152    7    2  

Bygge utekjøkken med vanlige stammer fra Ikea?

 7     0
Jeg planlegger å bygge utekjøkken på takterrassen i løpet av våren, og der er det ikke tak over. Det vil ligge inntil en vegg. I utgangspunktet ser jeg for meg å bruke ordinære skapstammer fra Ikea, med skuffer og hylleplater og lignende. 

Benkeplaten planlegger jeg å støpe i betong. Jeg ser for meg å lage dekksider og dører i ordinære 18 mm forskalingsplater, som jo er vokset og tåler vann. Kappsidene må jeg forsegle på ett eller annet vis, kanskje bare med utemaling. 

Jeg planlegger å lage benkeplaten med en "dryppkant" ytters, slik at regnvannet ikke renner inn og under benkeplaten. Tilsvarende skal jeg lage en liten forhøyning bakers på benkeplaten,  slik at jeg kan legge metallremse eller lignede fra undersiden av et bord i den liggende kledning, og over benkeplaten. Da skal heller ikke vannet komme inn fra siden. 

Eventuelt kan jeg silikonere eller på annet vis forsegle kappsidene på kjøkkenmodulene. Toppen av dørene kan kappes med litt vinkel, slik at  eventuelt vann renner ut. 

Jeg skal ha integrert kjøleskap, samt en benkoppvaskmaskin (inni skapet), som lett kan tas inn om vinteren. Kjøleskapet tåler vel å stå ute hele året, antar jeg. 


Er det noe mer jeg må tenke på?

   #1
 715     Bærum     2
Du vil trolig ikke ha lang levetid på det kjøkkenet, for skapstammene vil suge til seg vann fra slagregn og luftfuktighet og bli ødelagt etter kort tid.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Absolutt en risiko det. Det er selvfølgelig en del mer arbeid å lage stammer selv, men også mulig. I så fall er det vel forskalingsplater som er best? Eller heltre av noe type?
HSt
   #3
 23 803     Lillestrøm kommune     0
Dette kan du glemme, blir jobb å rive igjen.

Du må ha det helt nedbørfritt som minimum, helst en vinterhage.  Forklaringen over om hvorfor er grei.

Forskalingsplater har normalt dårlig kvalitet 
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Takker for bidrag til nå. Er det noen som har tips til hvordan en bør gå frem for å gjøre dette? En konstruksjon i ordinært konstruksjonsvirke er selvfølgelig mulig, og kanskje det beste.

Er det noen som har erfaring med behandling av betong som skal stå ute?
  (trådstarter)
   #5
 7     0
Takker for råd, eller advarsler. Dropper kabinetter og bruker konstruksjonsvirke.
HSt
   #6
 23 803     Lillestrøm kommune     0
Selv konstruksjonsvirke vil bli fullt av svertesopp så det må jo beskyttes på en måte. Oljebeis kanskje så lenge det ikke kommer i kontakt med mat
  (trådstarter)
   #7
 7     0
Sant nok. Jeg malte veggene på terrassen i fjor, med både primer, grunning og toppstrøk i fjor, og har ennå igjen derfra. Fra Flugger. Vannbasert. Ser for meg å bruke det videre. Høres greit ut?