjektivt, men du kan jo se på håndtakene vi har kontra Ikea : http://issuu.com/arcus-kjokkenfornying/docs/h__ndtak Man kan også kjøpe kjøkken på Ikea og håndtakene et annet sted hvis man ikke liker dem.
Prøv et google søk på rørleggere og Ikea blandebatteri, så tror jeg du skjønner hva jeg mener. Her er et Ikea blandebatteri fra nevnte reklamasjonssak : Heldigvis så drypper det rett i kummen . Har vært med å skifta gulv pga et Ikea blandebatteri. Der dryppa det på baksiden og under gulvet.
Ikea lever av at folk tror de er kjempeflinke til å tegne. Det er selvsagt mange proffer der ute også. Jeg har enda ikke sett to like kjøkken, så variantene er uendelige. Her er en tegning fra vår proff. Jeg håper vi begge er enige om at dette ikke er for nybegynnere/noe viderekomne. En tegning er veldig basert på hva kunden ønsker. Det er den viktigske input'en og det er ofte viktig å se rommet og få riktig følelese av både huset og kunden.
Vi er ikke opptatt av å fortelle kunden om hvor dårlige kjøkkenet dens er, men når folk spør så svarer vi ærlig på hva vi mener om kvalitet osv.
Også kvaliteten på Ikea-hvitevarer er det bare å gjøre et kjapt google søk på om man ikke har opplevd kvaliteten selv.
Finishen er smak og behag. Liker man plasthåndak og plastmaling (polyuretan) på dørene som skinner som et leketøy så er det bra for Ikea å ha de kundene. Har du en grov kjerne i dørene, så får du et grovere utseende med laminat. MDF og HDF er jamnere og mer dødt materiale. Spon inneholder 3-5% fukt og er en blanding av flis og trelim. Fukt og treverk er en dårlig kombinasjon.
HsT : 5-10år er holdbarheten på et Ikea kjøkken.... Kanskje 8-10 er bedre å si, men det kan holde lenger som også skjer, men det vil jeg si er bonus. Det må jo være bra i forhold til prisen .
Også kvaliteten på Ikea-hvitevarer er det bare å gjøre et kjapt google søk på om man ikke har opplevd kvaliteten selv.
Finishen er smak og behag. Liker man plasthåndak og plastmaling (polyuretan) på dørene som skinner som et leketøy så er det bra for Ikea å ha de kundene. Har du en grov kjerne i dørene, så får du et grovere utseende med laminat. MDF og HDF er jamnere og mer dødt materiale. Spon inneholder 3-5% fukt og er en blanding av flis og trelim. Fukt og treverk er en dårlig kombinasjon.
HsT : 5-10år er holdbarheten på et Ikea kjøkken.... Kanskje 8-10 er bedre å si, men det kan holde lenger som også skjer, men det vil jeg si er bonus. Det må jo være bra i forhold til prisen .
Kan du fortelle oss om hva som ikke holder på IKEA kjøkkene, ja jeg har erfart kvaliteten på hvitevarene til IKEA og det er Elektrolux produkter som fungerer like godt som noen andre i allefall hvis en ikke velger de billigste. (Ja det stemmer at Wirlpool utgavene som IKEA hadde før var noe mer blandet i kvalitet og det er fra her du trolig kan finne noen negative kommentarer, men det er mange år siden nå)
Med IKEA sin markedsandel på kjøkken (er den ikke over 50%?) så hadde det vært et ramasrik der ute om dine tall hadde vært korrekt. De som flyttet inn med IKEA kjøkken i år 2000 har ikke normalt byttet kjøkken verken 1 eller 2 ganger siden det...
Du ser jo at det er flere her inne som rapporterer at de ikke tror på dine lave levetidstall. At du har kunder som vil fornye kjøkkenfronter o.l. er jo fordi kundene ønsker noe annet ikke nødvendigvis at kjøkkenet er slitt ut, jeg har jo hørt om de som også hiver ut kjøkken som er 1/2 år gamle.
Det er mange andre profesjonelle brukere her på BB og best troverdighet gir de som har et edrulig forhold til det å kommentere andres produkter. Jeg synes ikke dere traff målskiven her. (Ser f.eks. på Elby som et eksempel der han var ute å "reddet" en konkurent for en stund siden).
Og til TS oprinnelige spørsmål: Synspunktene over til de som virkelig beskriver Kvik og IKEA stemmer godt godt overens med det jeg har hørt. Og ta med deg rådene om å være nøye med skjøter og avslutninger så har du kjøkken i mange, mange år enten du velger det ene eller det andre.
ArcusKjokkenfornying: Fint du legger ut bilder av hva deres "proffer" klarer å utrette...........jeg er ikke imponert!! Syns ikke tegning viser ett spesielt fint eller praktisk kjøkken.. Trangt (klønete) for å komme inn i kjøkken, feks å ta noe fra ovn og sette på spisebord...... Og halvt kjøkken på "avveie"........
Om du trenger flere kunder så er nok ikke rette måten å kritisere IKEA-kjøkken her på BB! Ditt angrep insinuerer nesten at de som kjøper IKEA-kjøkken ikke vet hva de gjør, kan ikke tegne mm...
Signatur
"Den viktigste livsvisdom må vi oppdage med våre egne øyne" (Nansen)
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode (gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til
Hva ble det til - og hvorfor?
Noen punkter vi legger merke til med IKEA :
Laminat som løsner og sprøytemaling som går i oppløsning spesielt rundt der det er fukt og varme.
Spon og rimelige trefiberplater er vanlig hos Ikea. MDF er bedre og dyrere..
Mange foringer iom at det er få bredder. Mister skapplass.
Korte benkeplater gir stygge skjøter. Spesiallagde plater er dyrere.
Blir mange tillegg skal man oppgradere. Som f.eks dempere på hengsler.
Ikke så dype skap.
Billigere mekanikk : skuffer og hengsler. Her er det mye ymse...
Rørleggere vil ikke ta i blandebatteriene.
Tynnere stål i kummene som da tåler mindre.
Finishen og profilene ser billige ut i forhold til kvalitetskjøkken.
Dårlig utvalg på håndtak og synes ikke de ser så pene ut.
Dekksider som må kappes og får åpne kanter. Greit når det går opp til taket, men hvis man ikke har det, så vil det ofte bli åpent. Tynne og skranglete.
Målene på dørene er litt ulike.
Vi ser at de fleste som tegner selv på IKEA burde hatt hjelp av folk som kan det..
Verdimessig så vil et kvalitetskjøkken ha høyere verdi enn et lavpriskjøkken.
Holdbarhetsmessig vil et kvalitetskjøkken holde lenger enn lavpriskjøkken og er bedre på service i ettertid.
Skrog fra et lavpriskjøkken er også slarkete, mens dyrere skrog bruker man finer for å gjøre de mer solide.
Kjøper man et billig kjøkken kan man fornye det senere og havne på noe av samme totalpris.
Lykke til.
Kvik har bedre dørfronter, finere håndtak serier, bedre kundeservice når en har litt spesielle ønsker.
Synes forresten at Ikea sine hvitevarer reflekterer prisen en betaler for de, hadde i dag etter erfaringen jeg har ikke kjøpt Ikea hvitevarer. Heller lagt i noen kroner og kjøpt anerkjent merke. Benkeplate fra Ikea er heller ikke noe som imponerer, er betydelig kvalitet forskjell på den i forhold til den i mitt gamle hus , den var levert av en kjøkken leverandør som hadde dyrere kjøkken.
Vasker vi har er kjøpt fra annen leverandør, og det samme med blandebatteri. Dette valget ble gjort pga det jeg hadde hørt og lest om dette fra spesielt Ikea sine produkt.
Epoq har jeg også vært å kikket på fikk da ikke noe god følelse av dette, virket som det var noen hakk under både Kvik og Ikea
Kvaliteten er og føles akkurat lik. Men IKEA føles bedre på beslag/henglser osv.
IKEA er lettere å sette sammen. Et eksempel er dekkplater.
Skal du dekke f.eks. baksiden av en kjøkkenøy får du mange plater hos Ikea, altså en dekkplate pr skapstamme. Hos KVIK får du en hel plate. Det ser finere ut med hel plate fra KVIK.
Dekkplatene til IKEA skrus utenpå de vanlige skapstammene, hos KVIK byttes selve skapstammeplaten ut med dekkplaten.
IKEA slipper man å bestille/vente, kan gå å hente kjøkkenet på dagen. + nettbutikk og litt lavere pris. Ville valgt IKEA.
Jeg har hatt IKEA-kjøkkener i ulike hus i 25 år, og har ikke hatt ett eneste av de problemene som Arcus Kjøkkenfornying nevner.
Ja, korte benkeplater gir i prinsippet stygge skjøter, men jeg har aldri hatt problemer med at plater har vært for korte. Og de gangene jeg har betalt IKEA for å lage skikkelige hjørneskjøter (i stedet for å bruke lister til å dekke over manglende skjøter i hjørnene) har resultatet blitt aldeles strålende.
Tilleggene for hva Arcus Kjøkkenfornying kaller "oppgradering" hos IKEA er overkommelige. Dempere til hengsler blir nevnt. Dempere koster 20 kroner per stykk hos IKEA. Det blir noen hundrelapper for et typisk kjøkken. Jeg synes det er meningsløst å betale mange titusener for et dyrt kjøkken fordi jeg skal spare noen hundrelapper på at dempere er inkludert. Dempere burde man uansett kjøpe; de koster omtrent ingenting og gir en bedre følelse ved bruk.
Jeg vet ikke om påstanden at "rørleggere ikke vil ta i blandebatteriene" fra IKEA er riktig, men om så er vil det være helt greit for meg. Jeg har aldri hatt noe problem med å montere blandebatteriene fra IKEA selv, og det har jeg spart mye penger på. Har aldri hatt noen lekkasje, aldri skiftet noen pakning eller gjort noe annet. Og liker man ikke blandebatteriene fra IKEA kan man selvsagt kjøpe noe annet.
At "finishen og profilene ser billige ut" hos IKEA er noe som får stå for Arcus Kjøkkenfornying sin regning. Selv synes jeg de ser helt OK ut. Jeg har problemer med å se utenpå et kjøkken om en hvit høyglanspolert skapdør kommer fra den ene eller andre produsenten.
At håndtakene hos IKEA ifølge Arcus Kjøkkenfornying "ikke ser pene ut" må Arcus Kjøkkenfornying selvsagt få lov å mene, siden Arcus Kjøkkenfornying lever blant annet av å bytte ut kjøkkenhåndtak. Det finnes godt over 20 ulike typer hos IKEA, og liker man ingen av dem kan man bruke håndtak fra noen andre; det er ingen stor sak. Selv liker jeg de IKEA-håndtakene jeg har og har hatt.
At mange som tegner kjøkkenene sine selv burde hatt hjelp fra proffer tror jeg på. Men min egen personlige erfaring er motsatt. Da min mor skulle ha nytt kjøkken for ikke så lenge siden fikk hun et forslag fra en en proff. Før vi gikk til proffen tegnet jeg opp endel egne forslag. Det tok meg en dag eller to, og jeg var innom mange muligheter som alle så OK ut på IKEAs utmerkede tegneprogram, før jeg tilslutt havnet på min favoritt. Så gikk vi til proffen. Vedkommende hadde mange års erfaring, og mange diplomer på veggen som dokumenterte gjennomført utdanning. Jeg hørte på hva de snakket om i løpet av den tilmålte halvannen timen. Proffen leverte sitt forslag. Så gikk vi hjem og sammenlignet. Det var ingenting som min mor likte bedre ved det profesjonelle forslaget. Proffen hadde satt opp kjøleskap og fryseskap rett ved siden av inngangsdøren, slik at de stengte siktelinjene og gav et trangt inntrykk. Proffen hadde tegnet inn skap som min mor på over 70 aldri ville ha greid å komme til. Spiseplassen var latterlig. Og så videre. Så sammenlignet vi prisen. Proffen sitt forslag var basert på deler fra en "anerkjent" produsent med ganske stor markedsandel i Norge, og kostet tre ganger så mye som forslaget mitt basert på IKEA. Når man kan gå og gruble selv noen dager, tegne opp ulike forslag basert på ulike ideer, og ta seg den tiden man trenger, synes jeg selv at man kan komme fram til bedre resultater enn en person utenfra som må holde timeplanen og bli ferdig på den tiden som er tilgjengelig.
At skrog fra IKEA er "slarkete" er ikke noe jeg har opplevd.
Om Arcus Kjøkkenfornying har fornyet flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener er ikke det noen stor bombe. Man trenger ikke ha Nobels fredspris i bayesiansk sannsynlighetsregning for å skjønne at når det finnes mange flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener i Norge så vil det også være flere IKEA-kjøkkener enn Kvik-kjøkkener som etterhvert blir modne for fornying.
De gangene jeg har støtt på selgere fra Arcus Kjøkkenfornying på messer har de vært veldig ivrige etter å fortelle meg hvor dårlig kjøkken jeg har, og fortalt meg om mengder av problemer som de påstår jeg har men som jeg ikke har greid å finne.
Det er vel ikke et så flammende innlegg. Det er basert på hva vi ser ute i felten når kunder ringer til oss og vil fornye, men det er ikke det vi gjør mest av.
Jeg har Ikea på hytta og hadde Ikea i et hus fra 2002 modellen Ståt med gull-skålhåndtak...
Skal man sammenligne så burde man sammenligne detalj for detalj. Også Ikea bruker flere underleverandører som f.eks Blum hengsler. Men det har de ikke alltid hatt...
Man kan oppgradere benkeplater for å få de finere i skjøtene. Dette er oppgradering på samme måte som dempere.
Vi er spesialister som jobber med kjøkken og derfor må vi selge ting vi liker. Derfor har vi et godt og fint utvalg av håndtak som f.eks børsta stål og lite plastikk. Jeg var senest i går på Ikea for å hjelpe noen med en reklamasjonssak på et Ikea-kjøkken. Dette er veldig subjektivt, men du kan jo se på håndtakene vi har kontra Ikea : http://issuu.com/arcus-kjokkenfornying/docs/h__ndtak Man kan også kjøpe kjøkken på Ikea og håndtakene et annet sted hvis man ikke liker dem.
Prøv et google søk på rørleggere og Ikea blandebatteri, så tror jeg du skjønner hva jeg mener. Her er et Ikea blandebatteri fra nevnte reklamasjonssak : Heldigvis så drypper det rett i kummen . Har vært med å skifta gulv pga et Ikea blandebatteri. Der dryppa det på baksiden og under gulvet.
Ikea lever av at folk tror de er kjempeflinke til å tegne. Det er selvsagt mange proffer der ute også. Jeg har enda ikke sett to like kjøkken, så variantene er uendelige. Her er en tegning fra vår proff.
Jeg håper vi begge er enige om at dette ikke er for nybegynnere/noe viderekomne.
En tegning er veldig basert på hva kunden ønsker. Det er den viktigske input'en og det er ofte viktig å se rommet og få riktig følelese av både huset og kunden.
Vi er ikke opptatt av å fortelle kunden om hvor dårlige kjøkkenet dens er, men når folk spør så svarer vi ærlig på hva vi mener om kvalitet osv.
Også kvaliteten på Ikea-hvitevarer er det bare å gjøre et kjapt google søk på om man ikke har opplevd kvaliteten selv.
Finishen er smak og behag. Liker man plasthåndak og plastmaling (polyuretan) på dørene som skinner som et leketøy så er det bra for Ikea å ha de kundene. Har du en grov kjerne i dørene, så får du et grovere utseende med laminat. MDF og HDF er jamnere og mer dødt materiale. Spon inneholder 3-5% fukt og er en blanding av flis og trelim. Fukt og treverk er en dårlig kombinasjon.
HsT : 5-10år er holdbarheten på et Ikea kjøkken.... Kanskje 8-10 er bedre å si, men det kan holde lenger som også skjer, men det vil jeg si er bonus. Det må jo være bra i forhold til prisen .
Kan du fortelle oss om hva som ikke holder på IKEA kjøkkene, ja jeg har erfart kvaliteten på hvitevarene til IKEA og det er Elektrolux produkter som fungerer like godt som noen andre i allefall hvis en ikke velger de billigste. (Ja det stemmer at Wirlpool utgavene som IKEA hadde før var noe mer blandet i kvalitet og det er fra her du trolig kan finne noen negative kommentarer, men det er mange år siden nå)
Med IKEA sin markedsandel på kjøkken (er den ikke over 50%?) så hadde det vært et ramasrik der ute om dine tall hadde vært korrekt. De som flyttet inn med IKEA kjøkken i år 2000 har ikke normalt byttet kjøkken verken 1 eller 2 ganger siden det...
Du ser jo at det er flere her inne som rapporterer at de ikke tror på dine lave levetidstall. At du har kunder som vil fornye kjøkkenfronter o.l. er jo fordi kundene ønsker noe annet ikke nødvendigvis at kjøkkenet er slitt ut, jeg har jo hørt om de som også hiver ut kjøkken som er 1/2 år gamle.
Det er mange andre profesjonelle brukere her på BB og best troverdighet gir de som har et edrulig forhold til det å kommentere andres produkter. Jeg synes ikke dere traff målskiven her. (Ser f.eks. på Elby som et eksempel der han var ute å "reddet" en konkurent for en stund siden).
Og til TS oprinnelige spørsmål: Synspunktene over til de som virkelig beskriver Kvik og IKEA stemmer godt godt overens med det jeg har hørt. Og ta med deg rådene om å være nøye med skjøter og avslutninger så har du kjøkken i mange, mange år enten du velger det ene eller det andre.
"proffer" klarer å utrette...........jeg er ikke imponert!!
Syns ikke tegning viser ett spesielt fint eller praktisk kjøkken..
Trangt (klønete) for å komme inn i kjøkken, feks å ta noe fra ovn og sette på spisebord...... Og halvt kjøkken på "avveie"........
Om du trenger flere kunder så er nok ikke rette måten å kritisere IKEA-kjøkken her på BB! Ditt angrep insinuerer nesten at de som kjøper IKEA-kjøkken ikke vet hva de gjør, kan ikke tegne mm...
Tekniker med verktøy.......Festool, Makita, Paslode
(gassverktøy med lav vekt), Millvaukee ....og litt til