4 566    4    1  

Flislegge trapp ute

 8 022     Bærum     0
Skal flislegge en liten trapp foran inngangsparti. Ble usikker på om jeg skulle flislegge opptrinnene også. Lurte på om jeg kanskje bare skulle pusse opptrinnene med fiberpuss og flislegge selve trinnene. Dårlig ide? Vil pussen bli sparket løs over tid?

   #1
 829     Sørvikmark     0
Hva om du skrur skruer med stort hode (evt setter på en skive) inn i opptrinnene slik at hodene stikker 0.5 cm utenfor, også pusser du f.eks +1cm tykkt fiberarmert.. da får det jo litt bedre feste til underlaget vil jeg tro?

Presiserer at jeg bare tenker høyt/skriftlig nå.
   #2
 48     1
Hei!
Det er absolutt mulig å bare pusse opptrinnene, men det vil nok være langt mer holdbart å fliselegge her også.

Det som også er viktig å huske ved fliselegging av trapp ute er å bruke diffusjonsåpen membran under flisene slik at det ikke blir saltutslag i fugene over tid.

Signatur
HSt
   #3
 30 459     Lillestrøm kommune     0
Av erfaring med forrige eiers flislegging ute så må jeg bare støtte dette med membran beskrevet over og husk helliming. 2 feil her hjemme ....
   #4
 452     Landsdekkende     0
Hei!

Som nevnt over vil det være mer holdbart å flislegge opptrinnene, enn å bare pusse de. Dette vil også forlenge trappens levetid!

Når man skal flislegge ute er det flere ting å tenke på, les gjerne derfor gjennom denne guiden hvor det meste vil være relevant for ditt prosjekt: https://megaflis.no/guide/flislegging/lei-av-vedlikehold-utendors

Et viktig tips mange dessverre glemmer er å støpe et fall i trappen (2:100). På den måten vil vannet renne av og du unngår derfor frostskader på vinteren (frostskader kan resultere i ødelagte fliser).

Lykke til! Smile
Signatur