(trådstarter)
   #251
 1,569     Bergen     0
Heisan. Jeg ble veldig fasinert av trappene. De ble kanonfine. En kamerat vil også ha støypte trapper, men ikke rette, fine slik du har. Han vil ha litt mer klassiske med sving jfr bildet nederst.

Jeg har sagt meg villig til å gjøre det, men ikke før jeg vet hvordan jeg skal angripe saken :- ) Har søkt masse over alt og alle plasser forklarer de hvordan de gjør trinnene, så det skjønner jeg. Det jeg lurer på nå er vangene. Slik jeg forstår det, bør en begynne med disse og ta trinnene som steg #2. Akkurat slik du gjorde.

Jeg ser to utfordringer:

1) Hvordan støper jeg vangene? Det som jeg ikke skjønner helt er hvordan en lager en topp med helling, uten at sementen renner av :- )


2) Hvordan kan dette kombineres med en bue?


Til slutt vil skal det bli en trapp som i prinippet er som den på bilde her. Se bort fra beliggenhet og at det er i Sveits/italia :- )
https://no.pinterest.com/pin/305330049745363490/


Hei og takk for hyggelig tilbakemelding.
Skal forklare.

Riktig at du bør dele inn støpingen i to etapper, slik jeg gjorde det. Dette fordi det er mye lettere, ja koster sikker litt mer i kroner og ører, men jeg mener at det blir enklere og penere resultat til slutt. Forskal vangene først, så trappene etterpå.

Jeg brukte forskalingskassetter i vangene som du ser i tråden,men skal du ha bue kan du bruke forskalingsbord som du bøyer slik du vil. Jeg gjorde dette i forskaling av kronene der hvor myren svinger og går i oppover bakke. De forskalingsbordene jeg brukte gikk fint og bøye til slik jeg ville ha det. Er det litt tørre eller vanskelig å bøye til kan du la de ligge litt i vann i noen dager, så er det enklere å bøye de til. Godt mulig den buen du henviser er for knapp til vanlige forskalingsbord, og her ville jeg ha brukt su-taksplater som er ganske fleksibel å bende/bøye.

Å støpe i oppover/nedover bakke er ikke noe problem. Be om litt tykkere betong når du støper vangene(hvis ferdigbetong), jeg brukte slump 16. Så begynner du å fylle på toppen. Husk å bruke en støpe vibrator for best resultat. Da vibrer du betongen fint og får bort all luft bobler.  


Forskaling av mur -  - ferale


Lag gjerne en egen tråd her på forumet om ditt prosjekt og legg gjerne ut mange bilder, sli at vi kan se og gi tips underveis.