#11
 5 503     2
Jeg har valgt Royal på flere terrasser. Angrer ikke på det. Etter et par år begynner fargen å falme litt, men uten at det gjør noe.

Om det er verdt prisen er et subjektivt tema. Jeg tenker mest på det estetiske her. Brunfargen er flott. Så kan man sikkert klare det på andre måter (olje selv), men da er det jo lettere å bare kjøpe Royal..

   #12
 177     Sandnes     0
En ting å tenke på med royal, er at du må bruke syrefaste skruer, som jo også er en betydelig del av prisen fort. Jeg valgte royal framme i fjor, og foreløpig ser dette meget bra ut. Monterte det Camo skjulte skruer, og er veldig fornøyd. Men skal nå legge en nesten 100 kvadrat med terrasse bak huset, og med royal og camo skruer, snakker vi en god del titusen. Fortsatt litt på gjerde i forholdt til hva jeg skal velge denne gangen. Ser de kriger på vanlig grønn plank nå, vi trenger en royal priskrig snart også Smile
HSt
   #15
 25 386     Lillestrøm kommune     0
Bryggeankegget jeg beskrev er ca 15-20år gammelt. Men håpet mitt for olebolle er at terassebeis vil få det til å holde bedre over tid enn med olje, Hvilken terassebeis brukte du ? Møre royal var brun og ikke den mindre pigmenterte typen ?

Der jeg skal hjelpe til å lage terasse er det gummimembran under. Så vidt jeg forstår tåler denne nesten alt men beis og oljeprodukter liker den ikke (tror jeg). Jeg tror vi ender opp med mønster planker og dermed mindre områder bygd som lemmer som kan tas opp for behandling. Da kan Møre royal fortsatt kanskje gi lengre vedlikeholdsintervall enn standard impregnert.
   #16
 1 208     Sandefjord     1
Bilde av 1 år gammel royal

Var gulvet vått når du tok bildet? Jeg tenker spesielt på de bordene hvor halve bordet (i bredden) er mørkere enn resten.

  (trådstarter)
   #18
 61     1
Hvordan er det med flising og sprekking? Er det slik at royal ikke hverken sprekker eller fliser seg, selv etter flere år uten at den blir bahandlet? Blir fliser og sprekker fort et problem på vanlig impregnert?
HSt
   #19
 25 386     Lillestrøm kommune     0
Skal se om jeg kan finne et bilde av tørkesprekker på impregnert brygge, men tar nok en ukes tid.
  (trådstarter)
   #20
 61     1
Ble til at jeg kjøpte vanlig trykkimpregnert på byggmax for 7,50 per meter. Syns det var såpass mye billigere, og ble ikke helt overbevist når det gjelder royal. Det er nok helt sikkert bedre, men er ikke overbevist om at det er så mye bedre at det er verdt å betale såpass mye ekstra for.
De sier vel at royal er beregnet å holde i 50-60 år, mens vanlig trykkimpregnert er beregnet i ca 30 år. På en terrasse tenker jeg at det ikke har så mye å si. Bygger uansett resten av terrassen i vanlig trykkimpregnert.

Så en platting med royal i en utstilling på en byggevarebutikk. Syns ikke den så så veldig fin ut, og den var bare ett år gammel. Hadde nok fått noe røff behandling. Var rillet og flere av rillene var skadet. Var også noen kvasse fliser rundt noen kvister. Så selv om det nok er bedre enn vanlig trykkimpregnert, så ser jeg at det er ikke perfekt og kan bli stygt det også.

Så gjenstår det å se om jeg angrer når jeg skal til med beising av terrassen;)

Tusen takk for all hjelp!

Ble forresten imponert over servicen på byggmax. Kjøpte en hel pakke med bord (ca 560 m), og så at det var noen bord som var skadet (2-3 bord på 3,9 m lengde hver). Da jeg nevnte dette slo de av 40 meter som jeg slapp å betale for. Så jo at det var litt mer enn disse 2-3 bordene som ikke var perfekte da jeg lesset av hengeren, men hadde ikke blitt til at jeg hadde kjørt tilbake og klaget. Og tror uansett ikke det var så mange som 10 bord som var dårlige, så veldig fornøyd med at de slo av såpass mye.