3 766    6    0  

Gjort feil ved avretting av gulv

 3     0
Hei!

Først og fremst takk for et flott forum!  :)

Så til saken; Jeg holder på å pusse opp en leilighet og i den anledning bestemte jeg meg for å rette av gulvene med flytsparkel i alle rom. Alle de små rommene gikk relativt bra, men i stuen gikk det ikke fullt så bra. Der ser man tydelig "skjøtene"/"helle-skillene" mellom der vi helte bøttene med flytsparkelen. Gulvet er dermed ikke rett, og har en del slike kanter. Er det noen måte jeg kan slipe dette rett på eller må jeg rett og slett legge ny flysparkel oppå? Håper noen har noen gode forslag da jeg ikke har veldig lyst til å hverken pigge opp og legge alt på nytt eller legge masse mer sparkel oppå det jeg allerede har gjort.  Wink

   #1
 5 188     Østlandet     0
Velkommen til forumet.

Vet ikke om det går, men kanskje du kan leie en slik slipemaskin man bruker på tregulv og prøve å gjevne ut det værste.

Hva skal du legge oppå betongen? Litt avvik er kanskje ikke så farlig?
Hvor mange mm høydeforskjell er det tror du?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk!

Jeg tipper det er 1-4mm forskjell, noen av "skjøtene" er større enn de andre. Jeg skal legge klikklaminat oppå avrettingsmassen. Mistenker at dette er ganske sensitivt for ujevnheter?
   #3
 2 044     0
Flytsparkelet vi brukte var noe Opus-greier. Kjenner jo ikke til andre merker, men dette er ganske mykt. Har du prøvd med grovt sandpapir?
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Hmm, det kan jo hende det går ja. Det skal jeg prøve. Det er et gulv på rundt 35-40kvm, så det er ganske mye å slipe, men med en eksentersliper eller tilsvarende bør det jo gå bra. Takk for tipset! Smile
   #5
 598     Midt-noreg     0
Du burde brukt en piggrull når du avretta, stalltips! Men uansett, ingen problemer å sparkle ut "skjøtene" i avrettinga, bare sparkle dem et godt stykke ut, så du jevner ut mest mulig:)
Signatur
   #6
 943     0
Eller du kan leie en columbus å slippe over,ikke lett å få et så stort gulv fint med bøtter.
Signatur