Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner. Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna. Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.
Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner. Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna. Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.
Jeg har ødelagt et par stk på den måten... Pannen er varm nesten umiddelbart, og like etterpå er den for varm...
Det andre som ødelegger spesielt stekepanner, er hurtig avkjøling. Ta pannen rett fra varmen, og skyll av den med vann så dampen står. Da er i mange tilfeller løpet kjørt...
Jeg går god for den. Etter at vi har fått induksjonstoppen har jeg blitt flinkere til å varme opp saktere.. F.eks. slenge smøret i panna på 4/9 mens jeg gjør ferdig, for så å skru opp til 7-8 når jeg står klar til steking. Det fungerer knallbra, simulerer litt den gamle "feelingen", men du har fortsatt induksjonsfordelene når du koker vann og skal justere temp underveis osv..
Det ble Høyang-Polaris Party på oss i dag. 4 kjeler og stekepanne + grytekluter + settebrikke til kjele for 2200,- skal jeg si meg fornøyd med. :)
Har hatt akkurat samme settet noen år. Funker fint, også på induksjon. Slippbelegget holder ganske bra, men tåler ikke allverdens skraping med metallredskaper.
Induksjon er supert siden du får så kjapp respons når du skrur opp og ned. Nesten som gassbluss
Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner. Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna. Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.
Jeg har ødelagt et par stk på den måten... Pannen er varm nesten umiddelbart, og like etterpå er den for varm...
Det andre som ødelegger spesielt stekepanner, er hurtig avkjøling. Ta pannen rett fra varmen, og skyll av den med vann så dampen står. Da er i mange tilfeller løpet kjørt...
Sett aldri en tom panne på en påskrudd plate/kokesone, ha minst en spiseskje olje, smør eller vann i. Så hører og ser man når panna er varm nok til å slenge biffen oppi.
Vann i varm panne? Ikke sleng den i en balje med isvann eller åpne kaldvannskrana på fullt og hold den under, men å helle i en halv kopp romtemperert vann som har stått på kjøkkenbenken mens man steker kan gi en fin sjy, tynn saus, eller basis for en jevnet saus. Og man godt skylle av ganske varme panner under rennende varmvann. Det er sånn jeg reingjør både støpejernspanna og Woll-panna. Om panna slår seg da, kostet den sannsynligvis 99 kr og veier ingenting.
Signatur
Bor i horisontaldelt tomannsbolig fra 1948 i Tromsø. Utdannet geolog, jobber i med gravesøknader i kommunen.
Selv skyr jeg kjeler og spesielt panner med "teflon"-belegg, syns det funker fint uten, og beleggene lever ikke lenge med meg bak spakene. Mat som skal stekes i panne, syns jeg blir bedre i ei støpejernspanne.
Forsiktig med ting med melk, og ris som tørrkoker, generelt alt som tørrkoker selvfølgelig.
Ellers ble jeg overrasket over en kjele jeg hadde stående en dag jeg skulle koke poteter. Ettersom den var merket "Edelstahl 18/10 Rostfrei" trodde jeg denne skulle fungere på induksjon, men neida, det bare tikker mellom plate og kjele, og plata vil ikke skru seg på...
Gryter og panner til induksjon er merket med dette symbolet (bilde)eller lignende (kan være bare "glødetråden") Ellers er det som nevnt tidligere i denne tråden, en god ide å ha med en liten magnet. Magnetisk = passer på induksjon. Men vær klar over at det kan være problemer med små gryter, ikke sikkert de fungerer selv om de er magnetiske. Kokesonene har minstemål for diameter på kokekarets bunn. Se bruksanvisningen for koketoppen.
Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna.
Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.
Jeg har ødelagt et par stk på den måten... Pannen er varm nesten umiddelbart, og like etterpå er den for varm...
Det andre som ødelegger spesielt stekepanner, er hurtig avkjøling. Ta pannen rett fra varmen, og skyll av den med vann så dampen står. Da er i mange tilfeller løpet kjørt...
Etter at vi har fått induksjonstoppen har jeg blitt flinkere til å varme opp saktere.. F.eks. slenge smøret i panna på 4/9 mens jeg gjør ferdig, for så å skru opp til 7-8 når jeg står klar til steking. Det fungerer knallbra, simulerer litt den gamle "feelingen", men du har fortsatt induksjonsfordelene når du koker vann og skal justere temp underveis osv..
Det ble Høyang-Polaris Party på oss i dag. 4 kjeler og stekepanne + grytekluter + settebrikke til kjele for 2200,- skal jeg si meg fornøyd med. :)
Kan alt om ingenting og ingenting om alt.
Induksjon er supert siden du får så kjapp respons når du skrur opp og ned. Nesten som gassbluss
Sett aldri en tom panne på en påskrudd plate/kokesone, ha minst en spiseskje olje, smør eller vann i. Så hører og ser man når panna er varm nok til å slenge biffen oppi.
Vann i varm panne? Ikke sleng den i en balje med isvann eller åpne kaldvannskrana på fullt og hold den under, men å helle i en halv kopp romtemperert vann som har stått på kjøkkenbenken mens man steker kan gi en fin sjy, tynn saus, eller basis for en jevnet saus. Og man godt skylle av ganske varme panner under rennende varmvann. Det er sånn jeg reingjør både støpejernspanna og Woll-panna. Om panna slår seg da, kostet den sannsynligvis 99 kr og veier ingenting.
Forsiktig med ting med melk, og ris som tørrkoker, generelt alt som tørrkoker selvfølgelig.
Ellers ble jeg overrasket over en kjele jeg hadde stående en dag jeg skulle koke poteter.
Ettersom den var merket "Edelstahl 18/10 Rostfrei" trodde jeg denne skulle fungere på induksjon, men neida, det bare tikker mellom plate og kjele, og plata vil ikke skru seg på...
Men vær klar over at det kan være problemer med små gryter, ikke sikkert de fungerer selv om de er magnetiske. Kokesonene har minstemål for diameter på kokekarets bunn. Se bruksanvisningen for koketoppen.