Hei! Har nettopp strødd på Bayer granola plenrens. Den tar også mose. Så noen lurte på det. Jeg lurer på noe helt annet... Tar plenrensen knekken på rododendronene mine? Jeg googlet skvalderkål og fant ut at det var plenrens jeg burde bruke for å bli kvitt det men tenkte ikke på at skvalderkålen min er under og ved siden av rododendronene mine. Noen som vet?
Det var et år at jeg gikk rundt her med gummihansker, samlet bladene til løvetann som en bukett i hånda, sprayet på litt roundup, og kunne omtrent se dem visne med en gang. Det tok rundt et kvarter før de begynte å bli gule, og dagen etter var de virkelig begynt å skrumpe inn. Dessverre gikk litt av gresset rundt også føyken.
Mose gjør meg ikke noe, men løvetann har jeg ikke særlig sansen for.
Signatur
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Har prøvd både granulat og plenrens som sprøytemiddel, og begge virket greit, men det var litt arbeid å spre det utover, samt at det kostet litt. Har gått over til manuell luking nå, med stort hell. (Mot løvetann).
Bruker en hagespade (slik liten, ca30 cm lang, smal og solid). Stikker denne ned i jorden 3-5 cm fra kjernen på løvetannplanta, men i en vinkel som gjør at jeg skjærer av rota på løvetannen ett par centimeter under jordoverflaten. Da er resten av løvetannplanta bare å "plukke opp", eventuelt kan man vippe opp litt med spaden. Erfaringen er at da tar man med så mye av rota at den ikke klarer å gro opp på nytt. (Rot-klumpen som er igjen må ha nok energi til å gro en ny plante opp til overflaten og sette blader, før sola tar over som energikilde). 97% av gangene er løvetannen permanent borte, bruker ca 5 sekunder pr plante. Tar litt tid innledningsvis første gangen, men etter dette er det bare vedlikehold, fjerner kanskje 10 planter i måneden som er nye frø som har spiret, og dermed bare er småplanter.
Totalt sett bruker jeg mye mindre tid enn ved bruk av granulat eller flytende. Men dette virker hovedsaklig mot løvetann, annet ugress har ofte andre rotformer, som ikke er like lett å bli kvitt.
Stikker løvetann. Det er relativt lite arbeide og holder den i sjakk. Verktøyet er en dertil egnet «spade", en enhånds spade med ca 3 cm bredt og 20cm langt krummet blad, en løvetannstikker. Som i en post lenger opp, setter den noe til siden for planten og skjærer av rota så langt ned som det er praktisk mulig.
Verktøy med lengre skaft og slike som tar med en jordklump er ikke forsøkt.
Mose gjør meg ikke noe, men løvetann har jeg ikke særlig sansen for.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Har gått over til manuell luking nå, med stort hell. (Mot løvetann).
Bruker en hagespade (slik liten, ca30 cm lang, smal og solid).
Stikker denne ned i jorden 3-5 cm fra kjernen på løvetannplanta, men i en vinkel som gjør at jeg skjærer av rota på løvetannen ett par centimeter under jordoverflaten. Da er resten av løvetannplanta bare å "plukke opp", eventuelt kan man vippe opp litt med spaden. Erfaringen er at da tar man med så mye av rota at den ikke klarer å gro opp på nytt. (Rot-klumpen som er igjen må ha nok energi til å gro en ny plante opp til overflaten og sette blader, før sola tar over som energikilde).
97% av gangene er løvetannen permanent borte, bruker ca 5 sekunder pr plante.
Tar litt tid innledningsvis første gangen, men etter dette er det bare vedlikehold, fjerner kanskje 10 planter i måneden som er nye frø som har spiret, og dermed bare er småplanter.
Totalt sett bruker jeg mye mindre tid enn ved bruk av granulat eller flytende. Men dette virker hovedsaklig mot løvetann, annet ugress har ofte andre rotformer, som ikke er like lett å bli kvitt.
takk for svar
Verktøy med lengre skaft og slike som tar med en jordklump er ikke forsøkt.