105    4    0  

Felle peis inn i pipe

 11     0
Hei

Jeg har en pipe på kjøkkenet som i dag ikke er i bruk, tilknyttet ovn er fjernet. 

Jeg ønsker på ha en liten peis/ovn der for ekstra varme og hygge på kalde dager, men grunnet kjøkkenløsningen kan jeg ikke plassere noe ved siden av pipen da det vil kreve for mye plass.

Jeg lurer på om det lar seg gjøre å felle inn en liten peisinnsats på kortsiden, eventuelt på hjørnet av pipen, noe som ikke vil bygge ut i rommet.

Se vedlagt bilde av pipe. Den er 52x85 cm.

Kunne man satt inn noe slikt i en eksisterende pipe? https://www.varmefag.no/peis-ovn/peis/peisinnsats/contura-i4-modern-gra-peisinnsats-med-ramme-pa-fire-sider

Felle peis inn i pipe - pipe.jpg - Chriz

HSt
   #1
 25 326     Lillestrøm kommune     0
Det går nok ikke, men det finnes et ildsted for montasje i pipe men som en del av en typegodkjent pipe ikke ettermontert i eksisterende pipe. Nå så jeg dette på en byggmesse for en tid tilbake men klarer ikke å huske navn. Men siden pipa trolig må rives antar jeg at det skrinlegges.
   #2
 710     Bærum     0
Var innom samme tanke som deg for noen år siden. Men la den fra meg da jeg fant ut at det fantes lite løsninger for dette på markedet og det er en meget spesiell jobb. Da er det faktisk enklere å rive hele pipen og erstatte den med en ny og mindre pipe av Leca eller stål.