#11
 38,238     Lillestrøm kommune     1
På hus anbefaler de ikke fiberpuss helt ned til bakken de anbefaler  en avslutningslist og slemming nederst pga risiko for fuktopotrekk. En vegg har jo et tak delvis over seg, disse kassene er jo betydelig mer vær utsatte. Hver dag passerer jeg et hus i nabolaget der all puss på leca mur har falt av. Ser det nå henger noe kyllingnetting der, om det er rester fra forrige runde eller forsøk på start på neste vet jeg ikke. Mulig det går an å få tak i hvit betong, husker en her på BB viste støp av en rød støttemur i gjennomfarget betong

En slipekopp på vinkelsliper kan sikker glatte betong men viktig at dere blir enig med leverandør av pusssysstem hvordan dette holde over tid.
 

   #12
 631     Bærum     0
Hvor glatt/slett overflaten blir er avhengig av forskalingsmaterialet. Forskalingsplater med oljefilm gir veldig glatte flater. Har du tilgang på gamle vinduer så gir glass enda glattere overflater! (men er vanskeligere å jobbe med, da ...). Målet må også være at du ikke behøver å pusse etterpå. Bare mal betongen.
Du kan lage hvit betong også, men det er ikke så lett å finne god, hvit støpegrus.

Du behøver strengt tatt ikke armering i slike konstruksjoner om de står på jevn og stødig grunn.

Bruker du en vanlig B20 betong blir det mer enn sterkt nok. Sørg for god vibrering så blir det lite porer.
   #13
 38,238     Lillestrøm kommune     0
"Dubehøver streng tatt ikke armering i slike konstruksjoner om de står på jevn og stødig grunn."

Dette kan ikke være lurt (ellers mye bra i dette svaret). Så lenge det ikke er en sold armert betongsåle så er det ikke nødvendig ok og blomsterkasser med mulig frost oppi, det er ikke mye som får så mye juling som dette. (Isolasjon innvedig kan vurderes). Armering er også lurt for svinnsprekker o.l. Men så må det kanskje vibreres for å gi helt porefir støp. Jeg støpte med sement med flyveaske mot plastkledd tre, kanten ble veldig klatt og tett.