84,773
12
54
Hvilken type singel på gårdsplass?
41
29
Hvilken type singel blir anbefalt til å bruke på en gårdsplass? Den skal være foran garasje/inngangdør. Vi kommer til å legge stein etterhvert, men ikke på noen år ennå.
Mvh. Tor Even
Singel er noe herk, vi har singel i oppkjørsel, og denne er så fin ( ca 4 mm ) at den setter seg i skosåla. Drar noen kilo inn i huset i løpet av et år...
Skal legge stein eller asfaltere....
Hadde 0-16 der jeg bodde før. Så la vi stein oppå. Men den 0-16 ble helt hard, dro ikke noe med meg når jeg gikk inn...
Maskinknust shingel er kantete, men man kan også kjøpe naturshingel, som er rund og polert. Selv syns jeg den hvite naturshingelen er pen, men det passer ikke overalt. Naturshingelen setter seg ikke så lett i sko osv og er mer behagelig å gå barbeint i. Man kan gå ganske mye opp i størrelse på rund/polert naturstein uten at den blir "upraktisk" som underlag. Det gir et helt annet inntrykk en shingel av småstein.
Om det er et stort område som skal dekkes så vil jo ting begynne å koste en del også. Jeg ville sjekka med forskjellige grus/sandtak i nærheten, det er ofte store prisforskjeller.
Men den drenerer jo godt da;)
Tomten våres består av to høydenivåer. Stor parkeringsplass og plen ligger nederst, mens huset ligger på ein forhøyning. Denne forhøyningen følger rundt huset på tre av sidene med 3-4meter bredde. Her og på parkeringen er det i dag grus/single (sikkert 0-16mm), noke som fører til at me drar med oss vanvittig med sand og drit inn når det er vått ute. På parkeringen kommer me enten til å legge belegningsstein eller asfalt, mens på plassen rundt huset er me meir usikre. Belegningsstein hadde vore det klart fineste, men det blir svindyrt da det blir mangen kvm. Så no lurer me litt på om me skal fylle på med grovere singel. Dette vil vell hjelpe eindel mot all grusen me drar med inn? Kva grus bør me da vurdere, og kva er ca. pris på dette pr. kvm? Finnes det fleire farger på grus?
Eit problem som dukker opp visst me legger grus er at me har to murtrapper som fører ned til parkeringen. Korleis unngår me at grusen forsvinner ned der?
Fordeler en nevnt lenger oppe. En ulempe er at om du kjører på den så må den rakes uavlatelig.
Her var det natursingel på gårdsplassen og nåde den som da ikke var snill med clutchen! Da stod riva klar når vedkommende kom tilbake.
Lekehusbloggen min
Terassebyggebloggen
260m2 bta trehus etter TEK07, Thermia Optimum G2 8kw i serie med 200ltr OZO Super. 180m energihull. Roth vannbåren varme.
Jeg ville anbefalt 8-12, eller maks 8-16mm, knust og vasket stein i et lag som er ca 20-30mm tjukt. Underlaget kan gjerne være noe med lavere fraksjon, f.eks 0-4 eller 0-8mm.
Tror det er noe i den gata som anbefales i byggforskserien også.
Frode (innehaver av F.A.Gundersen Minigraving & Transport)
- Selvgjordt er velgjordt.... tror jeg; vårt prosjekt.