7 421    4    0  

Opparbeiding av tomt - kostnader

 1 943     0
Eg veit godt at prisane på å opparbeide ei tomt varierer veldig ut frå grunntilhøve og størrelse, men likevel, eg vil gjerne vite kva erfaringar folk har, eller kva tilbud dei har henta inn.

Sjølv har vi ei skrånande tomt på ca. 900 kvm. Naboar fortel at det er gode lausmassar med masse stein etter at vegen blei bygd; det ser ut til å vere 1-2 meter tjukt. Under dette er det grunnfjell. Vi TRUR vi skal ha litt kjellar i framkant av huset, og håpar vi slepp å sprenge så veldig mykje.

Ein nabo har betalt 150.000, ein annan nabo har betalt 250.000, men ingen av dei har kjellar trur eg.

Kva prisar har de andre, skal de ha kjellar / mange flotte murar, og korleis er grunntilhøva?

   #1
 22 352     Akershus     0
Brodern bygget et stort hus med underetasje og kjeller + garasje under bakkenivå. Han betalte ca 200-250k for mye sprenging, bortkjøring og henting. Transporten var ikke lang ca 1 km. Det var en lokal bonde som gjorde jobben. Prøv å shop rundt. Det er mange bønder som tar litt på si.
siv
   #2
 120     0
Noen som vet om opparbeidingen blir mye dyerer hvis en skal ha kjeller på huset? Da tenker jeg en slik kjeller som er "skjult" under jorden (hvis noen skjønner).
   #3
 44     0
Vi betaler 122 000,- + 65,- pr m3 bortkjørt masse (priser eksl moms) for utgraving, 0.5 m med "stein" i byggegropa, graving for vannrør/strøm, tilbakefylling og planering av 800 m2 tomt til "plen", pukk/grus til parkering samt drenering/grunnmurspapp på et hus med grunnflate på ca 95 m2.

Dette er på en relativt flat tomt av leire. Evt. sprengning kommer i tillegg, så vi håper virkelig ikke at det ligger en knaus skjult like under leira.

Dette er i Røyken kommune, og prisen skal visst være "kurrant". Gjøres av en profesjonell aktør med gode skussmål.

Rolf
   #4
 8     0
Heisann

Jeg setter opp ett hus på ca. 90 m2 med vanlig grunnmur. Tomta er skrå med mye stein & blåleire. Vi fikk priset dette til ca. 20.000 inkl. bortkjøring. Vi bruker mye av massen til å rette opp tomta slik at det blir lite bortkjøring.