37    0    0  

Ny ovn i stua med rørstuss i overkant av ovn. Treffer på laft/bærebjelke i pipe.

 7     0
Hei.

Fått ny ovn i stua med ny rørstuss som går ut i topp av ovnen, tidligere ovn hadde rørstuss ende ut i bånn så denne gikk inn i pipa nesten nede ved gulvet. 

Så etter å ha gått i gang med å bore nytt hull, kommet igjennom teglsteinen så  treffer jeg på bærebjelke/laft som dekker halvparten av hullet, jeg tenker shit au får heller bare kjøpe en ekstra forlenger stuss og bore 30cm lenger opp, men her treffer jeg også tre (Så denne jeg traff i det første hullet går både vertikalt og horisontalt) 

Ringer brannmester for å høre om tips her og hører at dette ikke er uvanlig i gamle hus, og han har sett dette flere ganger, og denne har ikke noe bærehensikt lenger da det har pågått stor oppussing i huset i de senere år (Ovnen står plassert midt i huset) så bærebjelken står midt i en skillevegg i stua. 

Deretter skjærer jeg vekk så mye tre som mulig i det første hullet, helst en teglstein lengde (30CM ish) slik at du sørger for at rørinnførelsen har en avstand på 30CM fra treverket. 

Dette høres for så vidt greit, men ville gjerne høre her på forumet om folk har vært borti i dette og kanskje ha noen kjekke tips i prosessen. 

Ny ovn i stua med rørstuss i overkant av ovn. Treffer på laft/bærebjelke i pipe. - Bilde ovn.png - Sparkyyy