409    1    0  

Maksstørrelse på støp/leca

 5     0
Skal bygge et påbygg med kjeller, og i den sammenheng lurer jeg på hva max størrelser er.

Kjelleren skal være 10x6,2 meter i utvendige mål. I utgangspunktet er jeg interessert i minst mulig inndeling av rom... Det vil si jeg skal uansett avgrense området til to rom - så en støttevegg kan gå, men det ene rommet skal være vesentlig mindre enn det andre - gjerne en fordeling av 2 meter og 8 meter på de forskjellige rommene - dersom dette i det hele tatt er nødvendig! Dersom jeg klarer meg helt uten å dele opp med bærevegg er det å foretrekke! Dersom det er helt umulig kan jeg dele opp i nok et rom, slik at det blir ca 2m, 6m, 2m - men dette vil jeg helst ungå.

Dermed lurer jeg på om noen har erfaring med maks størrelser på støp og eller leca vegger, og bruk av modul (?) blokker til tak - evnt andre erfaringer. Kostnad er selvfølgelig et spørsmål.

Dette skal brukes som musikkrom, så lydisolasjon er vesentlig - og det skal bygges ekstra, flytende lydvegger inni konstruksjonen.

Det skal være garasje oppå, så taket må i utgangspunktet støtte 4 biler (dobbel garasje + oppstillingsplass)

store deler av kjeller blir bygget under bakkenivå, men ene siden blir nødvendigvis inn mot eksisterende hus, mens en side vil ligge ca 50% over bakken.

   #1
 99     0
Ettersom du vurderer Leca i grunnmuren vil jeg tipse deg om denne byggeboken; http://www.weber-norge.no/fileadmin/user_upload/Brosjyrerer/Leca%20Byggebok_2013.pdf
Her finner du det meste om hvordan muren skal bygges i forhold til jordtrykket.
Signatur