13,333
15
0
Løsninger for kjøkkenets maskinpark
131
Akershus
0
Planlegger oppussing av kjøkken og ser at benkeplass blir en utfordring. Vi har kun plass til én vegg med benkeskap, og med den maskinparken vi har (kaffemaskin, tekoker, melkeskummer, smoothiemaskin) samt brødboks og et lite akvarium, blir det lite plass til tilberedning.
Hvor har dere kjøkkendingsene som dere bruker hver dag? Det å ta kaffemaskinen inn og ut av et skap hver gang vi skal bruke den er jo uaktuelt. Er det noen av dere som har andre spenstige løsninger for å frigjøre benkeplassen? Eventuelt noen som har en genial kaffemaskin som både lager god kaffe, skummer melk og lager tevann OG tar liten plass?
Hvor har dere kjøkkendingsene som dere bruker hver dag? Det å ta kaffemaskinen inn og ut av et skap hver gang vi skal bruke den er jo uaktuelt. Er det noen av dere som har andre spenstige løsninger for å frigjøre benkeplassen? Eventuelt noen som har en genial kaffemaskin som både lager god kaffe, skummer melk og lager tevann OG tar liten plass?
Signatur
Vi har vært i samme situasjon som dere (lite benkeplass fra før, og ingen når maskinparken er fremme), og har således "ryddet opp".
- Kenwood i løftehylle i underskap
- Integrert kaffemaskin i høyskap (evt. Quooker / blandebatteri som leverer kokende vann f.eks. Grohe Red)
- Ett smalt (30cm?) høyskap avsatt primært til "elektriske dingser" hvor hele innmaten i skapet "trekkes rett ut" med skapets håndtak. "Dingsene" er fast tilkoblet strømuttak inne i skapet, slik at det således bare er å trekke det ut og bruke "dingsene" umiddelbart uten å måtte flytte de eller å koble de til
Eneste som har fast plass på benken er vannkoker (selvsagt) og brødrister (den står i fare for å havne i skapet). Jeg har ikke engang kaffetrakter, jeg bruker presskanne eller løs trakt på toppen av termos og vann fra vannkokeren. Og det gir bedre kaffe enn mange traktere. Vannkokeren er også selvsagt til å lage te - jeg visste ikke engang at det finnes maskiner til det formålet.
Dermed har jeg ganske bra med ledig benkeplass, og det er gull verdt. Neste kjøkken har null høyskap (evt. unntatt kjøleskap) for å maksimere benkeplassen.
Akvariet ville jeg seriøst vurdert å flytte til stua, så sant dere ikke har spiselig fisk i det som dere ofte bruker i matlagingen.
Den tar liten plass og gir meget bra melkeskum(lettmelk++) De har også gode koffeinfri kaffe, noe ikke alle har
Sjekket ut Grohe Red - ser den kommer med ulike tankstørrelser. Er det slik at man også får varmtvannet sitt gjennom denne tanken, så man kan risikere å gå tom for varmtvann hvis man f.eks vasker opp for hånd?
Etter å ha snust litt på nespresso sine sider, fant jeg en maskin som laget både kaffe, skummet melk og tapper tevann, så da bytter vi ut kaffemaskinen, melkeskummeren og tekokeren med en alt i ett-maskin. Det er forøvrig denne
http://www.nespresso.com/#/no/no/coffee_machines/selecteur_gamme/machines-lattissima/lattissima-delonghi-auto-en660-1
Hvis brødet skal lagres går det i frysern. Hvis brødet skal spises går det på tallerken. Hvis det skal være med på tur havner det i pose. Hvor i prosessen involveres brødboksen?
De fleste av oss trenger et sted å oppbevare brød i perioden fra det er kjøpt til siste skive er spist. Da er et upraktisk å ta frosne brød inn og ut av fryseren og skjære seg skiver av et frossent brød.
Man trenger strengt tatt ikke noen brødboks, man kan selvsagt også ha brødet i ei skuff eller skap eller i en pose på skjærefjøla.