#21
 4     1
Bilde av 1 år gammel beiset vanlig

Ble til at jeg kjøpte vanlig trykkimpregnert på byggmax for 7,50 per meter. Syns det var såpass mye billigere, og ble ikke helt overbevist når det gjelder royal. Det er nok helt sikkert bedre, men er ikke overbevist om at det er så mye bedre at det er verdt å betale såpass mye ekstra for.
De sier vel at royal er beregnet å holde i 50-60 år, mens vanlig trykkimpregnert er beregnet i ca 30 år. På en terrasse tenker jeg at det ikke har så mye å si. Bygger uansett resten av terrassen i vanlig trykkimpregnert.

Så en platting med royal i en utstilling på en byggevarebutikk. Syns ikke den så så veldig fin ut, og den var bare ett år gammel. Hadde nok fått noe røff behandling. Var rillet og flere av rillene var skadet. Var også noen kvasse fliser rundt noen kvister. Så selv om det nok er bedre enn vanlig trykkimpregnert, så ser jeg at det er ikke perfekt og kan bli stygt det også.

Så gjenstår det å se om jeg angrer når jeg skal til med beising av terrassen;)

Tusen takk for all hjelp!

Ble forresten imponert over servicen på byggmax. Kjøpte en hel pakke med bord (ca 560 m), og så at det var noen bord som var skadet (2-3 bord på 3,9 m lengde hver). Da jeg nevnte dette slo de av 40 meter som jeg slapp å betale for. Så jo at det var litt mer enn disse 2-3 bordene som ikke var perfekte da jeg lesset av hengeren, men hadde ikke blitt til at jeg hadde kjørt tilbake og klaget. Og tror uansett ikke det var så mange som 10 bord som var dårlige, så veldig fornøyd med at de slo av såpass mye.


   #22
 4     0
Hei Ollebolle. Vi vurderer møre Royal eller vanlig trykkimpregnert? Hva slags beis har du brukt på vanlig trykkimpregnert siden den så så fin ut etter et år og hvor ofte beiser du? Like fin nå?

Hobbysnekkern i Oslo
   #23
 1     3
Jeg blander mig lige i emnet her fra Danmark. Jeg er klar over, at emnet er gammelt, men spørgsmålet om kvaliteten er stadig relevant.
Vi købte hus i 1995 og monterede nye vinduer, døre og beklædning i royalimpregnert træ. Alt blev malet med vanlig oliebaseret dekkbeis. Siden er vinduer og døre malet nok en gang, mens klædning ikke er malet igen. Alt er stadig pænt, og der er ingen revner eller skævhed - efter 23 år!
Jeg brugte også klædning på et udhus, som ikke blev malet. Det er blevet gråt, men er frisk som nyt, også de nederste brædder, som har jordkontakt. Jeg finder stadig små endestykker, som er savet af ved monteringen i 1995 i jorden. De er stadig tørre, og når man knækker dem dufter de af frisk træ og olie...!
Om royalimpregnering har været pengene værd?
Helt absolut - og mere til!
   #24
 411     -     0
For 5-6 år siden skiftet vi dekke på to flater samtidig, et inngangsparti som brukes hele tiden og brøytes med snøskuffe om vinteren, og en "solkrok" som brukes kanskje 20-30 dager i året. Inngangspartiet fikk Royal-bord, "solkroken" fikk ordinære inpregnerte bord som fikk stå en vinter, deretter vasket med terrasserens og beiset med Butinox terrassebeis.

Erfaringen er at Royalbordene har holdt seg mye penere, selv med røffere bruk. Vi har fornyet olje og beiset om én gang. Dette er mye mer lettvint enn å fornye beis, bare å gjøre rent, la tørke og stryke på ny olje med fille. Kan brukes et par timer senere. Den beisede flaten krever mer omfattende renhold og lengre tørketid.

Prisen på Royalbord er omtrent det dobbelte av impregnerte bord, men man sparer kostnaden og mye av arbeidet med annen overflatebehandling.
ar
   #25
 5     0
Royal bord er absolutt ikke verdt pengene. Elendig og dyrt. Har lagt 20 m2 som skal fjernes.
   #26
 1 208     Sandefjord     0
Har
Royal bord er absolutt ikke verdt pengene. Elendig og dyrt. Har lagt 20 m2 som skal fjernes.


Har du bilde eller noen detaljer???

HSt
   #28
 25 386     Lillestrøm kommune     0
En må hjelpe de med kvalitetskontrollen ser det ut som