34,835    28    8  

Kjeler med teflon til induksjonstopp?

 577     Auli     0
Hei!

Vi har kjøpt induksjonstopp når vi rehabilitere kjøkkenet.

Ingen av de gamle kjelene våre, med teflon fungerer på denne.

Stekepanner med teflon fungerer perfekt!

Vi har forsøkt å finne kjeler, men finner bare stekepanner. IKEA har mange stekepanner med teflon, Clas ohlson og Biltema det samme. Internett er vrient å navigere på dette punktet. Felles for alle steder er at de har kjeler som fungerer på induksjonstopp, uten teflon.

Jeg er lei av brent grøt, svidd saus, fastkokt ris o.l.
Hvis jeg ikke finner kjeler med teflon til en fornuftig penge før julaften, så får alle kebab med surkål.

Imøteser gode tips og forslag!

(Ja, jeg har kokt risengrynsgrøt i en wok panne. Det suger!).

Robin
Signatur

   #1
 745     Sponvika     0
Kjøp stekepanne+++ fra Beka, utrolig godt fornøyd med stekepanna Beka Chef serien. Ikke noe plastbelegg, tåler mye høyere temp.
   #3
 450     Søgne     0
Titan er tingen
Gastrolux er populært.

Hvorfor skal du brenne noe på induksjon?

Enkelt og hurtig å justere.. Enkelt når du blir vant til det..

Har hatt det i ca 6 år. Meget godt fornøyd.
Signatur
   #6
 5,569     0
Jeg tror IKEA har massevis av panner etc med antistick som funker på induksjon? Jeg trodde i alle fall at vi hadde kjøpt mesteparten der, men kanskje ikke... De er normalt godt merket, slik at det skal være mulig å se om de funker på induksjon.

Det enkleste trikset er å ta med en liten magnet. Er pannen magnetisk, funker den på teflon. Er den ikke magnetisk, funker den ikke...
   #7
 5,336     Tromsø     0
Teflon er vel et registrert varemerke for Dupont for polytetrafluoretylen, en glatt plasttype som ting ikke setter seg så lett fast i, men brukes generelt om mange andre belegg med lignede egenskaper fra forskjellige produsenter, inkludert belegg med bedre slitestyrke enn den originale Teflon.

Selv har jeg standardisert på Høyang Party. Opprinnelig var det aluminium med slippbelegg i disse, men de jeg har kjøpt/fått de seinere åra har stålinnlegg i bunnen for å funke på induksjon. I fjor fikk jeg også en Woll-stekepanne til jul. Den er så tung at jeg mistenker at den er i støpejern, men med et meget solid slipp-belegg. Eller er det også aluminium med stålinnlegg?

Så egentlig er det ikke vanskeligere enn å gå til Jernia eller tilsvarende butikk og kjøpe Høyang Party. Eller andre belagte gryter og panner som man får en magnet til å feste seg i bunnen av.
Signatur

   #8
 745     Sponvika     0
Min forrige, Høyang Polaris m. keramisk belegg ( nr. 2 i testen ) tålte bare et halvår før alt satte seg fast.
   #9
 2,264     0
Har Woll selv, etter ca 4 år, er nå non-slipbelegget helt ødelagt. Kun plast som er brukt, og aldri glemt den på ovnen som skulle gi overoppheting.