#21
 43     3
Hva med å legge ett lag med flytmasse ca 2mm over rillene i Lewis platene, så feste kabler, prime, og legge resten av flytmassen til ønsket tykkelse.
Da vil man få kablene godt innpakket i masse.

taz
   #22
 3,840     Haugesund     0
Hvis du går for disse platene, så les denne linken nøye. Disse platene har visst en tendens til å følge etter når betongen tørker/krymper.
Kanskje noen "betong operatører" kan fortelle hvordan dette kan forhindres ?
Signatur
   #23
 43     0
Vet ikke om det er dette du sikter til. (Jeg får ikke opp liken  ??? )

Må et gulv med indbygget varme fastgøres til bjelkerne?
Svar: Nej. I prinsippet skal et gulv med varme kunne arbeide. Der er tale om en bevægelse på max 1,0 mm pr. 2,5 m. Derfor skal gulvet mod tilstødende vegge have en kantisolering af 10 mm polystyren. Dog kan et gulv på max 5 x 5 m festes med 1 skrue gennom en bølgetop i hvert hjørne af rummet. Det vil holde gulvet nede på plads under betongens udtørring og det fastholder kun gulvet så meget, at det kan "arbeide" under temperaturskift.
taz
   #24
 3,840     Haugesund     0
Nei det var denne meldingen:

UPPDATERING:

Nu har kakan snart brunnit klart (ca 4 veckor) och det börjar bli dags att fortsätta i badrummet.


Ett problem har dock uppdagats: Trots blomkrukorna och fixeringen av kakan i bjälklaget har betongkakan rest sig utmed långkanterna. Detta är jag förstås inte speciellt nöjd med och det ska bli intressant att höra vad som gått fel. Jag tycker mig ha följt instruktionen ordentligt men trots det så har det blivit lite knas.

Lösningen på problemet är dock inte speciellt komplicerad. Det rör sig bara om några milimeter, så det är bara att palla under med lämpligt material. Tjockleken på kakan i större delen av rummet är sådan att den fribär på cc90 så sett till bärighet är det inga som helst problem som jag ser det.

Golvet blir förstås inte helt plant, men ska man se något positivt med detta så är det väl just att kakan själv har skapat ett fall från väggarna och innåt på några enstaka milimeter. Tongue


Om det har så stor betydning, er jo et annet spm. Han nevner jo selv at "nå har han fått fall uansett"  ;D

Men at det er noe å passe på er vel innlysende  ;D
Signatur
   #25
 11     Bø i Telemark     0
Hei

Har ett spørsmål om hva jeg skal bruke imot gulvspon på badet mitt.

Skal støpe 5cm med vannvarme i støpen også lurer jeg på om jeg trenger gips eller lignende for å forhindre varmetap nedover i etasjeskille?(Badet er i 2etasje)

Det er 200mm rockwool i skillet (Tenkte det kanskje var nok for å forhindre varmetap nedover)

Legger ved en skisse
Vannvarme i betong på bad - BAD1.JPG - Bresken
   #26
 708     Buskerud     0
jeg har valgt den løsningen, festet rør på armeringsnett og hatt avretningsmasse over, fungerer fint. Skal det legges isolasjon oppå spon vil det bygge for mye synes jeg. Dessuten gjør det ikke noe for vår del om det går litt varme til etasjen under
   #27
 837     0
Nå er vel heller ikke gips noe særlig isolerende. Det er rockwoolen som hindrer varmen i å gå nedover. Grunnen til at gips blir brukt ved varmekabler er vel at varmekabler ikke kan ligge mot brennbart materiale? Correct me if i'm wrong.

   #28
 21,481     Enebolig     0
Nja, feks produsenten av Depron plater sier at den er godkjent for varmekabel. Og den brenner selv om den har høyt flammepunkt. Depron er forresten er god løsning hvis man vil hindre varmen i å gå nedover.
   #29
 38     Norge     0
glem det,
Leste ikke at det var vannvarme, trodde det var elektrisk....

Sorry
   #30
 248     Ringerike     0
Ettersom jeg skjønner er det ikke varmekabel som han skal legge, men vannbåren varme.