133    5    0  

Smøremembran - difusjonstett eller-åpen

 20     0
Sitter og ser på ulike smøremembraner og legger merke til at den aller billigste er difusjonstett, mens mange andre oppgis til å være difusjonsåpne.
Difusjon betyr etter det jeg forstår damp.
Når bør jeg velge det ene og når bør jeg velge det andre?
Hva er fordeler og ulemper med tett og åpen?
I akkurat mitt tilfelle skal det brukes på 40 år gammelt betonggulv i kjeller (noe isolasjon finnes der men ikke mye), med 12-15mm avrettingsmasse øverst.

  (trådstarter)
   #1
 20     0
Ingen formening om hvorfor det skulle være verdt pengene å betale litt ekstra for en som er difusjonsåpen?
TSt
   #2
 9 135     0
Hvis en mistenker fukt noe sted og at den vil bli sperret inne mellom to tette sjikt så velger en diffusjonsåpen.
Men ellers har en ikke noe behov for dette.

Vegg som f.eks. trekker opp fukt fra grunnen og som vil bli tett på begge sider vil kunne være en grunn til å velge diffusjonsåpen.
  (trådstarter)
   #3
 20     0
Hmmm. Da kan man vel si at difusjonsåpen er ihvertfall det tryggeste valget på generelt grunnlag. Selv om man ikke har indikasjoner på at det trekker fukt her og nå, så vet man vel aldri hva som kan skje i årenes løp framover.
TSt
   #4
 9 135     0
Men det kan hende at den tette smøremebranen er sikrere enn den andre med membran funksjonen og f.eks. at aldringsegenskapene er bedre. Men om dette er en problemstilling vet jeg ikke. Vet jo bare at tynne pustende regntøy ikke er tette i så mange år.
   #5
 82     0
Er det ikke også slik at diffusjonsåpne membraner gjerne er sementbaserte? Dette har jo også en vesentlig betydning i forhold til påsmøring og hvordan den er å jobbe med. Litt avhengig av hvor den skal legges og andre faktorer, så kan det ha en betydning.