14,668    61    15  

"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ...

 567     bare ett av gangen, helst     0
... og særlig dingser som tar null plass, og som er smart integrert i et eller annet. 

Kjøkkenet har sett sine beste dager, sine beste år, ja, endog, sitt beste millennium. Jeg har ingenting imot å ende opp med et IKEA-kjøkken lik hva alle andre har, men jeg vil gjerne ha gode ideer før vi kjøper.

Rommet er omtrent ti kvadrat. Kan slakte del av et tilstøtende rom hvis vi finner løsninger vi bare tenner irrasjonelt mye på, men jeg tviler. 

Hva jeg trenger: "slik sparer dovne mennesker tid og plass og bryderi og ergrelser"-tips.
Hva jeg ikke trenger: 
- "slik blir du en superkokk og havner i livsstilsmagasiner"-greier. 
- ørten gadgets som må hentes fram ved bruk, eller tar opp hele kjøkkenet
- svinedyr kaffemaskin
- plass til mange. Vi er to.
- det opplagte "spis ferdigmat"-tipset, for det etterleves allerede litt for ivrig ;-) 

   #1
 6,009     Finnmark     1
Kaffetrakter med termokanne,
Vannkoker med gjennomsiktig kanne ( lett å se vannivå ).
Mikrobølgeovn med crisppanne(tiner brød/ rundstykker på 2-3 minutter) og dampkokebeholder ( poteter kokes på 7-9 minutter, etter litt testing blir poteter alltid kokt perfekt).
Sous-vide koker(fisk og kjøtt kokes alltid riktig, etter litt testing). Dette er ting som alltid står framme......

Enkel vannpåfylling kaffetrakter :
"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - DSC_0804.JPG - Dumme_spørsmål

Zalo dispenser:
"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - DSC_0805.JPG - Dumme_spørsmål

Ellers kan nevnes kjøkkeninnredning med skuffer i benkeskap, mange meter benkeplater.......

Se forøvrig kjøkketråder:

http://byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/nytt-kjokken-i-gammelt-hus/msg709260?last=True#msg709260

http://byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/nytt-ikea-kjokken/msg709255?last=True#msg709255
Signatur
   #4
 23     0
nedfelt/innfelt stikkontakt i benkeplate/skap. Kommer i forskjellige varianter, tar lite plass. Samt du slipper å ha de støgge stikkontaktene over benken hvor det heller skal være en flis.
"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - obj.jpg - Dumme_spørsmål
  (trådstarter)
   #5
 567     bare ett av gangen, helst     0
Bring it on Smile

Quooker, er det noe annet enn en kran koblet til en benkebereder?
   #6
 6,705     Akershus     0
Vet ikke så mye om leamikken i Quooker, men er nok noe annet enn en kran koblet til en benkebereder. Den gir kokende vann på sekunder. Problemet med tradisjonelle beredere er jo blant annet at man helst ikke skal innta vannet. Det problemet har man så vidt jeg vet ikke med Quooker.

Er nok andre som kan dette vesentlig bedre enn meg, men det er uansett en smart løsning som bidrar til effektivitet på kjøkkenet Smile
   #7
 6,009     Finnmark     0
Ellers kan nevnes kjøkkeninnredning med skuffer i benkeskap

Åh ... har det noensinne vært umoderne? Wink

Først siste årene det er blitt vanlig med store skuffer istedenfor uoversiktlige skap med hyller på innredning med benkeplate......
Signatur

   #8
 6,009     Finnmark     1
Bring it on Smile

Quooker, er det noe annet enn en kran koblet til en benkebereder?


Det er en kraftig vannvarmer som må ha egen nokså heftig strømkurs Wink
Signatur
   #9
 5,232     Sørlandet     0
Bring it on Smile

Quooker, er det noe annet enn en kran koblet til en benkebereder?


Det er en kraftig vannvarmer som må ha egen nokså heftig strømkurs Wink

Forbruk på en 200 lapp i året hevdes det når jeg søkte opp dette. Har en slik en, ganske kjekt når man har småtroll eller drikker te.... Ellers ser jeg rett og slett ikke poenget.

   #10
 75     Steinkjer     1
Feiebrett til sentralstøvsuger

Senkbar elektrisk "skuff" bak overskap med kniver og diverse

Fjernstyring ogeller tidstyring av vannkoker,kaffetrakter, micro, kaffemaskin

Komfyrvakt

Senk og hev kjøkkenskap (kjekt med tanke på universal utforming)

Aner ikke hva det heter, men finnes små kapsler som eksploderer og slukker brann, kjekt over komfyr.

Magnetventiler på vann for og forhindre oversvømmelse

Avfallskvern i sluk (usikker på regelverk)

  (trådstarter)
   #13
 567     bare ett av gangen, helst     0

Feiebrett til sentralstøvsuger

Senkbar elektrisk "skuff" bak overskap med kniver og diverse


Hvor finner jeg sånt - eventuelt, hva heter det, så det kan søkes på?

Komfyrvakt er noe vi trenger her i heimen, ja - og vi blir vel ikke mindre senile når passerer hundre (til sammen).
   #14
 5,416     Langhus     0
Bring it on Smile

Quooker, er det noe annet enn en kran koblet til en benkebereder?


Det er en kraftig vannvarmer som må ha egen nokså heftig strømkurs Wink

Mja, egen kurs er kjekt.
3 liters versjonen (som er den vi har, holder til 98% av det vi trenger å bruke den til) har 1600W varmeelement, mens 7 liters versjonen har 2900W, dvs en standard 16A kurs holder lenge.
Signatur
   #15
 20     0
Det blir Grohe Chilled and Sparkling kran på oss. Kokende vann er ikke noe problem med induksjonsplate, tar 1 minutt å koke vann. Derimot bruker vi idag Sodastreamen daglig og skal bli greit å få iskaldt vann og sprudlevann fra kranen. Så dropper vi heller side-by-side kjøleskap med kaldt vann og sodastream flaske og heller 1 stort kjøleskap og 1 stort fryseskap.

Infeldt stikk i benkeplate utgår for vår del, vil ha stikk klar til bruk over benk uten å måtte hente opp stikken hver gang. Men det er smak og behag.

Ellers unngå hjørneskap og skap generellt (utenom noen høyskap da). Men der du kan ha skuffer ha skuffer.

Kolonialskap (varierende navn fra ulike leverandører) med utrekk er good.

Vil jo også anbefale 2 ovner, en vanlig og en kombidamp. Vi kjører en kombi mikro og en kombi damp.
   #17
 20     0
Grohe selger ikke gasspatronger lenger da det ble for dyr utsalgspris (leveres med en 3kg flaske). Men kan bruke vanlige sodastream flasker ifølge Grohe eller finne noen som kan fylle på 3kg flasken. Er mulig å få kjøpt 3kg flaskene også fra tyskland, kommer på ca. samme pris pr. kg som sodastream levert hjem på dør med moms.

Det var rett før jeg droppet denne kranen før jeg fant ut av dette for en stund siden Wink
   #18
 486     0
Det er jo gode nyheter, flasken får du jo fylt opp. Verre med Sodastream, kjipt å måtte bytte hele tiden også.
   #19
 3,674     Hordaland     0
Blanco har også en Quooker utgave som jeg er veldig fornøyd med i 5L versjon.
Ser også det er kommet vasker som kan deles inn, man kjøper en stor vask og setter ned ett skille om man vil dele opp vasken, mange tilbehør også. Husker ikke leverandøren.
   #20
 285     0
Etter å ha hatt ørten meter kobberrør fra vvb til kjøkken er jeg rimelig ferdig med å måtte tappe 3 liter før vannet blir passe lunkent på kjøkkenet - så jeg tenker en quooker med combi+ ventilen må være helt genialt så det er varmt vann i krana tvert.
Dessuten fint at den kan booste opp til 60 grader hvis man kjører varmepumpe som er innstilt på 50 grader. Men, det siste går vel med alle dersom man monterer det inn med blandeventil. Er det slik slik på Blanco også KE? Er den dyrere eller billigere enn Quooker?
Grohe har vel også en variant med kokende vann...

Videre syns jeg pocketdører virker genialt på kjøkken som skal stå på stua.
Særlig den typen hvor man kan ha skyllevask og oppvaskmaskin inn. Fint å kunne sette inn ting som skal vaskes og lukke igjen. Dessuten litt ekstra støydemping på oppvaskmaskin.
f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=27WRCuNLwSY
eller her https://www.youtube.com/watch?v=OOpbrD7vib0

Bora koketopp med innbygd ventilator.

   #21
 3,674     Hordaland     0
Jeg vet ikke hva du mener med booste opp til 60 grader, min Blanco Hot ser ut som en vanlig kjøkkenkran, tror den finnes i to design. I tillegg til varmt og kaldt vann har jeg en egen hendel med barnesikring på venstre side hvor jeg kan tappe ut vann på 95 grader. Den 5 liter store tanken er plassert i hjørne hvor jeg ikke har noe likevel (liker ikke hjørneskap). Denne brukes mye, enten man skal vaske bort fett (som mange ikke anbefaller), lage grøt til småen eller bare lage seg en kopp kaffe. Vi er ikke noe kaffedrikkere i hus men når vi får besøk er det enkelt med pulverkaffe og en kran med ferdig oppvarmet vann. Jeg tror strømregningen på denne kommer på 2-300 i året for å holde vannet i tanken vedlike, med varmepumpe med legionellabekjemping vil man spare dette lett inn på å senke temperaturen på vvb. Den kobler inn en gang iblandt i rundt 20 sekunder. Jeg kjøpte min i Tyskland til under halve prisen av Quooker her hjemme, jeg synes Blanco sin er penere samtidig som at Blanco har tilbehør som såpedispenser etc. i samme design.

Ser du nevner pocket dører, dette er en kjekk løsning. På Blum sine sider finner du installasjonsveiledning til disse, viktig at dypden på skapet står i stil med bredden på døren. De kan også monteres som en garasjeport, da kalles de flipper-dør.

Koketopp med ventilator så jeg utstillt og demonstrert på en messe, det var veldig dyrt og unødvendig spør du meg, selv om viften hadde oppsamling for fett og annet man måtte miste nedi virket det dumt å ha hull midt på kokeplaten, kanskje jeg er ekstra skeptisk siden jeg har luksusen med sonefri platetopp hjemme.
   #22
 285     0
Combi+ beholderen bruker av vannet fra Quooker fram til varmt vann fra vvb kommer fram. Når det kommer 50grader fra vvb sitter det en blandeventil som blander i fra quookern slik at du får f.eks. 60 grader ut.
http://www.quooker.no/no/energi-og-teknikk/tanks/combi%2B/145#AHxaA8QbMoGFvudc.97

Prisen er litt heftig da.

Skal man ha koketopp på øy syns jeg Bora koketoppene virker snedige.
Ventilator som henger ned er mindre pent. Innfelte i taket kommer høyt opp fra steketoppen og krever spesielle løsninger mtp dampsperre og krever at det passer mellom bjelkelaget. Evt nedkassing som også er mindre pent.
Innfelt i benk krever også endel tilpasninger og disse ventilatorene er jo svindyre også.
Tror ikke en Bora Basic blir noe dyrere totalt sett.
Om toppen er like bra som en sonefri sak fra Miele eller siemens vet jeg ingenting om, for har aldri prøvd en, men vurderes til nytt kjøkken!
   #23
 3,674     Hordaland     0
Smart løsning fra Quooker det der ja, i dag har jeg for lang ventetid til varmtvann kommer i kranen, men så har jeg lagt opp nye rør og da ned til det som blir teknisk rom så nå er rørene 3x lengden av hvordan det blir når jeg får varmepumpe klar så satser på at ventetiden ikke er så ille da.

Jeg har montert system ventilator fra Witt innfelt i taket, to stykk med takbjelke mellom. En får selvsagt en utfordring med dampsperren men det er ikke verre enn det lar seg ordne, litt plunder å få damsperren rundt rørene. Har satt ventil i røret og motor på kaldt siden av dampsperre så den er lett tilgjengelig. Witt kan handles gjennom Elkjøp når de kjører kampanjer så det trenger ikke nødvendigvis bli så mye dyrere enn en som henger. Tror min kom på 15 lapper pluss nødvendige spirodeler.
  (trådstarter)
   #25
 567     bare ett av gangen, helst     0
Vet dere, jeg får faktisk mye hjelp bare av at dere nevner riktige navn på ting Smile

Bora-saken: er den effektiv, eller er det bare for å slippe ventilator over? Jeg har avtrekk ut, no prob der.

Ellers ser jeg at både Blanco og Quooker har kraner som gir både kaldt, varmt og kokende i ett. Bauhaus selger Quooker Fusion for fem-seks tusen ... uten tank. Tre liters Quooker-tank koster mer enn 300 liters Høiax, det er seriøst grådig ... Mer her, med konkurrenter: http://www.pocket-lint.com/news/131526-five-boiling-water-taps-the-hottest-thing-in-your-kitchen . Er ikke sikker på om jeg vil betale tretti tusen for ei kran selv om den gir sprudlevann.
("the hottest thing" - har de aldri hørt om kokeplater? :-p )
   #26
 2     Tromsø     0
AEG har også kommet med noen slike kraner nå, med kokende vann.
Ellers synes jeg en Twister gjør seg bedre enn disse el-søylene i benkeplaten.
Er også stor fan av Neff sin "Slide & hide".
Signatur
   #27
 3,674     Hordaland     0
Jeg liker ikke disse stikkontaktene i benkeplaten, ville heller montert de på siden av benken eller på veggen. Er bare mer å vaske på.
   #28
 20     0
"Er ikke sikker på om jeg vil betale tretti tusen for ei kran selv om den gir sprudlevann." blir vel rundt 12k ekstra i forhold til en krane til noen tusen. Men ja, du skal jo drikke litt sprudlevann for at det skal være verdt det. Men vi har jo alle forskjellige ønsker og preferanser Smile

Thermomix kjøkkenmaskin er forøvrig ett must have på kjøkkenet for oss.
  (trådstarter)
   #29
 567     bare ett av gangen, helst     0
Hvor mye skap-/skuffeplass trenger man, egentlig? (Jeg håper et moderne kjøkken er så mye mer effektivt at ...)
   #30
 5,337     Tromsø     1
Basert på erfaring fra diverse kjøkken der det har vært for lite benkeplass eller benkeplassen har vært for oppbrutt, er det bare en ting som er et absolutt "må ha" på kjøkkenet:

120 cm sammenhengende rein og ryddig benkeplate til å tilberede mat på, gjerne mellom vask og koketopp, men de 120 cm må ikke være oppdelt av vask, avrenningsplate, koketopp etc. De 120 cm kan til nød inneholde ei knivblokk eller en annen holder for redskaper, men skal aldri brukes til plasskrevende dingser som kaffetrakter, brødrister, brødboks, kjøkkenmaskin (fancy mikser/kutter) etc, de må ha fast plass et annet sted.
Signatur
   #31
 677     Norge     2
Personlig klarer jeg meg ikke uten pizza-gaffel-kutteren, som gjør "alt"

"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - fork-with-pizza-cutter-thumb.jpg - Dumme_spørsmål

Når man har gjester må selvfølgelig litt tyngre skyts på bordet, pizzakutteren for alle med verktøy-dilla

"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - pizza-cutter-kitchen-gadget.jpg - Dumme_spørsmål
   #33
 270     0
AEG har også kommet med noen slike kraner nå, med kokende vann.
Ellers synes jeg en Twister gjør seg bedre enn disse el-søylene i benkeplaten.
Er også stor fan av Neff sin "Slide & hide".

Enig med deg om twister Smile
Men Neff sin patent synes jeg ikke ga noe, liker uttrekk skinner bedre.
Og den har ikke pyrolyse, det er av erfaring det eneste som virker!
   #34
 5,570     0
Dingser er kjekt, men det kan aldri erstatte det elementære: "Stort nok" og "riktig utformet":

  • Nok skapplass/lagringsplass. Store skuffer er konge, for eksempel helt nede langs gulvet.

  • Stort nok kjøleskap/frys (dere er bare to, så det begrenser jo behovet litt)

  • Stor nok komfyr (kjipt å ikke ha plass til en god og stor stekepanne samtidig som man har en stor gryte på kok).

  • Stor nok benkeplate som gir arbeidsplass. Kjekt å kunne ha armslag, selv om man har kjøkkenmaskin fremme.

  • Nok lys - mange og gode spotter under veggskapene, for eksempel.



Ellers: Tenk bruk og bruksmønstre. Dumt å ha kjøleskap, brødskuff, bestikk og glass i hvert sitt hjørne, for eksempel. Dumt å stå med ryggen til gjestene når man lager mat.

Vann/is integrert i kjøleskap er noe av det jeg har vært mest fornøyd med på mine kjøkken, men der ligger det en viss risiko for lekkasje og påfølgende skader.
   #35
 3,674     Hordaland     1
Angående fryseskap er de innebygde skapene trange, det er tykke vegger på slike skap og når alt dette skal inn i en nisje på 60cm så blir det små skuffer. I tillegg er slike skap svært dyre og man må selvsagt kjøpe front til fryseskapet. Jeg synes det blir for mye penger for trangt fryseskap, det er heller ikke det skapet man skal inn i hele dagen så det må ikke nødvendigvis stå på kjøkkenet. Vi prioritere mer plass til oppbevaring og setter ett frittstående skap på vaskerommet som er vegg i vegg. En sparer en hel del penger, får mer plass på kjøkkenet og får større fryser.
  (trådstarter)
   #36
 567     bare ett av gangen, helst     0
Aha. Sjekker litermål på frysere og kombiskap på Elkjøp:

60 cm: Kombi, innebygget: Typisk 275 liter på 177 cm høy, men koster ikke all verden. Frittstående: Gå opp til 2 meter, få 370 liter. Eller opp til 14k for 410 liter.
90 cm: Kombi, side-by-side: 532 liter på 179 høy.
120 cm: Kjøleskap + fryser. Innbygget: ca 300 + 200 liter. Hundre til hundreogfemti liter ekstra på frittstående.

Litt forskjeller, ja. Side-by-side frittstående sparer 30 cm bredde i forhold til to innbygningsskap.


Dingser er kjekt, men det kan aldri erstatte det elementære: "Stort nok" og "riktig utformet"


Størrelsen er, om ikke hugget i sten, så i hvert fall bygget i betong ...
   #37
 3,674     Hordaland     0
Og siden du allerede har funnet ut at det er foskjell på volum på innbygningsfryseskap kan du også ta en sjekk på den totale prisen for ett innbygningskap, med skap, hyller og dørfront. I slike skap er jo nisjen innvendig mål av skap, 55-56cm eller noe? Mens frittstående bruker hele 60cm bredde. Får du plass til 70cm frittstående øker volumen dramatisk. Kan du sette skapet i naborom får du verdifull oppbevaringsplass på kjøkkenet i retur Tongue
   #38
 20     0
Aha. Sjekker litermål på frysere og kombiskap på Elkjøp:

60 cm: Kombi, innebygget: Typisk 275 liter på 177 cm høy, men koster ikke all verden. Frittstående: Gå opp til 2 meter, få 370 liter. Eller opp til 14k for 410 liter.
90 cm: Kombi, side-by-side: 532 liter på 179 høy.
120 cm: Kjøleskap + fryser. Innbygget: ca 300 + 200 liter. Hundre til hundreogfemti liter ekstra på frittstående.

Litt forskjeller, ja. Side-by-side frittstående sparer 30 cm bredde i forhold til to innbygningsskap.


Dingser er kjekt, men det kan aldri erstatte det elementære: "Stort nok" og "riktig utformet"


Størrelsen er, om ikke hugget i sten, så i hvert fall bygget i betong ...

Heller ikke undervurder bredden på frittstående kjøleskap vs side-side i frysedelen (ikke så praktisk). Nå skal det sies at de nye side-by-side med "french doors" er meget praktiske i forhold til kjøleskap delen og ble lenge vurdert her i huset. Men ulempen er fryseren, enten får du fryseskuff (som vi ikke vil ha) eller så er det 2x45cm (brutto) fryseskap i bunn. Aller helst ville vi jo hatt dette:

http://www.miele.no/husholdning/kjoele-fryse-og-vinskap-2497.htm?mat=07514820&name=K_1901_Vi

Men litt vel drøy pris Smile
   #39
 2,987     Vestlandet     0
Eg har Samsung side by side skap i dag. Det vert ikkje det neste gong. Frysedelen (og kjøledelen for den sak skuld) er alt for liten og upraktisk. Neste gong vert det nok frittståande kjøleskap samt frittståande fryseskap atmed. Evt. fryseskap i eit ana rom dersom plassmangel tilseier det.
Signatur
   #40
 677     Norge     0
Jeg klarer meg uten det meste av smarte løsninger og duppeditter på kjøkkenet, det eneste jeg ikke klarer meg uten er Kenwood'en, og viktigst av alt, min Misono UX10 Gyutou.

Som godt over gjennomsnittet interessert i kniver, er skuffer og skap fulle av både dyrere og billigere kniver, alt fra Shigefusa, som liksom er litt for fancy, til Global, Shun osv. som er bare skrot i forhold til Misono'en, slik at det er Misono'en som nesten alltid blir benyttet, og anbefales på det varmeste til de som bruker en del tid på kjøkkenet.

"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - misono-ux-10-gyuto-270mm-10-5-22.png - Dumme_spørsmål

Den viktigste duppeditten på kjøkkenet, og den som blir mest brukt.
   #42
 6,009     Finnmark     1
Gammeldags upraktisk hylle til kjøkkenmaskin.
Man søler på hylla, inni skap og på mekanisme......... Bedre med maskinen på benken
Signatur
   #43
 3,674     Hordaland     0
Finnes det en tilsvarende for å trekke ut av høyskapet? Kan jo bare kjøpe noen blumskinner og lage benkeplaten selv eventuellt.
   #44
 677     Norge     1
Gammeldags upraktisk hylle til kjøkkenmaskin.
Man søler på hylla, inni skap og på mekanisme......... Bedre med maskinen på benken


Nå har ikke jeg slik hylle, men vurderer det faktisk for å slippe å ha Kenwood'en stående på benken hele tiden.

Men, dersom du klarer å ikke bare søle på hylla, men også inni skapet og på mekanismen, så må du enten lære deg å bruke kjøkkenmaskinen, eller kjøpe en med lokk.
  (trådstarter)
   #45
 567     bare ett av gangen, helst     0
En kjøkkenmaskin tar rimelig stor plass, så det der er aktuelt uansett om mors åttitallsutgave er litt tungvinn.

Finnes det pålitelige, ordentlig stabile kjøkkenbenker til å trekke ut som om de var en skuff/spekefjøl?


Ellers, svensk stål med japansk navn ... noterer. Kniver blir brukt, ja. Foreløpig er Fiskars bedre enn de overraskende gode Rema1000-knivene fra forrige århundre.
   #46
 677     Norge     0
Ellers, svensk stål med japansk navn ... noterer.


Svensk stål er regnet for å være blant verdens beste, jernmalmen er vist nok nesten fri for urenheter, uten at jeg egentlig vet så mye om dette.

Mange japanske knivmakere benytter derfor svensk stål for den økede kvaliteten, det er derfor de også "reklamerer" med å gravere dette i stålet, og de beste knivene har altså "Swedish Steel".

Selv Shigefusa, som er regnet som en av verdens beste knivmakere, benytter svensk stål i en del av knivene.

  (trådstarter)
   #47
 567     bare ett av gangen, helst     0
"Not that there's anything wrong with that"  Smile

Det er nok viktigere at de vet hvor de får det fra, så de har en konsistent råvare inn, og at de smir skikkelig. Svensk stål er relativt rent, ja ( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bc/Evolution_minerai_fer.svg ), men ikke veldig eksklusivt (heromkring, i det minste). Kjøpte du en helt ordinær oransje Fiskars-saks, var det svensk stål du fikk, i hvert fall i gamle dager. Det fremstår sikkert som mer eksklusivt i et land som holder til rett ved verdens største produsent av ubrukelig jernskrammel, og antakelig risikerer du vel å få Kina-skrapjern med hva som helst som ikke uttrykkelig påstår at de vet hvor de har det fra. (Og sikkert på en del svindelvarer også.)

Hvis jeg hadde hatt greie på japanske kokkekniver, så ville jeg ha vurdert knivsliper derfra også. Det er visst forskjell alt etter hva slags egg man ønsker å jobbe med. Mye av forskjellen er myte, men who cares når det består tomat-testen.
  (trådstarter)
   #48
 567     bare ett av gangen, helst     0
Tygd litt. Jeg er så gammelsdags at jeg tenker i moduler på 60 cm x 60 cm, selv om det kommer til å bli mange andre rare mål der.

Men jeg har plass til ti sånne moduler i to L-er. Altså, to av de ti er hjørne i de to L-ene. (Egentlig bare ett hjørne, men en ende blir så utilgjengelig at jeg tror det er greiest å tenke på det som to L-er.)

Det må da være nok selv om jeg ikke klarer å erstatte rot med smarte løsninger, og dessuten skal ha plass til vaskemaskin?
   #49
 3,674     Hordaland     0
Bruk så store skuffer som du kan, ingen vits å kaste bort plass på unødvendige skap og skuffevegger. Jeg er veldig tilhenger av symmetri, legger man puslespillet nok ganger så vil man alltid klare å få frem litt symmetri i løsningen.
  (trådstarter)
   #50
 567     bare ett av gangen, helst     0
Jeg ser at det har vært noen tråder her om hjørneskap-løsninger, så jeg setter over til den nyeste av disse og bruker den når det gjelder akkurat hjørneskap.
http://www.byggebolig.no/generell-kjokkenprat/hjornelosning-karusell-lemans-magic-corner-flere


(Og en gammel en: http://www.byggebolig.no/generell-kjokkenprat/smarte-hjorneskap-kjokken )
   #51
 3,674     Hordaland     0
Noen som vet om rimelige vacuummaskiner for innbygning i skuffer? Finner bare Miele og noen som er grisedyr.
  (trådstarter)
   #52
 567     bare ett av gangen, helst     0
YouTube-funn:

Magic corner uten corner - jeg likte den typen kolonialskuffer. Noen som vet hvor de er å få tak i?
https://youtu.be/4YlVuXXH40o?t=560

To sokkeltips:
Ikke bare sokkelskuff, men skuff som tar med sokkelen ut: https://www.youtube.com/watch?v=FOxCr6i_mrA , første fem sekunder.
Sokkelen som "pedalbøtte-pedal" til skuffen over: https://www.youtube.com/watch?v=4YlVuXXH40o&t=392

  (trådstarter)
   #53
 567     bare ett av gangen, helst     0
Jeg liker ikke disse stikkontaktene i benkeplaten, ville heller montert de på siden av benken eller på veggen. Er bare mer å vaske på.


Enig. Og hvis den kan åpnes nedover, er det mindre drit som samler seg, vil jeg tro.
Et eller annet sted fant jeg en video av en med "hjørneprofil", som klistres helt inni et hjørne. (Og åpner nedover, som sagt Smile )
Men nå er vel hjørnet der hvor det står mest rot ...

Ellers regner jeg med at disse kanskje ikke er helt kosher i Norge? https://youtu.be/4YlVuXXH40o?t=73
  (trådstarter)
   #54
 567     bare ett av gangen, helst     0
Bumper min egen tråd i stedet for å hijacke andres, selv om denne tråden her sikker kunne ha vært gjenopplivet fordi den viser så mange problemstillinger.

Spørsmål: Hvilke leverandører har ekstra dype skuffer? Jeg har litt rombredde å ta av, tror jeg. IKEA har 60 cm skap og bare 55 dype skuffer ...

Den #¤%§s "arbeidstrekanten" har plaget meg en smule. Se på denne beskrivelsen fra Sigdal:
"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - Sigdal_kj-kkentrekanten_eks_1.jpg - Dumme_spørsmål
Er det virkelig meningen at man skal kunne ha kort plass mellom kum, platetopp og kjøleskap - men måtte gå rundt både øy og spisebord for å kunne uten å kunne faktisk ha plass til å gjøre noe med det man henter i kjøleskapet? Bortsett fra at det er kort vei til å slå ut bedervet melk, da.

Jeg vurderer egentlig å sette oppvaskkummen litt lengre vekk, for å skille rent og skittent.

   #55
 3,674     Hordaland     0
Strai leverer ekstra dype skuffer, dette kan jeg anbefalle på det sterkeste. Skuffene blir noe dyrer men bruker man brede skuffer blir det også færre av de og sluttsummen blir ikke så ille når man får en skuffeseksjon mindre og mer plass.
Kjøkkentrekanten er grei den, jeg har tenkt litt todelt akkurat der, den ene er når man skal tilberede en middag og man starter i matskapet og fortsetter mot benk, vask, benk og tilslutt på kokeplaten. Det andre er når man skal servere frokost og kvelds, da skal man bare inn i kjøleskapet, sette fra seg mens døren står åpen og deretter flytte det over på spisebordet. Kjøleskapet kan også benyttes til å gjemme bort vasken hvis man har åpen løsning.
  (trådstarter)
   #57
 567     bare ett av gangen, helst     0
Jeg blir litt irritert over sånt som dette:

"Smarte" løsninger for kjøkkenet - både innredning og dingser ... - sink-design-01-550x560.jpg - Dumme_spørsmål

Snurr vekk og sett til vasking.

Hva er det som er irriterende med denne? Den eksisterer ikke. Masse nyhetsdekning på et design som aldri er blitt noe annet enn en tegning.
   #59
 8     0
Det blir Grohe Chilled and Sparkling kran på oss. Kokende vann er ikke noe problem med induksjonsplate, tar 1 minutt å koke vann. Derimot bruker vi idag Sodastreamen daglig og skal bli greit å få iskaldt vann og sprudlevann fra kranen. Så dropper vi heller side-by-side kjøleskap med kaldt vann og sodastream flaske og heller 1 stort kjøleskap og 1 stort fryseskap.

Infeldt stikk i benkeplate utgår for vår del, vil ha stikk klar til bruk over benk uten å måtte hente opp stikken hver gang. Men det er smak og behag.

Ellers unngå hjørneskap og skap generellt (utenom noen høyskap da). Men der du kan ha skuffer ha skuffer.

Kolonialskap (varierende navn fra ulike leverandører) med utrekk er good.

Vil jo også anbefale 2 ovner, en vanlig og en kombidamp. Vi kjører en kombi mikro og en kombi damp.


Tenkte også å kjøpe denne kranen, men leser at man må ha vannhardhet på 7 grains pr gallon for at kullsyren skal ha effekt. Vannhardheten i Oslo er på 2,7dHmen måtte ha vært 6.72 dH for å matche det Grohe sier at kreves... Lurer derfor på hvordan dette funker for dere eller om noen andre har erfaring med denne i Norge?

Hadde sett for meg dette nå og trenger denne kranen i livet mitt Sad
   #60
 5,232     Sørlandet     0
Noen som har funnet en kjekk måte å ha grytelokk på i sånne hjørnekarusseller?
   #61
 25,341     Akershus     0
Jeg tror strømregningen på denne kommer på 2-300 i året for å holde vannet i tanken vedlike, med varmepumpe med legionellabekjemping vil man spare dette lett inn på å senke temperaturen på vvb.


Nå blir en vel syk av legionellainfiserte aerosoler, dvs damp en innhalerer når en dusjer, ikke av det en spiser eller drikker? En dusjer i vann fra vvb, mao slipper en unna legionellaoppvarmingen?
Signatur