13,333    15    0  

Løsninger for kjøkkenets maskinpark

 131     Akershus     0
Planlegger oppussing av kjøkken og ser at benkeplass blir en utfordring. Vi har kun plass til én vegg med benkeskap, og med den maskinparken vi har (kaffemaskin, tekoker, melkeskummer, smoothiemaskin) samt brødboks og et lite akvarium, blir det lite plass til tilberedning.

Hvor har dere kjøkkendingsene som dere bruker hver dag? Det å ta kaffemaskinen inn og ut av et skap hver gang vi skal bruke den er jo uaktuelt. Er det noen av dere som har andre spenstige løsninger for å frigjøre benkeplassen? Eventuelt noen som har en genial kaffemaskin som både lager god kaffe, skummer melk og lager tevann OG tar liten plass?
Signatur

   #1
 190     0
Hei!

Vi har vært i samme situasjon som dere (lite benkeplass fra før, og ingen når maskinparken er fremme), og har således "ryddet opp".

- Kenwood i løftehylle i underskap

- Integrert kaffemaskin i høyskap (evt. Quooker / blandebatteri som leverer kokende vann f.eks. Grohe Red)

- Ett smalt (30cm?) høyskap avsatt primært til "elektriske dingser" hvor hele innmaten i skapet "trekkes rett ut" med skapets håndtak. "Dingsene" er fast tilkoblet strømuttak inne i skapet, slik at det således bare er å trekke det ut og bruke "dingsene" umiddelbart uten å måtte flytte de eller å koble de til Smile

   #2
 5,337     Tromsø     0
Muligens "feil løsning" for de fleste, men etter noen år med overfylt kjøkkenbenk leverte jeg mikrobølgeovnen bak Elkjøp og plasserte alle dingser jeg ikke trenger daglig (vaffeljern, smørbrødgrill, blender/kjøkkenmaskin) i skap. Tas fram til benken ved behov, settes tilbake når jeg er ferdig.
Eneste som har fast plass på benken er vannkoker (selvsagt) og brødrister (den står i fare for å havne i skapet). Jeg har ikke engang kaffetrakter, jeg bruker presskanne eller løs trakt på toppen av termos og vann fra vannkokeren. Og det gir bedre kaffe enn mange traktere. Vannkokeren er også selvsagt til å lage te - jeg visste ikke engang at det finnes maskiner til det formålet.

Dermed har jeg ganske bra med ledig benkeplass, og det er gull verdt. Neste kjøkken har null høyskap (evt. unntatt kjøleskap) for å maksimere benkeplassen.

Akvariet ville jeg seriøst vurdert å flytte til stua, så sant dere ikke har spiselig fisk i det som dere ofte bruker i matlagingen.  Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 131     Akershus     0
Bluesman: Vi har faktisk både kaffekapselmaskinen og melkeskummeren, men vi fikk dem separat (i julegaver). Blenderen kan fint flyttes i skapet, men akvariet har ikke noen naturlig plass å stå andre steder. Vi har et lite hus og en underlig utformet stue, der vinduer og dører tar opp de fleste vegger.

Sjekket ut Grohe Red - ser den kommer med ulike tankstørrelser. Er det slik at man også får varmtvannet sitt gjennom denne tanken, så man kan risikere å gå tom for varmtvann hvis man f.eks vasker opp for hånd?

Signatur
   #5
 1,019     Rogaland     0
Nei, den bruker fra varmtvansbereder på ene hendelen på vanlig måte og kokende vann fra egen tank med en annen hendel.
Signatur
   #6
 1,019     Rogaland     0
Er brødboks noe man " må" ha? Det har jeg aldri hatt og aldri tenkt at jeg trenger.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 131     Akershus     0
Vel, vi bruker brødboksen vår, i allefall. Jeg har derimot sett løsninger der brødboksen er festet til overskapet eller i rails på veggen. Kanskje det er en idé. cobuilder.com viser noe lignende på sine sider.


Etter å ha snust litt på nespresso sine sider, fant jeg en maskin som laget både kaffe, skummet melk og tapper tevann, så da bytter vi ut kaffemaskinen, melkeskummeren og tekokeren med en alt i ett-maskin.  Det er forøvrig denne

http://www.nespresso.com/#/no/no/coffee_machines/selecteur_gamme/machines-lattissima/lattissima-delonghi-auto-en660-1
Løsninger for kjøkkenets maskinpark - brødboks_cobuilder.JPG - linnea
Signatur

   #8
 5,111     Sørnorge     0
Kan noen forklare hvilken funksjon en brødboks har?
Hvis brødet skal lagres går det i frysern. Hvis brødet skal spises går det på tallerken. Hvis det skal være med på tur havner det i pose. Hvor i prosessen involveres brødboksen?
   #9
 5,337     Tromsø     0
PetterG, spiser du et helt brød om gangen? Og spiser du frosne brød?

De fleste av oss trenger et sted å oppbevare brød i perioden fra det er kjøpt til siste skive er spist. Da er et upraktisk å ta frosne brød inn og ut av fryseren og skjære seg skiver av et frossent brød.

Man trenger strengt tatt ikke noen brødboks, man kan selvsagt også ha brødet i ei skuff eller skap eller i en pose på skjærefjøla.
Signatur
Ebe
   #10
 4,452     Vestlandet     0
Brød kuttes i butikken og tas opp og tines i micro etter behov. Brødboksen vår har stått til pynt siden brødskjæremaskinene kom i butikkene Smile
Signatur