136    5    0  

Hvilken kontrakt bør jeg bruke?

 27     Oslo     0
Hei hei!

Jeg har fått IG og skal igang med å bygge en tomannsbolig. Eller - jeg skal naturligvis ikke bygge noe, bare få det hele i gang og administrere det hele.

Neste uke rykker første entreprenør inn for å begynne på grunnarbeidene. Før den tid bør vi ha en kontrakt! :) Nå har jeg kikket på en drøss med forskjellige kontrakter på standard.no, men er usikker på hvilken jeg bør bruke mellom meg som privatperson (byggherre) og entreprenørene jeg leier inn.

Er forsåvidt interessert i å leie noen til kontraktsarbeidet, men jeg vet ikke helt hvor man finner denslags hjelp. Uansett, det viktigste er å kontraktsfeste arbeidet som skal utføres, så hvis noen kan fortelle meg hvilken standardkontrakt som benyttes i dette tilfellet - og som er mulig å forstå for mannen i gata - så er jeg takknemlig!
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 27     Oslo     0
Takk, men det der funker ikke. Jeg skal ikke benytte en boligleverandør.
Signatur
TDJ
   #4
 933     Asker     0
Hvis jeg forstår TS rett så skal han fungere som prosjektleder, koordinator og byggeherre. Forstår også at det blir forskjellige kontrakter, dvs del-entrepriser (?!?) som f.eks. grunnarbeid, VA, grunnmur/plate, tømrere, rørleggere, elektrikere +++.
Vet ikke om det finnes én "standard" kontrakt som kan benyttes mot alle disse entreprenørene... , men kan være verdt å ta en titt på denne linken: https://www.husbanken.no/privat/veileder-utviklingshemmede/bolig-og-kontrakt/kontrakter/  (Antar det er Byggblankett 3426A/3426B som kan være mest aktuell ?!)

Uansett om det er en del-entreprise eller total-entreprise bør byggeherre starte med å formulere en kravspesifikasjon. Denne bør så nøyaktig som mulig beskrive et ferdig produkt (kan være hele huset, eller f.eks. en grunnmur....) uten å beskrive hvordan arbeidet skal gjennomføres. Bør også beskrive spesifikke krav til leveranse-kontrakten dersom man har dette.  Det er entreprenøren som gjennom sitt tilbud skal "besvare" kravspesifikasjonen. Normalt vil det være en god del fram og tilbake mellom partene før en endelig kontrakt kan signeres. Det er i denne fasen viktig å være klar på om det er del- eller total-entreprise siden ansvar iht bustadsoppføringlova kan være forskjellig.  

Ellers kan følgende fungere for kontrakts-bistand: https://www.entrepriserettsadvokater.no/
Mulig kontrakt-standard: https://www.entrepriserettsadvokater.no/kontrakter/utforelsesentrepriser-ns-8405/ns-8415/

Signatur