253    5    1  

Drenering til L/L varmepumpe

 45     0
Hei!

Litt usikker på om jeg har valgt riktig underforum, så admin får evt flytte hvis det bør ligge et annet sted.

Huset vårt er på en etasje, uten kjeller. Varmepumpa står på stativ, som igjen står på belegningsstein ved utearealet.
Når denne avrimer så er det jo følgelig en del vann som samles opp mot grunnmuren og steintrappen inn til huset. Jeg har jo tenkt at det er kanskje ikke så bra at dette skjer, men etter at jeg fikk lagt belegningsstein i resten av gårdsplassen så jeg at takrennen som er 30cm fra varmepumpa også går bare rett ned i grunnen, uten noe rør som er tilkoblet.
(Dette er på sørsiden av huset, og fallet på terrenget skulle tilsi at vannet herfra ledes bort fra huset).

Jeg har laget en liten renne som skal få det meste av vannet bort fra huset fra varmepump, men hvor farlig  (om i det hele tatt) er dette på et hus som ikke har kjeller? Kan der oppstå noen komplikasjoner på sikt, slik at jeg heller bør få laget en skikkelig drenering til dette området?

HSt
   #1
 32 609     Lillestrøm kommune     0
Er det grunnmursplast mot sålen på hus ?

Hos meg er det ekstreme mengder med is der har forrige eier lagt en blikk renne ut under VP som leder vannet ut men alikevel må jeg hogge masse is for å unngå at det til slutt renner over kanten

Men jeg har sett VP andre steder med minimalt med is under seg så det varierer tydeligvis veldig
  (trådstarter)
   #2
 45     0
Litt usikker faktisk, har lagt ved bilde av hvordan «muren ser ut, men antar at dette er bare noen plater som står på utsiden selve muren.
Foreløpig har jeg bare lagt litt plast under varmepumpa og en renne for å lede det meste av vannet bort fra huset, men lurte litt på dersom det ikke er noe problem med vann ved huset å ta bort noe av belegningssteinen under varmepumpa og fylle opp med pukk og hvit singel/småstein for å slippe å få dette utover steinen.
Drenering til L/L varmepumpe - 5BB5113D-D7B1-46AA-A971-02CD18ABBDC3.jpeg - filip86
   #3
 23 113     Akershus     0
Er det mulig å legge en slik drensslange inn til sluk og å holde den isfri med litt varmekabel og isolasjon?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 45     1
Et alternativ er å bare få alt vannet til å samles på samme sted som takrenna går ned, må da bare fjerne noe belegningsstein og hive oppi en varmekabel. Den stygge løsningen som er nå fungerer jo med å få vannet bort fra veggen, tenker jo at alt vann/is bør lengst mulig vekk fra huset, men den er jo ikke særlig pen.

Hvor langt ned bør jeg grave for at det skal være isfritt og opprettholde drenering på vinterstid? Kaldeste det har vært var to dager med -13 i mars, ellers er det rundt -2 til -7.

Drenering til L/L varmepumpe - E558A2DB-CCE5-4B3B-AC77-D6C0B669BF29.jpeg - filip86
HSt
   #5
 32 609     Lillestrøm kommune     0
Vil tro at taknedløp ikke bare står rett ned i bakken så å grave bort di ser ikke ut til å være noen løsning

Vi ser ikke spor av grunnmursplast så vann som hår mot hud vil gå rett inn på platen. Men kanskje er det isolasjon bak der som tåler fukt så fukt ikke dras inn i gulvet.