444    4    0  

Støpt garasje 9x13m, flatt tak (terrasse), tykkelse på støpt tak og vegger?

 206     Sunnmøre     0
Planlegger å bygge en hobbygarasje som en forlengelse av underettasjen, flatt tak med terasse for hovedettasjen over.

Ønsker at både tak og vegger skal være passelig godt isolert, men sliter også med å få nok invendig høyde og bredde.

Etter planen blir garasjen 9m bred og 13m dyp. To porter på den ene kortveggen. Ønsker i utganspunktet ikke skillevegg. Dvs 9m spenn? Kan evnt ha en 13m lang bjelke fra kortvegg til kortvegg, som da får bæring fra søyle mellom portene - om det skulle være hensiksmessig? Blir vel en voldsom bjelke..

Nesten hele vegghøyden i bakkant blir underbakkenivå (skrå tomt).

4,3m innvendig takhøyde.


Som terassedekke tenker jeg "polert" betong.

Hvilken tykkelse kan jeg planlegge med på taket? Det blir vel noe sånt som:  støpt bærende dekke /spennbetong - isolering - tekking - støpt dekke for polering.

Hva er argumentene for/mot spennbetong eller plasstøpt dekke i et slikt bygg?

Ønsker ca 80cm utspring over portene og ca 40cm utspring langs den langveggen som blir bort fra huset. Er det best å "dra ut" hele taktykkelsen som utspring, eller bare det øverste støpte dekket?

Hvilken tykkelse kan jeg regne på veggene? Med 4,3m vegghøyde er vel plasstøpt beste alternativ?

På forhånd takk for svar.


HSt
   #1
 28 779     Lillestrøm kommune     0
tror du drar på deg et alvorlig brannkrav med denne størrelsen. Foamglas koljerntekkrn er visst dyr men fikser store spenn med isolasjon.

Tror du bør se på oppdeling av areal
  (trådstarter)
   #2
 206     Sunnmøre     0
Mulig du tar opp noe jeg ikke har tenkt på. Har tenkt at garasje er garasje, brannkrav Ei60(?) og at det kommer nesten naturlig av en betongkonstruksjon.
Har du noen hint til hvor jeg kan lese meg opp om dette?
HSt
   #3
 28 779     Lillestrøm kommune     0
Jeg har referert til noen tråder der de vurderer strålingsvinkler for brannspredning ut av port mm, sist gang var svaret at det ikke gjaldt han men det var garasje på mindre enn 70m2. Er garasje inntil hus er det 50m2 tror jeg. Noen sliter med at oppdeling heller ikke hjelper, men noen argumenter finnes vel for at det bør hjelpe
  (trådstarter)
   #4
 206     Sunnmøre     0
Side 13 her: https://dibk.no/globalassets/byggesaksdagene/2014/01c-garasje.pdf

50-400m2: EI60


Portene skal jeg ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt på. Portene (og resten av garasjen) blir 4m fra tomtegrense, så den er grei. Men de blir ikke 8m fra huset som garasjen skal bygges på.
Men fronten på garasjen (med portene) blir trekt ut i forhold til huset, så hvis illustrasjonen i post 2 i denne tråden ( http://byggebolig.no/garasje-anneks-og-uthus/garasje-over-50kvm-brannkrav) er riktig og dekker alle typer porter så er huset utenforstrålingssonen.