3,385    4    0  

Støpe plate til hus

 218     Sogn og Fjordane     0
Hvor enkelt/vanskelig er det å støpe plate selv? Er det noe jeg bør vurdere? Eller er det best å sette bort jobben? Ca 120m2. Skjønner at det er penger å spare på å gjøre jobben selv, så lenge det blir et bra resultat.

Må mest sannsynlig sprenge bort litt av tomten for å få støpt platen, men dette blir ikke min jobb  :)

Hvor lang tid bør jeg beregne til denne jobben?

   #1
 940     0
Jeg hadde aldri støpt før å plata min ble ikke helt bra nei,måtte sparkle alle gulvene kosta meg ca 7000kr.Men du kan jo gjøre ringmuren selv.Hvor lang tid du bruker er ikke så lett å si.Du trenger jo elektrikker & rørlegger & en graver til å pukke opp inni ringmuren.
Signatur
   #2
 382     Østfold     0
Jeg ville brukt alle mulige midler for å få huset så høyt at jeg ville sluppet sprenging.

Jeg hadde "proffe" til å støpe, men det ble ikke bra likevel. Det måtte altså avrettes med sparkel her også.

Jeg gidder ikke betale noen for å støpe neste gang...
   #3
 30     Surnadal     0
Du bør ikke gjøre alt du kan for å unngå sprenging! Dette er en såpass stor investering at du bør gjøre det du kan for at grunnarbeidet blir maksimalt bra!

Du må huske på det at det du sprenger kan du bruke som fyllmasse på resten av tomten der det måtte være nødvendig, feks under hus og garasje. Da sparer du masse penger med tilkjøring av masse samt kostnader for selve massen i seg selv.

Er det litt berg som står i veien, kan man kanskje pigge det. Hør med de som kan grunnarbeid.

Å støpe platen bør du sette bort til de som kan det og har godt rykte på seg til slike jobber. Få de til å bruke "helikopter"/stålslipe platen, så får du et kjempebra resultat.
Ringmur får man til selv.
Signatur
   #4
 5,416     Langhus     0
Jeg er også uening at "så høyt at jeg ville sluppet sprengning" er et godt utgangspunkt. Jeg betaler heller litt for å tilpasset huset til terrenget enn å tilpasse terrenget til huset.
Signatur