35,074    28    9  

Kjeler med teflon til induksjonstopp?

 583     Auli     0
Hei!

Vi har kjøpt induksjonstopp når vi rehabilitere kjøkkenet.

Ingen av de gamle kjelene våre, med teflon fungerer på denne.

Stekepanner med teflon fungerer perfekt!

Vi har forsøkt å finne kjeler, men finner bare stekepanner. IKEA har mange stekepanner med teflon, Clas ohlson og Biltema det samme. Internett er vrient å navigere på dette punktet. Felles for alle steder er at de har kjeler som fungerer på induksjonstopp, uten teflon.

Jeg er lei av brent grøt, svidd saus, fastkokt ris o.l.
Hvis jeg ikke finner kjeler med teflon til en fornuftig penge før julaften, så får alle kebab med surkål.

Imøteser gode tips og forslag!

(Ja, jeg har kokt risengrynsgrøt i en wok panne. Det suger!).

Robin
Signatur

   #1
 745     Sponvika     0
Kjøp stekepanne+++ fra Beka, utrolig godt fornøyd med stekepanna Beka Chef serien. Ikke noe plastbelegg, tåler mye høyere temp.
   #3
 532     Søgne     0
Titan er tingen
Gastrolux er populært.

Hvorfor skal du brenne noe på induksjon?

Enkelt og hurtig å justere.. Enkelt når du blir vant til det..

Har hatt det i ca 6 år. Meget godt fornøyd.
Signatur
   #6
 5,570     0
Jeg tror IKEA har massevis av panner etc med antistick som funker på induksjon? Jeg trodde i alle fall at vi hadde kjøpt mesteparten der, men kanskje ikke... De er normalt godt merket, slik at det skal være mulig å se om de funker på induksjon.

Det enkleste trikset er å ta med en liten magnet. Er pannen magnetisk, funker den på teflon. Er den ikke magnetisk, funker den ikke...
   #7
 5,337     Tromsø     0
Teflon er vel et registrert varemerke for Dupont for polytetrafluoretylen, en glatt plasttype som ting ikke setter seg så lett fast i, men brukes generelt om mange andre belegg med lignede egenskaper fra forskjellige produsenter, inkludert belegg med bedre slitestyrke enn den originale Teflon.

Selv har jeg standardisert på Høyang Party. Opprinnelig var det aluminium med slippbelegg i disse, men de jeg har kjøpt/fått de seinere åra har stålinnlegg i bunnen for å funke på induksjon. I fjor fikk jeg også en Woll-stekepanne til jul. Den er så tung at jeg mistenker at den er i støpejern, men med et meget solid slipp-belegg. Eller er det også aluminium med stålinnlegg?

Så egentlig er det ikke vanskeligere enn å gå til Jernia eller tilsvarende butikk og kjøpe Høyang Party. Eller andre belagte gryter og panner som man får en magnet til å feste seg i bunnen av.
Signatur

   #8
 745     Sponvika     0
Min forrige, Høyang Polaris m. keramisk belegg ( nr. 2 i testen ) tålte bare et halvår før alt satte seg fast.
   #9
 2,265     0
Har Woll selv, etter ca 4 år, er nå non-slipbelegget helt ødelagt. Kun plast som er brukt, og aldri glemt den på ovnen som skulle gi overoppheting.
   #11
 3,997     Oppland     0
Det var for å kverrulere litt, men mest fordi jeg ikke er sikker på hva du mener er et slippbelegg som er bedre enn teflon..
Dersom Teflon er et slippbelegg, så må det jo være en annen type som har et annet navn enn "slippbelegg" som er bedre.. Hva heter dette/de slippbeleggene?

Jeg har sålangt ikke funnet noe nonstick/slippbelegg som varer.. Så jeg har gitt de opp. (har dog ikke prøvd alt som er).
Dersom man ikke vasker de med såpe etter bruk, bare skyller i varmt vann så går det iallefall an å bruke pannene etter de er 6mnd gammle, men da kan man jo likegodt bruke en god gammeldags støpejernspanne (min soleklare favoritt).
   #13
 744     Verdens navle     0
Teflon eller ikke spiller ingen rolle for induksjonstoppen.

Kjelebunnen må være magnetisk, ellers blir den aldri varm. Hva den evt. har av type belegg gjør ingen forskjell for varmen.
Signatur
   #14
 744     Verdens navle     0



Teflon har gått ut på dato forlengst, søk på slippbelegg.

Hva er slippbelegg?
Teflon (PTFE) er jo en form for slippbelegg..

Veit ikke helt helt om du bare vil kverulere litt, men det er en felles betegnelse for alle nonstick beleggene ;D

Hvis du mener at Teflon er en fellesbetegnelse for alle slipp-belegg, er det feil, som allerede påpekt.

Teflon er et registrert varemerke for en spesiell type slipp-belegg (PTFE). Finnes andre typer slipp-belegg som ikke inneholder Teflon.
Signatur
   #15
 611     Hjemme     0
HallaBalla, prøv og les en gang til.
Du retter meg på noe jeg ikke har sagt.
   #16
 611     Hjemme     0

Det var for å kverrulere litt, men mest fordi jeg ikke er sikker på hva du mener er et slippbelegg som er bedre enn teflon..
Dersom Teflon er et slippbelegg, så må det jo være en annen type som har et annet navn enn "slippbelegg" som er bedre.. Hva heter dette/de slippbeleggene?

Jeg har sålangt ikke funnet noe nonstick/slippbelegg som varer.. Så jeg har gitt de opp. (har dog ikke prøvd alt som er).
Dersom man ikke vasker de med såpe etter bruk, bare skyller i varmt vann så går det iallefall an å bruke pannene etter de er 6mnd gammle, men da kan man jo likegodt bruke en god gammeldags støpejernspanne (min soleklare favoritt).

Hva de forskjellige slippbeleggene heter vet/husker jeg ikke, men du kan jo søke etter de.
Om holdbarheten, på de vet jeg ingenting.
Men belagte panner skal alltid vaskes med såpe og jernpanner skal aldri vaskes med såpe, dette er visstnok regelen.
Teflon avgir visstnok noe gift under steking, så derfor er det nye typer slippbelegg  (men hvor sunne de er, får vi nok ikke svaret på før om noen år)
   #17
 745     Sponvika     0
Beka er fritt for PTFE og PFOA, det er brukt en vannbasert keramisk coating  (BEKADUR CERAMIKA) som tåler inntil 400 gr. noe som er langt over normal brukstemperatur.
Har selv målt ved steking og tem. i panna ligger på max. 140 gr.
   #18
 744     Verdens navle     0

HallaBalla, prøv og les en gang til.
Du retter meg på noe jeg ikke har sagt.

Tok forbehold om at jeg kanskje misforstod. Ikke alltid opplagt hva "det" sikter til. Du siktet altså til "slippbelegg", ikke "Teflon". Oki doki.  Smile
Signatur
   #19
 190     0
Anbefaler på det sterkeste Eva Trio-serien... Har selv ca. 10 gryter/panner og har aldri hatt trøbbel med disse i de 3 årene jeg har hatt dem.

Kjøpte de på bakgrunn av en test jeg leste for en stund siden (de vant). Fant den ikke igjen, men tv2-hjelperDeg har i etterkant testet disse og de kom på andreplass bak høyangpolaris med kommentaren:

"Eva Trio er en fin gryte som er kjempelett å vaske og den koker raskt. En god gryte som kan brukes til alle oppgaver. "

De fåes i omtrent alt av størrelser og med og uten non-stick-belegg.

  (trådstarter)
   #20
 583     Auli     0
Takker for så utrolig mange gode svar! Her var det merker jeg har hørt om, men glemt i flertall!
I utgangspunktet så står pris høyere enn "beste kvaliteten i verden" for oss nå rett før jul, med et sprengt oppussingsbudsjett bak øret - så når vi fikk lest igjennom her og søkt litt, så ser vi har Jernia har knalltilbud på Høyang Polaris serien nå.

3 forskjellige størrelse kjeler + grytekluter fra Høyang-Polaris til 1199 norske pesos tror jeg blir veien å gå! Litt usikker på om det er "party" eller noen annen serie, kona som fant tilbudet mens jeg var på kjøretur - men blir å handle disse i kveld! Jeg har ikke sett dem, men hun var innom Jernia og fikk tittet på dem i går - og var fornøyd.

Igjen, veldig bra mengde gode svar!

Skal ta med magneten til komfyrvakta og dobbeltsikre meg at de funker på induksjonstoppen.

Skal si vi fikk ett lite sjokk over hvor mange av grytene og pannene våre som ikke fungerte når vi byttet. Satt igjen med 2 kjeler uten "nonstikkbelegg av variabel type" og ei wokpanne. Alt annet ble sendt sporenstreks ned i campingvogna, der alt det gamle var ødelagt, skeivsått osv - så det ble ikke helt forgjeves!
Signatur
   #21
 611     Hjemme     3
Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner.
Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna.
Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.
   #22
 5,570     0

Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner.
Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna.
Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.


Jeg har ødelagt et par stk på den måten... Pannen er varm nesten umiddelbart, og like etterpå er den for varm...

Det andre som ødelegger spesielt stekepanner, er hurtig avkjøling. Ta pannen rett fra varmen, og skyll av den med vann så dampen står. Da er i mange tilfeller løpet kjørt...
  (trådstarter)
   #23
 583     Auli     2
Jeg går god for den.
Etter at vi har fått induksjonstoppen har jeg blitt flinkere til å varme opp saktere.. F.eks. slenge smøret i panna på 4/9 mens jeg gjør ferdig, for så å skru opp til 7-8 når jeg står klar til steking. Det fungerer knallbra, simulerer litt den gamle "feelingen", men du har fortsatt induksjonsfordelene når du koker vann og skal justere temp underveis osv..

Det ble Høyang-Polaris Party på oss i dag. 4 kjeler og stekepanne + grytekluter + settebrikke til kjele for 2200,- skal jeg si meg fornøyd med. :)

Kjeler med teflon til induksjonstopp? - photo.jpg - laumb
Signatur
   #24
 744     Verdens navle     2
Har hatt akkurat samme settet noen år. Funker fint, også på induksjon. Slippbelegget holder ganske bra, men tåler ikke allverdens skraping med metallredskaper.

Induksjon er supert siden du får så kjapp respons når du skrur opp og ned. Nesten som gassbluss  Grin
Signatur
   #25
 5,337     Tromsø     1


Vær forsiktig med hvor mye varme du kjører på, det er det som tar knekken på kjeler og panner.
Moro når stekepanna er klar for bruk etter 10sek. men drepen for panna.
Stålet tåler visstnok ikke så rask oppvarming.


Jeg har ødelagt et par stk på den måten... Pannen er varm nesten umiddelbart, og like etterpå er den for varm...

Det andre som ødelegger spesielt stekepanner, er hurtig avkjøling. Ta pannen rett fra varmen, og skyll av den med vann så dampen står. Da er i mange tilfeller løpet kjørt...


Sett aldri en tom panne på en påskrudd plate/kokesone, ha minst en spiseskje olje, smør eller vann i. Så hører og ser man når panna er varm nok til å slenge biffen oppi.

Vann i varm panne? Ikke sleng den i en balje med isvann eller åpne kaldvannskrana på fullt og hold den under, men å helle i en halv  kopp romtemperert vann som har stått på kjøkkenbenken mens man steker kan gi en fin sjy, tynn saus, eller basis for en jevnet saus. Og man godt skylle av ganske varme panner under rennende varmvann. Det er sånn jeg reingjør både støpejernspanna og Woll-panna. Om panna slår seg da, kostet den sannsynligvis 99 kr og veier ingenting. Smile
Signatur
   #26
 923     0
Selv skyr jeg kjeler og spesielt panner med "teflon"-belegg, syns det funker fint uten, og beleggene lever ikke lenge med meg bak spakene. Mat som skal stekes i panne, syns jeg blir bedre i ei støpejernspanne.

Forsiktig med ting med melk, og ris som tørrkoker, generelt alt som tørrkoker selvfølgelig.

Ellers ble jeg overrasket over en kjele jeg hadde stående en dag jeg skulle koke poteter.
Ettersom den var merket "Edelstahl 18/10 Rostfrei" trodde jeg denne skulle fungere på induksjon, men neida, det bare tikker mellom plate og kjele, og plata vil ikke skru seg på...
   #27
 629     Bergen     0
Rustfritt stål er jo ikke-galvanisk materiale.  -Det blir dårlig med induksjon der, akkurat som med aluminium.. Wink
   #28
 94     1
Gryter og panner til induksjon er merket med dette symbolet (bilde)eller lignende (kan være bare "glødetråden") Ellers er det som nevnt tidligere i denne tråden, en god ide å ha med en liten magnet. Magnetisk = passer på induksjon.
Men vær klar over at det kan være problemer med små gryter, ikke sikkert de fungerer selv om de er magnetiske. Kokesonene har minstemål for diameter på kokekarets bunn. Se bruksanvisningen for koketoppen.
Kjeler med teflon til induksjonstopp? - induksjon.jpg - thorad