111 651    86    12  

Oppbygging av baderomsgolv på trebjelkelag

 186     2
Jeg har et rom i 2 etg som jeg skal pusse opp.
Kan noen forklare meg detaljert hvordan jeg bygger opp gulvet etter å ha skjært opp det gamle tregulvet? Vil ha varmekabler.....
Takker Smile

   #1
 211     Ålesund     1
Jeg er ikke i tvil - ville brukt svalehaleplater.

Fant dessverre disse litt for seint, og har nå et bad i 2. som er overstøpt på vannfast spon med 25mmplankegolv under før bjelkene.. hadde jeg bare visst om disse og røsket opp gamlegulvet så hadde det ferdige golvet blitt bare noen få cm høyere enn det eksisterende..


*edit*
Fest varmekablene i std. armeringsmatte, evt. heydi-matte og ikke sånn som de har vist direkte på platene. Bonnier forlag har også gitt ut noen dvd'er som heter 'Hantverkarskolen'. På den som omhandler bad fra grunnen av etter riving av et gammelt ned til bjelkene, så har de brukt nettop disse platene sammen med unidrain-sluk var det vel.
   #2
 143     Vestfold     0
hei

Skal snart begynne med gulv til bad i 2 etage,badet blir på ca 11 kvm det skal være med varmekabler,det blir montert litex på vegger,men vi skal ikke ha det på gulv.
Så da lurer jeg på hva man skal gjøre over gulvspon???
har hørt så mye rart..

kom med råd da folkens...
Signatur
   #3
 225     0
Holder på med noe tilsvarende prosjekt, og jeg har landet på å bruke lewis svalehaleplater. Disse legges rett ned på trebjelkelaget uten krav til undergulv, og tolererer vistnok opp til cc 90cm på bjelkelaget hvis det skulle være et problem. Platene er selvarmerende og varmekabler kan festes med klips direkte til platene før du heller på støyp.

Andre løsninger er å montere undergulv (spon f.eks.), ikke-brennbar plate (6mm master board f.eks.), priming (eller netting og strips) for festing av varmekabel og så støyp som du med fordel kan armere litt. Trur ikke det blir noe enklere og masterboard-platene krever slett underlag.  Det er mulig du kan bruke en for-støyp eller netting i stedet for masterboard for å få adskilt varmekabelen opp fra undergulvet, men dette er noe jeg ikke har peiling på.
   #6
 143     Vestfold     0
når jeg bygde nytt bad i 2 etage i 1995(mitt første hus) så måtte jeg legg baderoms belegg oppe på gulvspon,og så ble det lagt hønsenetting varmekabler og støp..

så da lurer jeg på om det er noe enklere idag??
Signatur

   #8
 21 487     Enebolig     0
Jeg ville gått for kapron plater (reflekterer varme/lydisolerer) på sponplatene, deretter armeringsnett med varmekabler, utjevningsmasse, sveisemembran og fliser.