124    1    2  

Må hugge opp kjellergulv for å legge nytt avløp, kan jeg bruke betongen på nytt?

 58     Randaberg     0
Må hugge opp en kanal i kjellergulvet for å bytte ut gammelt avløpsrør. Gulvet består av ca 8-9 cm uarmert betong rett på bakken, så 2 cm isopor og 2 cm uarmert betong oppå det igjen. 

Er snakk om ca 15 lengdemeter som skal åpnes opp. Ser for meg å sage betongen med en vannkjølt betongsag med 350 mm diamantblad som jeg leier. Det lille jeg har saget opp så langt gjorde jeg med en Dewalt DCS690 batteridrevet sag med 230 mm diamantblad, den klarte ikke å sage dypt nok, dessuten ble batteriene tømt på et blunk mens ladingen tok en liten evighet.
Må hugge opp kjellergulv for å legge nytt avløp, kan jeg bruke betongen på nytt? - kjellergulv.jpg - HelgeO

Vurderer å brukke de tykke betongblokkene på nytt igjen ved å legge de ned i gulvet etter at nytt avløpsrør er lagt, kanske fuge mellom de med litt tynn betong evt fugemasse. Så legge ny isopor og kanskje gjenbruke de tynne betongblokkene øverst?

En del av røret skal gå gjennom et vaskerom, her vil jeg støpe alt på nytt da det også skal legges inn nytt sluk. 

Mesteparten av røret går gjennom en kjellerstue, her ligger det nå radonduk, 5 cm XPS, varmematter og laminatgulv oppå det gamle betonggulvet. Her vil jeg fjerne laminat og varmekabler fra hele rommet, så skjære opp XPS platene i ca 1 meters bredde langs rørtraseen. Så skjære radonduken langs midten av kanalen slik at jeg kan brette den til hver side. Så sage betong i halvmeters bredde og skifte rør før alt settes på plass igjen i motsatt rekkefølge.


Tanken med å gjenbruke betongen som skjæres ut er å slippe bæring og kasting av dette samt at det blir behov for mindre ny betong.

Men er dette en god ide? Kom gjerne med inspill og bedre forslag Smile

   #1
 5 266     Akershus     2
Umiddelbart kan jeg ikke se noen ulemper med det..

.Thag
Signatur