#11
 3,955     0

@Børge; 

  Vel, både jeg og fuktmåler er fornøyd. Jeg gidder ikke "synes" det er blitt bra. Det er det fuktighetsmåler som avgjør. Har tilleggsutstyr for måling i murverk, så da er det lett å se om det har effekt.  Gammel gulvlegger...  :)

Valgte denne;

http://www.bilkontroll.no/forside/echodry1.html

Litt dyrere enn jeg trodde, men mener jeg ga 3.495,- så tre og et halvt, ikke to og et halvt.  ;)
Ser den er 3.295,- nå. I allefall fornøyd, og det er ingen tvil om at den leverer restvarme som det også står beskrevet.

Mente at den er effektiv brukt på areal inntil 60 kvm. Bare for å forenkle. I kubikk ganger en det normalt med 2,5. Den gjør i allefall den jobben den er satt til. Og varmer i tillegg.  :)


Varmer den, er det normalt så lite fukt i luften at all effekten på avfukteren går til oppvarming og ikke avfukting ;)
Du sier du har tilleggsutstyr til fuktmålinger i betong - hvordan måler du fukten i betongen?

Avfukteren din som angivelig skal dekke 240m3, har en kapasitet på kun 80m3 i timen. Det blir da totalt misvisende å påstå at denne dekker opptil 60m2. I jobben min benytter jeg avfuktere som dekker 240m3 - som standardutstyr. Disse trekker ut 39l/dgn ved 60%RF/20gr. Den som du linker til kan dra ut 8l/dgn ved 70%RF/20gr.

Forskjellen er milevis ;)

Det jeg ønsker - er at man ikke skal tro alt leverandører lirer utav seg ;)


EPS-systemer har jeg forresten veldig liten troa på. Det fungerer til å holde grunnmuren tørr (i noen tilfeller), men jeg har sett 11-12 tilfeller der grunnmuren holdes tørr, men at fukten trekker under og opp i betongplata istedenfor... effekten blir vel da minimal siden man bare flytter problemet....

   #12
 204     Oslo - Landsdekkende     0
Til Børge:

Ser at du har sett flere EPS-installasjoner, hvor grunnmuren har tørket, men at man har flyttet problemet, under og opp i betongplata? Hva mener du med "betongplata"?

At du har sett 11-12 steder, uten at vi har hørt om det...  Er det tvil om EPS fungerer så er kundene flinke til å kontakte oss.

Det finnes noen få eksempler på at vi har måttet ettermontere elektroder, slisse ned, i gulvet. De siste to år har vi gjort dette en gang. Dette var et hus som var bygd i en "dump".

Har du kapillært oppsug kan ny drenering være uten virkning, mens vårt system kan eventuelt stoppe dette.

Dette er ikke noe vi som leverandør lirer ut av oss, men en rapport fra Byggforsk som nå er offentliggjort.
Signatur
   #13
 373     Hordaland     0
@ Børge;

Nå har jeg måler på utlån, men det er en Storch med pinner (for tre) hvor jeg skrur på to sonder/fuktprober Ø 6 mm. for innstikk inntil 12 cm inn i betong. De skal selvsagt stå en stund for å trekke fukten som forsvinner når en borrer hullene.  Men min stod leeenge. Et par-tre lapper da jeg kjøpte den på begynnelsen av 90-tallet.

  Ang. avfukteren så rant det typisk 7-8 liter/døgn i starten. Dette har avtatt, og etter at jeg slapp slange i sluk i stedet for bøtte (for å følge med) har den putlet jevnt og trutt. Den var knapt på i sommer. (auto).  Og ift. til en kompressorbasert/sorbsjonstype proffavukter, er det ikke det samme, men hvem pokker vil ha en slik gående over tid da? Det er jo et treskeverk.  Hadde en mobil da jeg drev for meg selv, men ville ikke hatt den stående slik jeg har min nå. Og ift. til varmen er det bare marginalt. Men plenty nok til å gi kjelleren noen ekstra plussgrader på det kaldeste på vinter.  Og siden kjelleren fremdeles er kald er det kjekt at effekten er høy også ved lav temperatur.

  Ser ikke problemet med å investere i noe som dekker mitt behov. Alt trenger ikke være størst, fælest eller dyrest for min del.  ;)  Den tar kappilæroppsuget fortløpende, og har tørket opp vegg. Punktum. Og det gir et svært mye tørrere utgangspunkt når jeg begynner på kjelleren.
Signatur