507    4    0  

Isodren - trykkfasthet

 8 026     Bærum     0
Vurderer å bruke Isodrenplater for isolering av grunnmur. 
De finnes i mange ulike trykkfasthetsgrader.
http://isodren.no/pdf/trykkfasthet/TRYKKFASTHET-ISODREN-PLATEN.pdf

Vil 60kpa-platen være for trykksvak utenpå på den del av grunnmuren som er eksponert over bakken?  I dag er det kun blomsterbed langsmed, og det blir neppe noen foppal-vegg. Men må tåle at barna setter sykkelen inntil, at fruen kanskje dulter borti med hagesaks og såntno....

   #1
 60     Akershus     0
Har nå i helgen drenert og isolert med isodren 60kpa. De tåler mye trykk, går fint å gå på. Men går lett i "oppløsning" om underlaget er ujevnt. Men det er vel heller ingen problem da du uansett sikkert skal pusse de eller ha på grunnmursplater..
   #3
 65     0
Hei Cozmo

Over bakkenivå beskriver vi 95Kpa platene på grunn av at de har noe bedre isolasjonsverdi en 60kpa platen, og at de tåler noe mere slag og spark.

Dette skal ha mekanisk innfestning med ekspanderende ISODREN plugger 5stk per kvm (nordisk standard) for å bevegelsen som skjer mellom platen og pussesjiktet grunnet temperatursvingninger.

Se her vår monteringsveileder http://isodren.no/pdf/kjellervegg/T6-Isodren-over-bakkenivu-puss.pdf
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 8 026     Bærum     0
Ok. Jeg fikk tak i et parti 60-plater til en grei pris, men jeg må si at jeg ble litt skuffet over beskaffenheten på dem. Kan jo nesten ikke løfte på dem uten at isoporkulene spruter over alt. Kommer aldri i verden til å ta sjansen på å kun legge disse - kommer definitivt til å legge et lag xps ytterst.