656
0
0
Bygge fundament til bakerovn/pizzaovn
4
0
Jeg planlegger å bygge vedfyrt bakerovn på hytta. Tidligere eier har lødd opp ei "ur" av stein i størrelse 5-20 kg. Jeg planlegger å bruke dette området og steinen til å lage fundamentet til denne ovnen. Det er stein/fjell under, underlaget er solid. Er helt ukjent med betong og støping, så her lurer jeg litt på hvordan jeg skal gå fram....
Holder det å støpe fast en mur ytterste og så bare stable stein så godt som mulig inni? Eller må all stein her støpes fast? Må det armeres på noe vis?
På toppen tenkte jeg å lage en forskaling (ca 1.20x1.20) for å støpe et flatt dekke å sette ovnen på. Er det noe spesielt jeg bør tenke på her?
Tenkte å bruke typ Trysil Stor bakerovn fra Bakerovner.no eller noe lignende, men første utfordring er fundamentet....
(Skjermdump fra IP-kamera på hytteveggen. Kommer litt bedre bilder...)

Holder det å støpe fast en mur ytterste og så bare stable stein så godt som mulig inni? Eller må all stein her støpes fast? Må det armeres på noe vis?
På toppen tenkte jeg å lage en forskaling (ca 1.20x1.20) for å støpe et flatt dekke å sette ovnen på. Er det noe spesielt jeg bør tenke på her?
Tenkte å bruke typ Trysil Stor bakerovn fra Bakerovner.no eller noe lignende, men første utfordring er fundamentet....
(Skjermdump fra IP-kamera på hytteveggen. Kommer litt bedre bilder...)
