124    5    0  

Vann og fundament

 3     0
Hei!

Jeg har så vidt startet med å bygge et anneks. Planen har vært å grave 40-50 cm, legge på duk, drenerende masse, avrette og så lage en ringmur med såle. 

Nå har jeg kommet så langt at vi har gravd og jeg har lagt noe pukk. Dessverre har det nå vært noen dager med regn, og vannet ligger nå over pukken. Rundt 'hullet' er det leire og det ser ikke ut til at vannet renner noe sted.

Må jeg vente til vannet er fordampet før jeg fortsetter, eller har dere noen tips på å bli kvitt vannet. 

Jeg tenker jeg brått at her bør jeg kanskje drenere også før vi setter opp ringmuren Smile

TSt
   #1
 6 128     0
Det er jo bra at du oppdaget at dette ikke var OK. Det må jo drenering ut. Enten til godkjent sted for tilkobling eller så må du lage noe på egen tomt hvor du kan infiltrere overvann. Pass på at det du lager ikke fryser om vinteren.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Ok, takk for svar!

Da tror jeg at jeg nesten må finne et godkjent sted for tilkobling. Tomta er jo helt flat.

Mulig at jeg kan grave til frostfridybe og legge ned regnvannskassetter, men usikker på hvor mye jeg burde rote i den leira. Ca 50-60 cm ned møter man knallhard blåleire, og jeg tror kanskje det er roten til problemet siden vannet ser ut til å bli liggende over denne leira.

Vil jeg få et problem med regnvannskassettene at de blir laveste punkt på en plen som er på ca 1.4 mål, og alt overvannet vil renne ned der?
TDJ
   #3
 843     Viken     0
Er ingen "kanskje" om at du må drenere, det må du - spesielt siden det tydeligvis er leire i grunnen. Å legge et drensrør bare 40-50 cm under overflaten høres også mindre bra ut pga frost.
Antar at huset ditt (dette er jo et "anneks") er drenert og du kan ha mulighet til å kople deg til drensledningen derfra ?
Signatur
TSt
   #4
 6 128     0
Kan ha grunt drensrør hvis det isoleres oppå med XPS men da må det isoleres godt ut til sidene for drensledning og hele stedet det skal ta imot evt helt inntil en dypere drensledning.