#41
 204     Oslo - Landsdekkende     0
Hei.

Som utvikler og leverandør av EPS-systemet så vil vi bekrefte at Hst har helt rett. EPS-systemet stopper/forhindrer kapillæropptrekk (fuktvandring) i grunnmuren.

Er det "fritt vann" som beskrevet i dette tilfelle har elektroosmose ingen virkning på dette.

Vi er borte i mange kjellere som har hull/riss hvor det kommer inn "fritt vann" og som også har kapilæropptrekk andre steder i kjelleren.
I vårt tilbud vil det da komme klart fram at vi stopper kappilæroptrekket (grunnen til saltutslag/maling som flasser) og at elektroosmose ikke har virkning på "fritt vann" og at dette må utbedres på annen måte.
Signatur

  (trådstarter)
   #42
 27     0
Hei

Entreprenør kom på besøk og årsaken ser ut til å være at kombinasjonen av takvann og drensvann ble for mye for drenskummen og magasinet som skulle prosessuere det.

Forslaget og utbedringen som er gjort, er at takvannet nå legges bort fra fra huset og rørene graves ned.
   #43
 4     0
Har ikke gått gjennom alle svarene som dreier seg om kum. Har også hatt vann i kjelleren og det måtte bli veldig mye før jeg skjønte at det ikke var drenering og at rør ikke hjalp.

Hos meg er det terrengforhold som i uheldige sjeldne tilfeller gir en aldri så liten bekk mot huset som ikke noen kum eller rør av fornuftig størrelse vil kunne håndtere. (Ville krevd 75 cm innvendig rørdiameter for bare å få fjernet overflatevannet på det verste.) Prosjekt for neste sommer er derfor å lage avskjæringsmurer og en kunstig overflatebekk gjennom hagen som i påkomne tilfeller vil samle opp og lede vannmengdene rundt huset, så dreneringen ikke fylles så mye opp. (Skjønte jo ingenting da dreneringen klukket friskt i vei, og et oppgravd dreneringsrør var nesten gullende rent inni etter snart 50 år i jorda.)

Hagebekk kan jo også bli fint, en får ikke plass til allverden av vann i en drenering.