8 386    33    7  

legge fliser under vedovn

 74     1
Hei.

Jeg legger nytt gulv i stua, og tenkte å flislegge området der vedovnen skal være. Undergulvet er plankegulv.

Hvordan lager man best underlaget for flisene? Masterboard, gipsplater, avrettingsmasse? Jeg har noen 13mm gipsplater stående, det er kanskje ok å bare skru disse til tregulvet, prime, og lime flisene oppå dette?

   #1
 3 082     Gol     1
Jeg gjorde dette på hytta, jeg la rehabgips. Men gips funker bra det vettu. Prime og legg på Smile blir kjempefint Smile bedre underlag får man ikke Smile
Signatur
HSt
   #2
 31 921     Lillestrøm kommune     0
Velg platetykkelse etter ønsket høyde på flis.
  (trådstarter)
   #4
 74     0
Batilla:
Parkett under ovn er vel ikke anbefalt ettersom parketten må kunne bevege seg.

Nils-Kristian:
Flott, takk. Det blir det enkleste.

Gulvet heller svakt opp mot veggen, så ideelt sett skulle jeg ha avrettet dette. Er det mulig å få jevnet ut med fliselimet? Ytterkanten må i så fall bygges opp 5 mm mer enn innerkanten.


   #5
 3 082     Gol     0
Batilla:
Parkett under ovn er vel ikke anbefalt ettersom parketten må kunne bevege seg.

Nils-Kristian:
Flott, takk. Det blir det enkleste.

Gulvet heller svakt opp mot veggen, så ideelt sett skulle jeg ha avrettet dette. Er det mulig å få jevnet ut med fliselimet? Ytterkanten må i så fall bygges opp 5 mm mer enn innerkanten.Evt legg på et lite lag med fiberarmert avrettningsmasse Smile bruk da evt tynnere gips Smile flisene mine flugtet med tregulvet men gjør jo ingen ting om flisene stikker ovanfor gulvet. Blir ikke værre det en en glassplate på gulvet Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 74     0


Hva gjør du med overgangen mellom flis og parkett? Det skal jo være 1cm klaring.

   #8
 5 333     Tromsø     0
Jeg valgte for masterboard på 6mm tykkelse fordi gulvgips ble for tykt da jeg gjorde tilsvarende jobb. Jeg (eller mannen på byggevarehuset) mente at både rehabgips og vegg-gips var i svakeste laget pga punktbelastningen fra ovnsbeina, selv med flis over.

Jeg sparklet gulvet med flislim eller Heydi Lett-repp (husker ikke, tok hva jeg hadde for hånda) for å få det nonlunde plant, en ikke rennende masse er lettere å kontrollere enn flytsparkel og greit nok å sparkle plant med bredsparkel når det bare dreier seg om ca. en kvadratmeter. Mener jeg sparklet det grøvste rett på gulvbordene (bør primes først!) for at masterboardt ikke skulle stå i spenn pga hellinga vekk fra pipa.

Overgang til øvrig gulv (det ble noen mm høydeforskjell tul tross for tynn masgterboard) fuget jeg med silikon i samme farge som fugemassen mellom flisene. Mulig metall-overgangslist er en bedre løsning for at flytende parkett skal flyte fritt, men jeg har vinyl på faststiftet huntonitt på resten av gulvet.

Vi har forøvrig også en Jøtul F3 stående på Jøtuls tilpassede metallplate som ligger på flytende parkett i den andre etasjen - jeg kan ikke se at det har ført til problemer for parkettens flyting, så å legge parkett først og legge metallplate eller glassplate oppå er også et alternativ til flislegging som fungerer.
Signatur
   #9
 2 044     0
Har laminat med glassplate under ovnen, ikke noe problem i det hele tatt. Har også hatt parkett under, heller ikke det var noe problem.
   #10
 3 082     Gol     0
Spørst hvor tung ovnen er, er det en klebersteinsovn feks ville jeg ikke hatt den på glassplate på parkett.
Signatur