233    2    0  

Hvordan fundamentere platting?

 2     0
Hei.

Jeg skal i gang med en stor platting til sensommeren (ca 240kvm), men er usikker på hvordan jeg skal fundamentere den. (Plattingen er det skraverte området på bildet)

Det er nokså flatt underlag, bestående av gress, jord/sand/leire, med mye stein i. Befinner meg i molde kommune, og telefri dybde er ca 80cm.

Terrassebordene skal ligge Øst-Vest retning.

Lagde en kjapp tegning av hvordan platten ligger i forhold til huset. Den tykkere streken tenkte jeg å feste plattingen til husveggen. Kan også feste den i en støttemur på en side.

Hvordan ville dere gått frem for å fundamentere dette?
Hvordan fundamentere platting? - 20180622_213108.jpg - Adrianhs

TSt
   #1
 3 819     0
Vil du virkelig ha en så enorm stor platting ?

Hadde det vært mindre hadde jeg sagt å isolere nedover siden du kan ha litt farlige masser her i dag. Men siden det hele er så enormt vet jeg ikke om det er noen annen måte enn å grave bort med fall fra huset og sette fundamenter på isolasjon og fylle opp igjen. Skal huset aldri dreneres noen gang ? Hvis du er usikker på om det må gjøres noen gang så må dette gjøres nå så du slipper å rive plattingen igjen.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Dreneringen er nylig blitt ordnet, og ser ikke ut i i hagen, derfor vi ønsker platting. Har stor tomt på flere mål, og er planert ut fra gammelt av der vi ønsker plattingen. Og kjekt med kveldssol i vest, og mulighet for le for vind på østsiden, så blir ikke naturlig eller pent å gjøre den mindre dessverre. Er ca 45 graders skråning nedover i enden av der platten blir på hver side av huset, så å lage fall blir ikke noe problem.

Har du noen formening om antall søyler, hvor dypt jeg burde grave, og dimesjoner på bjelker osv?