4,178    1    0  

Grunnmur på fjell

 70     0
Hei!

Har tidligere spurt om assistanse angående denne tomten http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=18918164&sid=xz14nec-klWi220058. Må forsøke å få kartlagt kostnadene så nøyaktig som mulig for å vurdere om vi klarer å komme i mål innenfor våre økonomiske rammer. Denne gangen ber jeg om innspill på valg av grunnmur:

Tomtens høyeste område er avlangt og skrår bratt ned mot sjøen og slakkere ned fra sjøen. Ser for meg å bygge et hus over to plan hvor 1. etg. har grunnnivå rett under det øverste området på tomta i skråninga fra sjøen (se forøvrig vedlagt skisse av tomt med høydekurver, omrisset av huset og tverrsnitt av tomta). Høydediff. under huset vil være omtrent 2 m.

Grunnen under huset er av fjell. Den skrår i flere nivåer, ikke en jevn skråning. Ser for meg at det vil være dyrt å sprenge ut til kjeller. Alternativet er derfor å bygge en ringmur under huset. Er det et greit alternativ å bygge en ringmur av leca med gulv av bjelkelag? Er dette et kvalitetsmessig/prismessig bra alternativ? Finnes det andre bedre alternativer (kostnad vs kvalitet)? Hva med å fylle opp ringmuren og støpe en plate på toppen? Hva er evt den beste overgangen mellom fjellet og lecablokkene? Kan man forskalle en liten mur av betong med nivåforskjeller tilsvarende høyden på lecablokkene (hvis dere forstår hva jeg mener)? Hva da med vann som kan renne inn under betongen?
Skal møte en repr fra kommunen på mandag, så det hadde vært fint med noen innspill før dette. På forhånd, takk!

   #1
 107     Vest-Agder     0
høres noe tungvinne ut di løsningene du kommer med, og gjerne like dyre.
legg ut ett lag med pukk og komprimer, støp ringmur og legg isopor inni og fyll opp med betong. blir det beste utgangspunktet, samt at eventuel vann i grunnen vil drenere seg videre under pukken.
det lønner seg sjeldent å utvikle "egne" patenter som ringmur og bjelkelag oppå her..