9,117    4    0  

Pris Porebetong fra Estland

 173     Vestlandet     0
http://www.byggaktuelt.no/content.asp?ContentId=105343

Porebetong er et aktuelt byggemateriale.

Man regner at materialer til porebetonghus er 10% høyere enn tradisjonelle byggematerialer.

Jeg har bruk porebetong fra Celcon i et opp pussingsprosjekt og har funnet ut at det går snart og blir nøyaktig. Eneste minus var høye fraktutgifter

Svenske representant for Aeroc oppgir lavere pris enn for Celcon.

Det kan muligens være kvalitetsforskjeller. Men - men Det er mye å hente. Og de som er rask med pussebrettet kan få et bygg med få arbeidstimer. Dessute lite planlegging for rør enten for vann eller støm.

Noen her med erfaring på porebetongprosjekter?
Signatur

   #3
 311     Hedmark     0
Jeg bygger en enebolig i porebetong (Ytong) og er så langt veldig fornøyd med produktet. Bygget består av et teknisk rom (kjeller) på ca 40 m2 med Ytongbjelker som dekke, første etasje på 198 m2 og andre etasje på 48 m2 - også denne med etasjeskille i form av Ytongbjelker. Totalt vil materialene komme på ca. 500 000 - inklusive materiale for 10 mm puss utvendig med pigment/farge (vedlikeholdsfritt) og  pussemateriale innvendig. Arbeide kommer i tilleg, men det er enkelt og raskt å arbeide med. Med 10 mm puss utvendig vil det få en isolasjonskoefisient på 0,18.
Underetasjen murte jeg opp selv på vel en dag.
Veldig enkelt å frese ut spor til rør i vegger.
Jeg fikk materialene levert av Xella og dersom en skal importere selv, tror jeg at en må beregne forbruket nøye og gjerne legge inn noe ekstra. Etterlevering vil jo bli forholdsmessig dyrt ved egenimport.
   #4
 164     0
Hei! Vi bygget kjeller i porebetong sommeren 2008 og det gikk som en drøm. Jeg sjekket priser med import fra Polen og fant da ut at jeg sparte inn momsen ca. og ikke mer enn det. For å slippe usikkerheten bestilte vi fra Norsk Porebetong. Totalt ble dette billigere enn Leca isoblokk, jackon, sundolitt med fler.

Blokkene sages og raspes med raspebrett, dette fikk vi med leveransen. Blokkene blir limt noe som fører til MYE mindre blanding av brug som ved f.eks mørtel. Kan blandes med vanlig drill + visp. Ved skiftene til armering brukes en overfres til å frese sporene til 8mm kamjern. Noe annet som er en fordel er at hvis en kommer litt ut av kurs ved muringen kan en justere ett skift ved å bruke raspebrettet. En negativ tinge ved bruk av porebetong er vel hvis det regner konstant, da vil limet skille seg. Men da kan en jo lage ett overbygg.

Dette problemet hadde ikke vi, men var uhorvelig varmt å mure i enn byggegrop i midten av Juli med 30 grader i skyggen!
Signatur