#32
 501     Bærum     0
Hei. Bassenget er kjøpt på www.hagebasseng.no. Det er ca 400x200x112 cm.

Veldig bra prosjekt dette! Ser at du henviser til hagebasseng.no. De selger ikke dette karet lenger? Ser det ikke på nettsidene i hvert fall.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 99     1
Dette ble knallbra. Hva slags tak har du valgt, legger du ut bilder av taket?

Taket er plasttak fra Plastmo, type jumbolite.

Nydelig. Hvordan er tilgangen til bassenget nedenifra? Dersom det skulle vise seg å bli defekt en gang i tida og du skal bytte det. Har du tatt høyde for vannet som eventuelt måtte komme fra en sprekk?

Jeg kommer til å lage en luke nederst på rekkverk mot hekken slik at den ikke blir synlig til vanlig. Ellers blir hele undersiden av terrassen kledd med spiler.

Dersom jeg skulle få en sprekk så vil meste av vannet (forhåpentligvis) ledes vekk fra huset da tomta er skrå.

Strøminntaket som nå er kommet rett oppå et tak hvordan går det med dette ?
Tenker til vinteren når det f.eks. snør ned. Ville tatt inn basseng eller iallefall dekket det til slik at lys ikk bryter ned duken. Du ville ikke hatt noe vindu i veggene som er satt opp ?


Strøm inntaket skal gjøres om ila et års tid. Det blir lagt i bakken.
Bassenget blir værende, men jeg har planer om å få bygget et lokk i aluminium.
Vi ønsket levegger for å skjerme mot innsyn i fra veikryss, så derfor valgte vi heller gjennomsiktig tak 😊

Veldig veldig pent!
Vi vurderer så og si identisk løsning.

Lurer på om du har bilde så du kan se taket litt bedre? Bilde tatt litt ovenfra på en måte:)
Hvor kjøpte du taket?

En ting til, har det noe å si på bruk av BYA når man legger på tak? Eller er dette fritt fram?Takk 😊 har ikke bilde, men taket utenfra ser ikke like pent ut som innenfra. Et vanlig takstein tak hadde sett 100 ganger bedre ut, men da ville det blitt mørkt innvendig 😊

Hvis du skal ha skyvedører, kan jeg anbefale www.grontfokus.no der kjøpte vi døren til Grillståvå 😁
De har utrolig mye Kjekt på den siden.


Takk for tips! Må sjekkes ut, er gira på å tette igjen med vegg og skyve / foldedør neste sommer så vi kan bruke rommet så å si hele året
Hei. Bassenget er kjøpt på www.hagebasseng.no. Det er ca 400x200x112 cm.

Veldig bra prosjekt dette! Ser at du henviser til hagebasseng.no. De selger ikke dette karet lenger? Ser det ikke på nettsidene i hvert fall.


Ser ikke ut som de har vår dimensjon inne lengre nei. Prøv å ring dem, evt sjekk andre steder. Samme basseng selges under andre navn som intex osv
   #35
 1 103     Hordaland     0
Ang beising av spilene så ville jeg bare droppet det og latt dem gråne naturlig. Feber stående så blir ikke like utsatt som feks liggende plank på platting. Disse får større mulighet til å tørke opp.

Jeg har hatt en spilevegg stående i halvannet år nå uten behandling. Den begynner sånn smått å få en fin grå farge. Ingen sprekker el. av betydning.
HSt
   #36
 16 772     Sørum     0
En i nabolaget har spilerekkverk det er noen år gamle og begynner å bli sort skoldet av svertesopp
   #37
 1 103     Hordaland     0
Det ble mine og, i liten grad. Men det gav seg... Man kan jo evt behandle dem med kraftvask el?

HSt
   #38
 16 772     Sørum     0
Mulig, kraftvask er for ting som skal behandles, husvask for renhold. Jotun har med sopp og algedreper i fjor i vaskemiddelet. Hos naboen blir det bare litt styggere fra år til år
   #39
 2     Bergen     0
For en slutteffekt! Gratulere!

Jeg holder på med noe tilsvarnde med innebygd jacuzzi. Tak kommer om kort tid. Bygget av 48x98mm og inneklemt plexiglass. Som rekkverk ville jeg bruke pergola levegg. Noen anbefallinger?
Lokket til jacuzzi vil jeg kle med terrassebord og automatisere slik at den kommer opp og bak ved murvegg. Har ikke 100% konsept på den.
Her er bilder av mitt prosjekt:
torjusan: Ny terrasse med nedfelt basseng -  - torjusantorjusan: Ny terrasse med nedfelt basseng -  - torjusantorjusan: Ny terrasse med nedfelt basseng -  - torjusantorjusan: Ny terrasse med nedfelt basseng -  - torjusan
Signatur