21,728    24    4  

Kjeler til induksjonstopp

 297     3
Finnes det noen gode kjeler til induksjonstopp? Ser at det finnes stekepanner som egner seg til induksjon, men ikke spesielle kjeler. Noen tips?

  (trådstarter)
   #2
 297     0
Jeg har de Ikea kjelene, så er ok de. Men de tåler vel ikke så høy varme over tid pga bunnen er så tynn?
   #7
 3,980     Asker     1
Hei. Vi har ikke fått prøvd våre enda, da jeg ikke ønsker å ta de i bruk før det nye kjøkkenet kommer (Den gamle komfyren fører hjemme på et museum), men vi har akkurat gått gjennom prosessen med valg av kjeler. Slik jeg ser det er det et fundamentalt valg du står ovenfor, og det er pris. Er lav pris viktig ville jeg gått for IKEA. Disse har kommet godt ut i test, men det er dels også grunnet pris. Vi gikk for Tilbords serie som heter Master. Våre krav var høy kvalitet, gummi håndtak, og glasslokk (sistnevnte var et pluss men ikke avgjørende).

Jeg har hatt Høyang Polaris, og de er flotte de også, men de blir etter en stund varme i håndtakene. Polaris sier de ikke skal bli dette, men etter en stund blir alt metallet varmt uansett.

Var jeg deg ville jeg satt ned ett budsjett og en prioritert liste over egenskaper. Pris på master serien er forøvrig ca 500-900 avhengig av størrelse. Vi har belegg på alle våre.
Signatur

   #8
 58     Tønsberg     0
Hei
Så å si alt som selges av gryter og kasseroller i dag går også til induksjon.

Stål
Tåler juling, fordeler varme dårligst

Belagt aluminium, aluminium fordeler varmen bedre enn stål, men tåler ikke like mye juling
Må ha en stålplate eller jernplate i bunn for å fungere på induksjon. Woll/Nowo som brukes på god morgen norge eller Tefal eller høyang med flere

Støpejern
Fordeler varmen bra og holder best på varmen. Er tung å jobbe med å rene jerngryter krever vedlikehold, må smøres inn for å ikke ruste. Men fins belagte jerngryter som ikke må smøres, som Le creuset etc.

3-lags, 3-ply, multi
Aluminiumskjerne med stållag både utvendig og innvendig, får varmefordelingsegenskapene til aluminium og slitestyrken til stål.både bunn og vegger.

Også har du kobber, men det er ikke så mange av i private hjem.

Hvis jeg skulle kjøpt alt nytt idag ville jeg kjøpt følgende i Woll belagte gryter med støpejernsbunn eller som billigere alternativ Tefal, men en serie med god bunn.
1x1,5l kasserolle, 2x 3l gryte, 1x5l gryte (1x8l gryte, her kan du velge en billigere gryte, da den ikke blir brukt like mye. Glasslokk til alle.

28cm stekepanne, 28cm sautepanne, en lettere stekepanne fra Tefal gjerne 26cm og en grillpanne i støpejern fra Le creuset.

Vi bruker mest belagte gryter. Hvis de blir brukt riktig og vasket godt med såpe etter bruk så holder de lenge, ikke oppbevar maten i grytene, og ikke tilsett salt i vannet før det koker.  Gjelder forsåvidt alle gryter. Husk at med induksjon kommer du mye kjapper opp i høy temperatur så ikke sett platen på fullt og gå vekk Smile
   #10
 5,432     Akershus     0
Jeg har kjeler i rustfritt stål som viser seg ikke å gå på induksjon. Når jeg prøver magnet på de er de ikke magnetiske. Trodde faktisk stålkjeler var laget av samme materialet, men det er de tydeligvis ikke.