391
5
0
Smøremembran - difusjonstett eller-åpen
93
0
Sitter og ser på ulike smøremembraner og legger merke til at den aller billigste er difusjonstett, mens mange andre oppgis til å være difusjonsåpne.
Difusjon betyr etter det jeg forstår damp.
Når bør jeg velge det ene og når bør jeg velge det andre?
Hva er fordeler og ulemper med tett og åpen?
I akkurat mitt tilfelle skal det brukes på 40 år gammelt betonggulv i kjeller (noe isolasjon finnes der men ikke mye), med 12-15mm avrettingsmasse øverst.
Difusjon betyr etter det jeg forstår damp.
Når bør jeg velge det ene og når bør jeg velge det andre?
Hva er fordeler og ulemper med tett og åpen?
I akkurat mitt tilfelle skal det brukes på 40 år gammelt betonggulv i kjeller (noe isolasjon finnes der men ikke mye), med 12-15mm avrettingsmasse øverst.
Men ellers har en ikke noe behov for dette.
Vegg som f.eks. trekker opp fukt fra grunnen og som vil bli tett på begge sider vil kunne være en grunn til å velge diffusjonsåpen.