238    3    1  

Bygge bod på 15 kvm i ujevn terreng

 6     1
Hej

Beklager svorsken til att begynne med .)

Vår har er todelt hage kan en si. Nærmest huset er de flat. ca 1/3 del av hagen. Den resterende delen er en sletting ned mot ujevn terreng med trær og annet søppel. Ganske sikke rpå att marken består av store stein blokk etter att de bygget nabolaget.

Det er her vi ønsker bygge en bod som skall fungere som treningsrom. At lage grunnmur er ganske uaktuellt tenker jeg. Etter de prisene jeg sett så er de litt umotivert at legge 100 k ++ på grunnarbeide når boden koster 30 k.

Er de rimligere mulighet. Bygge på "påler" fex (må vare stødigt gulv som skall tåle MYE vekt (Er kjempesterk: ) )

Alla forslag mottas med glede til en glad amatør!

   #1
 15 445     Akershus     0
Bete Beitskihytta hadde en snedig løsning. I prinsippet reiste en stolper langs langveggene som stod «på bakken , f eks i stolpesko på fjell eller fundamentsteiner i betong. Stolpene gikk helt til toppsvill. Derned ble det huset som sikret sideavstivning av pilarene. (I tillegg var de første hyttene med stolper i massivt tømmer med uthuggede konsoller til kantbjelkene)
Signatur
HSt
   #2
 16 485     Sørum     0
Jeg har vel gjort som KjellG beskriver, på hytta sagde vi hull i terasse og tredde ned 115x115mmm limtresøyler som vi satte stolpesko i fjell ca 1-1.2m lavere. Det er 3 søyler en står fritt (terasse) mens en blir hjørnesøyle i yttervegg kjøkken mens den 3. står inne i kjøkkenveggen. Nå har vi limtredrager på topp.
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Tusen takk for gode tips :)!
Nå må vi bare få bygget godkjent. Det vare ikke så enkelt skullet det vise seg: /