189    11    0  

Klikkvinyl eller parkett til stue/kjøkken?

 1 382     0
Er på tide å tenke på nytt gulv i stuen og kjøkken. Har egentlig utelukket laminat, ønsker noe som er mer lunt enn det. Skal en ha laminat så må en vel inn med gulvvarme også, og da blir det fort veldig dyrt.

Så står da egentlig mellom klikkvinyl og parkett. Min erfaring med parkett til nå er at det skal veldig lite til før det blir sår i form av riper eller hakk. Unger som drar stolen fremfor å løfte den, hun som lekes med inne og gulvet ser ikke ut etterpå.

Så leste jeg at vinyl ikke tåler å være utsatt for sollys over tid, noe som vil bli et stort problem i en stue. Mulig dette har endret seg, for på Pergo sin side står det på to av modellene at de tåler å bli utsatt for sollys. Erfaringer her?

Kom også over korkvinyl i min leting etter gulv. Noen som har erfaring her og vet hvordan det klarer seg i sollys og hvor holdbart det er med tanke på unger og dyr i hus?

Har heller ikke funnet en forhandler som har korkvinyl enda, så litt vanskelig å få sett hvordan disse gulvene faktisk ser ut. Tar ikke sjansen på å bestille gulv kun bassert på hva jeg har sett på bilder på nett.

  (trådstarter)
   #1
 1 382     0
Da ble det en runde for å se på gulv i dag. Geitanger Bygg her i Bergen hadde stort utvalg av klikkvinyl og korkvinyl.

Fant et gulv som alle i huset likte, utrolig nok Laughing. Dette er korkvinyl og tror nok dette er det vi lander på. Nå har de "gulvdager" i begynnelsen av neste måned med 25/35% på alt av gulv, rabatt avhenger av om det er lagerførte varer eller bestillingsvare. Så da ender gulvet vi ønsker på 279 pr kvm.

Noen som har erfaringer med Parador korkvinyl?
   #2
 2 659     Asker     0
Man får ganske greit det man betaler for. I segmentet 300kr ish er det nok kanskje BerryAlloc eller noe som er et ok valg. Det sagt ville jeg ikke selv lagt vinyl eller korkvinyl i min stue. Men skal du få et pent 1-stavs gulv må du regne med nord for 700,- pr m2. Da får du solid og stabilt gulv med meget gode skjøter. Selv har jeg Kahrs Nouva Blond.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1 382     0
Gulvet vi har funnet har utsalgspris langt over hva vi fikk tilbud om hos andre forhandlere. Prisene de har de dagspriser basert på verdien av Euro siden dette ikke er lagerførte varer. Så til 279 virker dette å være bra tilbud.

https://www.gulvmax.no/produkt/korkvinyl-parador-oak-skyline-white-wood-xl/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Gulvmax-pro&utm_medium=cpc&utm_term=9158&gclid=CjwKCAjwrKr8BRB_EiwA7eFaptPXPD2wnNSvXyMeCuAgCZrEOpPp9u6P4SnN5k90ob_k_5qHXTA89RoCeFwQAvD_BwE

Helst vil jeg ha Parkett, men når jeg har erfart hvor lett det skrapes opp så er ikke det aktuelt lengre. På 62 kvm blir der også stor forskjell på gulv til 279 og til 700.

Har stort sett funnet gode erfaringer med vinyl, så jeg er ikke like skeptisk nå som da jeg begynte å undersøke rundt denne type gulv.
   #4
 54     0
Vi har Parador korkvinyl i entre, kjøkken og spisestue/alleom. Dette har nå lagt snaut to år, og vi er meget godt fornøyd. Ingen tegn til slitasje, misfarging eller andre skavanker. Detter er rom med høy trafikk fra inngangsdør og terrassedør, veldig greit å ikke trenge bekymre seg for skitt og fukt. Søl på kjøkken takler det også meget bra, tørker en opp innen rimelig tid, gjør det ingen ting om en liter væske blir sølt ut.
  (trådstarter)
   #5
 1 382     0
Glimrende, noe slikt jeg håpet på å høre. Ene stedet vi var innom så hadde de lagt ganske store områder med korkvinyl for at en skulle få bedre inntrykk enn hva en vareprøver gir. Jeg synes gulvet var pent og ikke noe jeg vil verge meg fra å bruke i stuen. Parkett er det jeg liker best, men pga unger og dyr er det uaktuelt å bruke. Når jeg da stod igjen med laminat og vinyl så må jeg innrømme at vinyl overrasket meg svært positivt og er foretrukket fremfor laminat.
   #6
 168     Oslo     0
Er i samme situasjon.

Alle parkettene jeg har prøvd blir alt for fort slitte og stygge. Fikk med noen vareprøver har noen som skulle være hardvokset og behandlet for å tåle mer. Tålte ripetesten presis like dårlig som billig parkett.

En annen ting som irriterer meg er den dårlige UV stabiliteten. Parkett blir gul/oransje etter noen år, med ulikheter under møbler.

Og til slutt stresset med parkett på et kjøkken og fukt. Nesten uungåelig å få skader før eller siden.

Ang. laminat og varme, så anbefaler jeg å ta med en prøve og sammenligne. Det var store forskjeller på laminat som er glatt, og laminat som har strukturert matt overflate.

Vinyl har overlegen gå-komfort, tåler fukt godt og demper akustisk bedre enn alternativene. Men hørte fra en forhandler at man må være forsiktig med møbler og tunge ting, altså ikke optimalt på stue. Er jo ikke ulogisk, men usikker på om det gjelder alle typer.

Selv er jeg litt på gjerdet på nytt hus.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 1 382     0
Dette med møbler har jeg ikke tenkt på en gang. Det er jo selvsagt noe en må ta hensyn til dersom dette faktisk er et problem, og da spørs det om korkvinyl er veldig aktuelt lengre.

Du nevner stor forskjell på laminat. Hvilken type laminat er mest lunt av glatt og matt? En får likevel ikke et mykt gulv å gå på med laminat, og tenker at spesielt på kjøkken hvor en gjerne står å jobber over tid er vinyl et bra valg.

Men nå ønsker jeg samme gulv både på kjøkken og i stue, så her må jeg få tatt en avgjørelse

   #8
 54     0
Ingen visuelle skader eller slitasje etter møbler på den tiden vi har brukt gulvet, har stort tungt spisebord og 6-8 stoler som trekkes rundt på stålben med plastknotter uten filt møbelknotter.

Det er Parador trendtime 5.30 vi har, ett gulv som er godkjent for bruk i offentlig rom, og som har kork underlag, hdf kjerne med vinyl slitebelegg på topp.

Spisestue/allrom er lagt på gammel flisegulv (60*60) med gulvvarme, gang, entre, og kjøkken er lagt på huntonitt gulvunderlag. Det oppleves like lunt med/uten gulvvarme, der hvor det er gulvvarme står termostat på 23 gr.

Datablad for Parador Trendtime 5.30
  (trådstarter)
   #9
 1 382     0
Hva underlag trengs før en legger korkvinyl? Jeg skal vekk med gammel parkett i stuen, så da er jeg nede på sponplatene. Skal en på med trinnlydsplater, ullpapp?

Skal jo også legge på kjøkkenet. Her vil det ikke bli noen form for oppvarming, så bør jeg få lagt ned varmefolie her før korkvinyl? Kan en i det hele tatt bruke varmefolie under korkvinyl?
  (trådstarter)
   #10
 1 382     0
Var innom en forhandler til i går ettermiddag. De mente at Berry Alloc high pressure laminat ikke ville være like kjølig som vanlig laminat. Nå har jeg tatt med meg hjem prøve av klikkvinyl, korkvinyl og denne high pressure laminat for å teste.

Tenker jeg lar de ligge side om side på gulvet noen timer, så skal jeg gå på de barfot for å se om jeg kjenner noen forskjell. Ikke noe vitenskapelig måling med andre ord, men om det er merkbare forskjeller burde jo det la seg avdekke.