#42
 149     0
Jeg bestile nettopp en weber q300 fra lefdal

Lefdal selger Weber Q300 nå til 3295,-  tror det er en bra pris..samme grill koster 4500,- på plantasjen og 3995 på elkøp Wink
   #43
 745     Sponvika     0

Bare ett tips til de som synes det smaker tennveske av maten. IKKE la tennveska trekke inn i kullet, pøs godt på med tennveske (MYE) og tenn på med en gang så blir det garantert godt resultat. Dette gjelder både kull og briketter og grillen blir fortere varm enn en gassgrill.
[/quote


Det smaker ikke  tennveske, har da såpass kustus, men jeg skal teste å fyre rett etter påfyll selv om det sies at det skal ventes et par minutter.
En gang brukte jeg i nødens stund parafin og lang venting, gikk det å.

Kullgrilling er bare for de som har god tid og vil ha grillsmak og ikke flammebehandlet mat ;D

   #44
 7,685     Bærum     0


Weberbrikketer er veldig gode, men krever lang opptenningstid.


Jeg har prøvd briketter èn gang, kjøpt på Rema. Husker i produsent, men er "den vanlige"  :P

Jeg klarte jeg ikke engang å få fyr på dritten. Holdt ikke på så lenge, kullet var i nærheten og folk ville ha mat. Hva er din hemmelighet?
Finner vi plutselig ut at vi skal grille fyrer vi opp gassgrillen. Som oftest har man planlagt at man skal grille og da fyrer man opp med briketter en halvtime før grilling. Det gjelder å være romslig med tennveske. Denne brenner bort lenge før grillen er klar. Husk brikettene skal være hvite før du hiver maten på. Weberbrikettene er noe vanskeligere å få fyr på, men brenner utrolig lenge. Så det er ingen hemmelighet, bare tolmodighet. Grin
   #45
 350     Norge     0

Jeg bestile nettopp en weber q300 fra lefdal

Lefdal selger Weber Q300 nå til 3295,-  tror det er en bra pris..samme grill koster 4500,- på plantasjen og 3995 på elkøp ;)


Har litt erfaring fra lignende Weber, med "avlastningsbrett" på siden av plast. Den er ganske upraktisk i forhold til at men ikke kan sette tunge ting der uten at plastbretttet bøyer seg, og man blir redd for at det rett og slett skal skli av. Er en kant ytterst som hindrer skliing, men ikke helt 100% sikker likevel. Med tunge ting mener jeg f.eks en stor tallerken med en god del kjøtt. Og det er jo relativt ofte man har ved grillen.

Litt usikker på om det er samme modell som jeg har brukt, men den ligner hvertfall fryktelig.
   #46
 340     Nord-Norge     0
Jeg har en Adelaide 4-veis gassgrill med sidebrenner og bord. Kjøpt på netthandelen i fjor for 1900 kr.
Fungerer helt utmerket.
Var helt overbevist om at gassgrill var det som laget den beste maten, men ble skuffa når jeg fyrte i gang grillen å oppdaga at selve grill smaken var vekke.
Dette løste jeg lett ved å legge på litt bjørke spon for å få røyksmak. Ser på bla. jernia at de selger hikkori flis som er beregnet å ha på gass grillen.
Ble i alle fall en helt super grill sommer i fjor, med grilling flere ganger i uka.
   #47
 10     Asker     0
Til alle med kullgrill, slipp fyrstikkene og tennveska. Og ta tak i varmluftspistolen, eneste ulempen er at du trenger strøm. Resultat; rødglødende kull på få minutter. Kan støve noe.

Vet ikke hvordan dette fungerer på briketter.

bex
   #48
 4,293     Østlandet     0

Til alle med kullgrill, slipp fyrstikkene og tennveska. Og ta tak i varmluftspistolen, eneste ulempen er at du trenger strøm. Resultat; rødglødende kull på få minutter. Kan støve noe.

Vet ikke hvordan dette fungerer på briketter.


det blir jo det samme som og dra på sædbank og hente en kopp. og si du har ronka, all gleden borte, bare samme resultat.

Noe av gleden er jo latterlig mye tennveske med medfølgende par meter høy ild.
Signatur
  (trådstarter)
   #50
 63     Nord-Norge     0
Tusen takk for alle svarene! :)

Fant denne via en av innleggene: http://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=625458

Ser jo at jeg heller mot Weber, men da en av de mindre modellene. Ser at denne har en ok pris. Noen som har noen kommentarer eller erfaringer? Ser jo samtidig at hvis man skal kjøpe stativ og trekk og evt andre ting som man trenger, så blir det fort en god del dyrere. Da er det kanskje andre griller som har komplett utstyr, som "nesten" kan konkurrere med en Weber?