200    7    0  

Hjelp! Fikk skille etter oljet gulv.

 3     0
Hjelp! Hvordan kan vi få fikset dette??

Etter sliping og oljing av gulvet fikk vi veldig stygge kanter.. 

Fikk slipt gulvet akkurat slik det står at d skal bli gjort - også en erfaren som har gjort jobben.

Kan jeg prøve å pusse ned med pissepapir akkurat der skillet er for så å legge på ny olje?

Vi skal legge hardvoksolje på til uka og lurer på om dette kan gjevne det ut?

Noen som vet hvordan vi kan få fikset dette? 
Hjelp! Fikk skille etter oljet gulv. - 15789895748632313281980023826099.jpg - TCIM

TSt
   #1
 7 543     0
Det er jo ikke pusset ned like mye ute på gulvet, er jo enda grått der ser det ut til så en vil aldri få dette til å bli makent uten å slipe hele gulvet på nytt. Men det som er av litt rosetter etter trolig en roterende maskin burde en jo kunne tatt men det vil bare evt bli enda lysere her.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Er det ingenting vi kan gjøre for å gjevne ut selve skillet heller?
   #3
 752     Bærum     0
Årsaken til dette er nok kantslipemaskinen, som roterer på tvers av fiberretningen. Den andre slipemaskinen går på langs av fibrene. Antar derfor at man kan få litt andre egenskaper i forhold til å ta opp den pigmenterte oljen.

Signatur
TSt
   #4
 7 543     0
Hvis det er pigment i oljen som har gitt gråfargen vil dette kunne bli forskjellig. Da kan det jo hende at en enten med mindre maskin eller manuelt kan klare å gjøre det bedre men om en kan skjøte slike pimenterte flater uten at det blir mere akkurat i overgangen vet jeg jo ikke. Med beis går det jo ikke.
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Ettersom deg også er litt forskjellig glans ute på gulvet, og i kantene - vil dette gjevne ut når vi legger på hardvoksolje? (uten pigmenter)
   #6
 104     0
Ettersom deg også er litt forskjellig glans ute på gulvet, og i kantene - vil dette gjevne ut når vi legger på hardvoksolje? (uten pigmenter)

Nei.

Siden å slipe hele gulvet på nytt er svært drastisk, kan du prøve deg på følgende eksperimenter, i rekkefølge fra enklest til vanskeligst:

1. Påfør mer olje på en flekk ute i kanten der og se om det blir bedre av det. Hvis det blir det, kan du jo bare kjøre denne andrerunden på hele feltet som er lyst. Vær nøye så du ikke påfører mer olje på partiene som allerede er mørkest, så dette er vel en jobb for en forholdsvis liten pensel og en hjelper som fjerner overskytende olje etter normert tid. Jeg har påført mye olje oppigjennom, og normalt skal overflaten være mettet om man følger instruksen. Dermed vil en lys flate av samme materiale suge mer olje enn en mørk en. Uansett: Det er bare å prøve.
2. Slip det lyse området på nytt, langs trefibrene denne gangen. Puss litt lengre enn akkurat dit skillet går. Påfør olje, prøv å være nøysom med den i overgangen til resten av gulvet.
3. Gjør hele jobben inklusive sliping av hele gulvet om igjen.
   #7
 405     0
Dette skyldes at det er forskjellige sliperetninger og kanskje også forskjellige grovehet på slipeapiret.
Hvis du bruker OSMO-produkter på eikegulv, så skal du bruke slipepapir 80, og det skal KUN slipes i treets retning.
En verktøy som strykes over gulvet, slipepapir som strykes feil vei, eller svette føtter/sokker som tråkker over, vil gi misfarging. Det skal ganske lite til, så man må være nøye.
Du vil ikke få dette fint uten at du sliper disse områdene på nytt.

Her er bruksanvisninga jeg fikk fra en "Osmo-proff"
"dersom det dukker opp skjolder eller striper av f.eks vannflekker, eller verktøy/planker som har blitt trukket på tvers av gulvet før behandling, kan disse merkene slipes bort med 80 papir i treets retning, og legges ny farge på."
Finn fram en kloss og 80-sandpapir og stryk i treets retning der du har misfarging, så blir det bra, selv om det blir litt ekstra arbeid.