AEG har også kommet med noen slike kraner nå, med kokende vann. Ellers synes jeg en Twister gjør seg bedre enn disse el-søylene i benkeplaten. Er også stor fan av Neff sin "Slide & hide".
Enig med deg om twister Men Neff sin patent synes jeg ikke ga noe, liker uttrekk skinner bedre. Og den har ikke pyrolyse, det er av erfaring det eneste som virker!
Dingser er kjekt, men det kan aldri erstatte det elementære: "Stort nok" og "riktig utformet":
Nok skapplass/lagringsplass. Store skuffer er konge, for eksempel helt nede langs gulvet.
Stort nok kjøleskap/frys (dere er bare to, så det begrenser jo behovet litt)
Stor nok komfyr (kjipt å ikke ha plass til en god og stor stekepanne samtidig som man har en stor gryte på kok).
Stor nok benkeplate som gir arbeidsplass. Kjekt å kunne ha armslag, selv om man har kjøkkenmaskin fremme.
Nok lys - mange og gode spotter under veggskapene, for eksempel.
Ellers: Tenk bruk og bruksmønstre. Dumt å ha kjøleskap, brødskuff, bestikk og glass i hvert sitt hjørne, for eksempel. Dumt å stå med ryggen til gjestene når man lager mat.
Vann/is integrert i kjøleskap er noe av det jeg har vært mest fornøyd med på mine kjøkken, men der ligger det en viss risiko for lekkasje og påfølgende skader.
Angående fryseskap er de innebygde skapene trange, det er tykke vegger på slike skap og når alt dette skal inn i en nisje på 60cm så blir det små skuffer. I tillegg er slike skap svært dyre og man må selvsagt kjøpe front til fryseskapet. Jeg synes det blir for mye penger for trangt fryseskap, det er heller ikke det skapet man skal inn i hele dagen så det må ikke nødvendigvis stå på kjøkkenet. Vi prioritere mer plass til oppbevaring og setter ett frittstående skap på vaskerommet som er vegg i vegg. En sparer en hel del penger, får mer plass på kjøkkenet og får større fryser.
Aha. Sjekker litermål på frysere og kombiskap på Elkjøp:
60 cm: Kombi, innebygget: Typisk 275 liter på 177 cm høy, men koster ikke all verden. Frittstående: Gå opp til 2 meter, få 370 liter. Eller opp til 14k for 410 liter. 90 cm: Kombi, side-by-side: 532 liter på 179 høy. 120 cm: Kjøleskap + fryser. Innbygget: ca 300 + 200 liter. Hundre til hundreogfemti liter ekstra på frittstående.
Litt forskjeller, ja. Side-by-side frittstående sparer 30 cm bredde i forhold til to innbygningsskap.
Og siden du allerede har funnet ut at det er foskjell på volum på innbygningsfryseskap kan du også ta en sjekk på den totale prisen for ett innbygningskap, med skap, hyller og dørfront. I slike skap er jo nisjen innvendig mål av skap, 55-56cm eller noe? Mens frittstående bruker hele 60cm bredde. Får du plass til 70cm frittstående øker volumen dramatisk. Kan du sette skapet i naborom får du verdifull oppbevaringsplass på kjøkkenet i retur
Aha. Sjekker litermål på frysere og kombiskap på Elkjøp:
60 cm: Kombi, innebygget: Typisk 275 liter på 177 cm høy, men koster ikke all verden. Frittstående: Gå opp til 2 meter, få 370 liter. Eller opp til 14k for 410 liter. 90 cm: Kombi, side-by-side: 532 liter på 179 høy. 120 cm: Kjøleskap + fryser. Innbygget: ca 300 + 200 liter. Hundre til hundreogfemti liter ekstra på frittstående.
Litt forskjeller, ja. Side-by-side frittstående sparer 30 cm bredde i forhold til to innbygningsskap.
Dingser er kjekt, men det kan aldri erstatte det elementære: "Stort nok" og "riktig utformet"
Størrelsen er, om ikke hugget i sten, så i hvert fall bygget i betong ...
Heller ikke undervurder bredden på frittstående kjøleskap vs side-side i frysedelen (ikke så praktisk). Nå skal det sies at de nye side-by-side med "french doors" er meget praktiske i forhold til kjøleskap delen og ble lenge vurdert her i huset. Men ulempen er fryseren, enten får du fryseskuff (som vi ikke vil ha) eller så er det 2x45cm (brutto) fryseskap i bunn. Aller helst ville vi jo hatt dette:
Eg har Samsung side by side skap i dag. Det vert ikkje det neste gong. Frysedelen (og kjøledelen for den sak skuld) er alt for liten og upraktisk. Neste gong vert det nok frittståande kjøleskap samt frittståande fryseskap atmed. Evt. fryseskap i eit ana rom dersom plassmangel tilseier det.
Jeg klarer meg uten det meste av smarte løsninger og duppeditter på kjøkkenet, det eneste jeg ikke klarer meg uten er Kenwood'en, og viktigst av alt, min Misono UX10 Gyutou.
Som godt over gjennomsnittet interessert i kniver, er skuffer og skap fulle av både dyrere og billigere kniver, alt fra Shigefusa, som liksom er litt for fancy, til Global, Shun osv. som er bare skrot i forhold til Misono'en, slik at det er Misono'en som nesten alltid blir benyttet, og anbefales på det varmeste til de som bruker en del tid på kjøkkenet.
Den viktigste duppeditten på kjøkkenet, og den som blir mest brukt.
Når man har gjester må selvfølgelig litt tyngre skyts på bordet, pizzakutteren for alle med verktøy-dilla
Steker den pizzaen også?
Enig med deg om twister
Men Neff sin patent synes jeg ikke ga noe, liker uttrekk skinner bedre.
Og den har ikke pyrolyse, det er av erfaring det eneste som virker!
Ellers: Tenk bruk og bruksmønstre. Dumt å ha kjøleskap, brødskuff, bestikk og glass i hvert sitt hjørne, for eksempel. Dumt å stå med ryggen til gjestene når man lager mat.
Vann/is integrert i kjøleskap er noe av det jeg har vært mest fornøyd med på mine kjøkken, men der ligger det en viss risiko for lekkasje og påfølgende skader.
60 cm: Kombi, innebygget: Typisk 275 liter på 177 cm høy, men koster ikke all verden. Frittstående: Gå opp til 2 meter, få 370 liter. Eller opp til 14k for 410 liter.
90 cm: Kombi, side-by-side: 532 liter på 179 høy.
120 cm: Kjøleskap + fryser. Innbygget: ca 300 + 200 liter. Hundre til hundreogfemti liter ekstra på frittstående.
Litt forskjeller, ja. Side-by-side frittstående sparer 30 cm bredde i forhold til to innbygningsskap.
Størrelsen er, om ikke hugget i sten, så i hvert fall bygget i betong ...
Heller ikke undervurder bredden på frittstående kjøleskap vs side-side i frysedelen (ikke så praktisk). Nå skal det sies at de nye side-by-side med "french doors" er meget praktiske i forhold til kjøleskap delen og ble lenge vurdert her i huset. Men ulempen er fryseren, enten får du fryseskuff (som vi ikke vil ha) eller så er det 2x45cm (brutto) fryseskap i bunn. Aller helst ville vi jo hatt dette:
http://www.miele.no/husholdning/kjoele-fryse-og-vinskap-2497.htm?mat=07514820&name=K_1901_Vi
Men litt vel drøy pris
Som godt over gjennomsnittet interessert i kniver, er skuffer og skap fulle av både dyrere og billigere kniver, alt fra Shigefusa, som liksom er litt for fancy, til Global, Shun osv. som er bare skrot i forhold til Misono'en, slik at det er Misono'en som nesten alltid blir benyttet, og anbefales på det varmeste til de som bruker en del tid på kjøkkenet.
Den viktigste duppeditten på kjøkkenet, og den som blir mest brukt.