103    2    0  

Krypkjeller

 1     Oslo     0
Hei,

Vi har en krypkjeller i vårt 60-tallshus som trenger litt kjærlighet.
Tanken er å støpe gulv og bruke til et røft lager.

Noen som har tips til hva vi bør gjøre med veggene på en rimelig og effektiv måte? Trenger ikke noe high end løsning her utover hva som BØR gjøres mtp isolasjon/fukt osv.

Fra en som ikke har peil, burde veggene pusses direkte eller noe annen form for isolasjon før/etter? 
Alle tips settes stor pris på Grin

Krypkjeller - d4850d87704741b58caf59a36229df51.png - MLSG

   #1
 5     0
Det første jeg ville ha gjort, var å få ut alt som potensielt kan være bosted for muggsopp. Jeg ville ha sørget for god ventilasjon og droppet isolering.


...sa han som også har et hus fra 60-tallet, med krypkjeller, hvor det en gang i tiden ble dumpet alt av overskuddsmaterialer/kapp-avfall etter byggeprosessen. Anno 2022 var det ingen annen løsning enn å slå hull i veggen, leie sugebil og suge ut litt i overkant av 5 tonn organisk masse som gjorde hele huset sykt. Meget sykt, så sykt at Mycoteam tok frem røde bokstaver i sin rapport. Nu går alt så mæget bedre, og i krypkjelleren lagres kun en samling av hageslanger utenfor brukssesong og noe rødt på flaske.  
TSt
   #2
 12 794     0
Det å gjøre om krypekjeller kan være vanskelig fordi en ikke vet hva konsekvensene blir. Isolasjon vil trolig øke temp og en kan få kondensasjon på kalde vegger hvis en isolerere innvendig siden 2/3 av isolasjon helst skal være utvendig i en kjeller. Derfor må en i allfall følge nøye med hvis forhold er OK i dag og en gjør endringer.

Hva bakken er i dag står det ikke men en må iallfall sørge for at en ikke har fuktopptrekk igjennom evt betong.