(trådstarter)
   #53
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
1,5 cm/m.  :)  Akkurat dette overlot jeg til firmaet som satt det opp. Ville ha garanti på arbeidet, i og med at en lekkasje her er ganske kjipt  Tongue
Signatur
  (trådstarter)
   #54
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Endelig hadde BKK tid til å koble over til ny inntakskabel! jippi!
Vi fikk bare et par dagers varsel, så trikkeren rakk ikke å koble over alle kurser fra gammelt til nytt sikringsskap, så foreløpig bruker vi fremdeles det gamle modulskapet, men i det minste har vi fått satt opp inntaket med ny måler og vern, og deretter en 3*40A som sikrer en stigeledning opp til gammelt modulskap. Så endelig kan vi i det minste bruke både oppvask, vask, tørk og komfyr på en gang, uten å bekymre oss for poppende skrusikringer  Tongue

Endelig ingen kabler inn på husveggen  ;D
Nå forsto jeg også hvorfor jeg ikke trengte å strekke inntakskabelen mer enn 1 meter oppetter stolpen  Grin Dette skapet kom jo ganske så ned mot bakken. Faktisk ba BKK meg om å dekke til med litt torv/sten, for å skjule røret ned mot bakken helt.
I går kveld og natt lekte Tor med Hammeren seg nokså hemningsløst her i området. Slik som skjer mange ganger i året her vi bor. La merke til at det var den nye jordfeilbryteren som røk hver gang. Den gamle jordfeilbryteren tror jeg tålte en god del mer torden og brak før den løste ut (men den virket fint, ifølge tidligere målinger av elektrikeren).
Så jeg undrer meg litt om nye Eaton jordfeilbrytere er litt vel følsom...

Nå er planen at jeg skal ha Eaton sine xPole hele veien i nye skapet, men tygger litt på om det er smart å heller ta xDigital? Lyn og torden er som sagt ganske normalt her i området, og jeg vet om mange i området som har byttet til jordfeilbrytere som tåler litt mer, for å slippe stadige utkoblinger...
Noen som har erfaring med dette?


Edit: Prøver å rette rotasjonen på bildene, men blir bare ikke klok på dette. Både på PC og i dropbox er bildene korrekt rotert, men her på bb blir stående bilder rotert feil. Grr!
Siste redigering: Friday, November 1, 2013 9:36:15 AM av fikse
Signatur
  (trådstarter)
   #55
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
For vår del kan vi vel si at "sesongen er over", hva angår de store prosjekter. Mye leddgikt -smerter  har lagt en demper over hva som har blitt gjort. Men litt har det da blitt i år og:

Vaskerom:

Egentlig er dette et midlertidig prosjekt. Men noe måtte gjøres. Første bildene her viser  vaskerommet da vi kjøpet huset i 2007. Og bortsett fra å flytte litt på hvitevarene, så har rommet vært som dette, inntill nå. I fremtiden skal rommet også inneholde toalett og muligens en dusj, og da med blir oppgraderingen komplett med varmekabler og flislagte vegger, men i denne omgang var poenget å få et skikkelig vaskerom.

Bilder fra 2007:

For noen nokså få uker siden så flekket vi ut alt fra rommet. Malte vegger hvit, gulvet malte vi med samme Drywood-maling som vi har brukt på grunnmuren ute. Ikke egentlig gulvmaling, men den sitter som Per i Kari, og ser helt greit ut. Så da så.
På Ikea fikk vi tak i 60cm høye skap beregnet for å bære vaskemaskin, skittentøyskap og ymse vanlige kjøkkenskap.
Benkeplatene er ymse tiloversblevent etter andre prosjekter, så derfor er det variabelt med farge og dybde på de.1 stk 60cm og 2 stk 80 cm benkeskap. Tok en av de 30 år gamle Intra-vaskene, kappet av veggfestene, skrubbet den for maling med hjelp av gryteskrubb, tynner og Jif skurekrem, og limte den ned i benkeplaten med hjelp fra 2 tuber skikkelig fugemasse.
3 stk skittentøyskap: Disse er rett og slett geniale! 800,- per stykk, og hver luke inneholder en skittentøykurv som tar 8-12 KG skittentøy. Bedre kan det ikke bli. Venter på klistremerker som skal illustrere tøytypen, som skal klistres på dørene.
Ikea har noen 40 eller 60 cm høye benkeskap beregnet/egnet for å kunne sette vaskemaskiner på. Vi valgte 60 cm, siden det var det som var på lager..... Så nå står maskinen litt høyt, men ikke værre enn at også madammen klarer å fylle på vaskepulver. Skuffer på 40 og 20 cm under maskinene er kjekk å ha, god plass til ymse sengetøy og vaskemidler.
:)

Prismessig har det være en fornøyelse. Knappe 10.000,- hos Ikea. 3.500,- hos Biltema i rør + div skruer, 1.500,- i ymse maling/fugemasse hos diverse, og tilslutt 12.000,- i ny vaskemaskin.

Så nå har vi full kontroll på sortering av skittentøy. Vi har 1 vaskemaskin med 7 KG kapaistet, 1 som vasker 12KG og tørker 8KG, og en tørketrommel med 7 KG. Ergo kan vi vaske 19 KG tøy samtidig, og tørke 15 KG. Gull verdt for en småbarnsfamilie :-)

Neste del av dette prosjektet blir å utvide litt med overskap, strykebenk og stikk til denslags.
Signatur
  (trådstarter)
   #56
 1,818     Skogsvåg på Sotra     1
Takaltanen:

Nå er det kun glass som gjenstår, så er takaltanen komplett.

Vi begynte "prosjekt takaltan" i September 2013. Det startet med at vi hadde et dårlig takvindu fra 1957, og et småslitent flatt tak. Begge deler måtte gjøres noe med.

Bilder fra 2007:

Høsten 2013 fikk vi satt inn et takvindu og en takaltan, begge fra Velux. Ikke helt gratis, men duverden så fikk vi en ny verden inn i en litt trang og mørk trapp:


Så har det vært litt stillstand, før vi i sommer fikk begynt på å fikse opp taket og gesimsen på det flate taket. Utrolig tidkrevende, når ting skal gjøres skikkelig. Men resultatet ble bra.
Deretter var det å legge et avrettet "bjelkelag" for terrassebordene, og deretter syrefaste rør som glassene skal stå i:

Først så ble gammel kledning fjernet, diverse forsterkninger lagt inn, ny kledning på og malt:Takpappen fikk flere strøk med primer, fiberduk og masse:

Deretter ble det litt rørarbeid:
Når glassene kommer så skal jeg ta en liten videosnutt som viser resultatet.

Resultatet, når glassene endelig er kommet og montert, er at vi har gått fra å ha en mørk og "trang" trappegang, et slitent takvindu og gammel takpapp, til å få en lys trappegang, en ekstra nødutgang og en takaltan på 12m2 med en fantastisk utsikt. Til under 100.000,- i materialer. Happy? Jepp  ;D
Signatur
   #57
 292     Porsgrunn     0
Hvordan er erfaringen med fiber i sikringsskapet? Mister du no form for signal?

  (trådstarter)
   #58
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0

Hvordan er erfaringen med fiber i sikringsskapet? Mister du no form for signal?


Regner med du tenker på den trådløse delen på enheten fra Altibox?
Den bruker jeg ikke.
Jeg bruker ikke ruter-funksjonaliteten i det hele tatt på den enheten fra Altibox. Til mitt bruk er den Altibox-enheten mye for svak (den kneler om du kjører for mange samtidige tjenester, spesielt P2P trives den ikke med), så jeg har satt den som en transparent enhet som bare videresender ekstern IP bak til mitt eget utstyr, hvor jeg har et aksesspunkt.
Har en nabo som har samme Altibox-enhet, også plassert i el-skap av stål, som hos meg. Hun bruker faktisk det trådløse uten problem inne i huset sitt, men så er det og et lite hus med bare 1 etg.
Der skal finnes boligskap hvor svakstrømsdelen har plastdør, men kan ikke huske at Cenika kunne levere dette.
Signatur
  (trådstarter)
   #60
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0

Skapene på vaskerommet - har du selv laget hull eller kom de ferdig? Hvis du laget selv, hva satte du i åpningen?

Ikea.  :-)

Etter et par ukers "drift" virker de utmerket. Overflaten er foliert, men dette er ikke den kjipeste folieringen til Ikea, disse tror jeg kan fungere noen år før de sveller opp i kantene. Det kan virke som at du trenger understell til de, men det gjør du ikke, om bakveggen er solid nok. Jeg hadde betong, så det var lett match. Veggfester á la kjøkkenskap både i topp og bunn. Av en eller annen sær grunn har Ikea sluttet med universale dørdempere, så her må en handle dørdempere hos f.eks Clas O. eller lignende, om en vil ha demping.
Signatur