14,871
9
0
Kjøkkenbenk - Heltre, stein eller laminat
20
0
Noen som har erfaring med de forskjellige løsningene og kanskje til og med kjenner til prisforskjeller? Er i startfasen på bygging, og valg av kjøkkenløsning nærmer seg...
Har til nå kun hatt laminat; veldig praktisk men kanskje ikke det peneste av disse tre alternativene. Heltre (sannsynligvis eik) er aktuelt, men er redd for mye vedlikehold, hakk, fukt osv. Stein er kanskje aktuelt, men så hører vi at de ganske så dyre benkeplaten knuser lett - stemmer dette?! ANdre ulemper/ fordeler med stein?
Ting hadde vært mye lettere med færre alternativer...
Har til nå kun hatt laminat; veldig praktisk men kanskje ikke det peneste av disse tre alternativene. Heltre (sannsynligvis eik) er aktuelt, men er redd for mye vedlikehold, hakk, fukt osv. Stein er kanskje aktuelt, men så hører vi at de ganske så dyre benkeplaten knuser lett - stemmer dette?! ANdre ulemper/ fordeler med stein?
Ting hadde vært mye lettere med færre alternativer...
Neste gang jeg skal velge kjøkkenbenk velger jeg heltre igjen.
Får man hakk i laminaten er den "ødelagt". Får man hakk i heltre ser man at platen har vært i bruk. Det synes ikke på samme måte.
Oljing er en grei jobb. Fukt er ikke et problem dersom man gjør den enkle jobben med oljing en gang i blant. Og når jeg sier en gang i blant så mener jeg en gang i blant...... Får jo inntrykk av at dette bør gjøres flere ganger i uken av og til, men det stemmer jo ikke i det hele tatt.
Stein er fint. Men dyrt og kanskje ikke så tidløst som heltre.
Har selv en mahognyplate nå og jeg må rett og slett si at jeg er meget godt fornøyd.
Dersom det ikke står på pengene er heltre kanskje et godt valg. Med barn i huset som gjerne lager dype hakk når de mister ned noe etc. tror jeg laminat er et sikkert valg. Det varer i minst 20 år, dvs. at du skifter samtidig som du skifter kjøkken.
Er spent på hvor du har hørt dette her, for jeg har erfaring med corian fra USA og det greiene der er hardt og blir veldig sjeldent riper. Med mindre mann har gått løs på benkplata med freser eller noe. Corian blir brukt i sykehus fordi det tåler mye og er svært hygensik siden det er fullstendig skjøte fritt.
Vi fikk også høre at man kan kutte direkte på corian men at dette ikke anbefales fordi kniven i lengden vill bli ødelagt.
Her er en link til info om corian.
Men som sykepleier har jeg aldri sett dette på norske sykehus...(jeg har jobbet forskjellige plasser i landet) skjønt det burde sikkert vært der. Men så var det dette med penger da...
Corian har jeg hatt før, det var veldig greit. Fikk ikke en ripe.