14,870    9    0  

Kjøkkenbenk - Heltre, stein eller laminat

Qrt
 20     0
Noen som har erfaring med de forskjellige løsningene og kanskje til og med  kjenner til prisforskjeller? Er i startfasen på bygging, og valg av kjøkkenløsning nærmer seg...
Har til nå kun hatt laminat; veldig praktisk men kanskje ikke det peneste av disse tre alternativene. Heltre (sannsynligvis eik) er aktuelt, men er redd for mye vedlikehold, hakk, fukt osv. Stein er kanskje aktuelt, men så hører vi at de ganske så dyre benkeplaten knuser lett - stemmer dette?! ANdre ulemper/ fordeler med stein?

Ting hadde vært mye lettere med færre alternativer...Smile

   #1
 80     0
Helt enig med deg. Alt for mange valg når man skal bygge. Blir helt svimmel innimellom. Heltre krever mye vedlikehold og må oljes flere ganger før du overhode kan ta benken i bruk. Stein kan sprekke når det monteres, samt at det visstnok er lett å knuse glass hvis man setter glasset litt hardt ned på benken, men dette venner man seg visstnok til. Likevel noe å tenke over hvis man har barn... Også er det noe som heter corian som er et kunstig fremstilt materiale som vistnok også skal være veldig vedlikeholdsfritt, men også dette har jeg lest at det lett skal bli riper i. Laminat er jo billig og vedlikeholdsfritt (bortsett fra at denne også må vaskes Wink) Også er det dette med hva du liker...og hva du orker å holde på med...Selv har vi begynt å lande på stein, men alle alternativer har vært vurdert. Du finner mer om benkeplater hvis du søker på nett. Lykke til med ALLE valgene ;D
   #2
 715     Bergen     0
Har hatt laminat tidligere. Nå har jeg hatt heltre i litt over ett år.

Neste gang jeg skal velge kjøkkenbenk velger jeg heltre igjen.

Får man hakk i laminaten er den "ødelagt". Får man hakk i heltre ser man at platen har vært i bruk. Det synes ikke på samme måte.

Oljing er en grei jobb. Fukt er ikke et problem dersom man gjør den enkle jobben med oljing en gang i blant. Og når jeg sier en gang i blant så mener jeg en      gang    i      blant......  Får jo inntrykk av at dette bør gjøres flere ganger i uken av og til, men det stemmer jo ikke i det hele tatt.

Stein er fint. Men dyrt og kanskje ikke så tidløst som heltre.
Har selv en mahognyplate nå og jeg må rett og slett si at jeg er meget godt fornøyd.
ivo
   #3
 496     0
Pris spiller ofte en rolle, og priser på tilpasset heltre benkeplate koster kanskje mer enn det smaker? 3000 kr per løpemeter er dyrt dersom en har et stort kjøkken og trenger 6-7 meter totalt...Koster jo nesten like mye som et IKEA-kjøkken..

Dersom det ikke står på pengene er heltre kanskje et godt valg. Med barn i huset som gjerne lager dype hakk når de mister ned noe etc. tror jeg laminat er et sikkert valg. Det varer i minst 20 år, dvs. at du skifter samtidig som du skifter kjøkken.
   #4
 345     0
Heltre er jo pent da. Har bare hatt laminatplater, men vurderer nå heltre. Men det blir til slutt pris som avgjør, hvis heltreplaten blir hinsides dyr får vi nøye oss med laminat. Laminat er jo uten tvil det fornuftige valget.
   #5
 174     0

Også er det noe som heter corian som er et kunstig fremstilt materiale som vistnok også skal være veldig vedlikeholdsfritt, men også dette har jeg lest at det lett skal bli riper i.


Er spent på hvor du har hørt dette her, for jeg har erfaring med corian fra USA og det greiene der er hardt og blir veldig sjeldent riper. Med mindre mann har gått løs på benkplata med freser eller noe. Corian blir brukt i sykehus fordi det tåler mye og er svært hygensik siden det er fullstendig skjøte fritt.

Vi fikk også høre at man kan kutte direkte på corian men at dette ikke anbefales fordi kniven i lengden vill bli ødelagt.

Her er en link til info om corian.
   #6
 80     0
Jeg er ærlig talt ikke helt sikker på hvor jeg hørte det, men jeg vet det var en bruker erfaring. Jeg ble nemlig også veldig overasket fordi jeg hadde hørt det samme som deg.
Men som sykepleier har jeg aldri sett dette på norske sykehus...(jeg har jobbet forskjellige plasser i landet) skjønt det burde sikkert vært der. Men så var det dette med penger da... Wink
   #7
 57     0
Vi valgte heltre når vi pusset opp kjøkkenet i sommer, billigere, og så får man bare tåle at den må oljes en gang eller to etter behov seinere. Heltre og stein er også mer hygienisk har jeg hørt, grunnen til hvorfor vet jeg ikke helt, kanskje fordi det er naturmaterialer?

   #8
 19     0
har småe planer å bruke hvitoljet eik, og kombinere det med en komfyr/barløsning som vi vurdere å prøve å støpe i betong. det tror jeg kan bli bra.
   #9
 468     0
Vi har hvitoljet eik. Og stein på øya. Den steinen er granitt som er knust og tilsatt lim eller noe og så støpt.

Corian har jeg hatt før, det var veldig greit. Fikk ikke en ripe.