35 612    27    4  

Oppbygging av markterrasse

 270     Skedsmo     0
Hei folkens.

Skal i gang med å rive eksisterende markterrasse, og bygge ny. De som bygde den eksisterende terrassen la rammen rett ned på bakken. Det eneste grunnarbeidet de har gjort er å legge på duk. Dette har holdt overraskende godt, men merker at rammeverket har startet å råtne.

Så sånn jeg har tenkt å gjøre det er som følger, grave vekk det øverste laget med gress/jord. Ca 10-15 cm. Legge duk og fylle opp med pukk/singel. Så legge lecastein og bygge rammeverket oppå her med 2"6". Kommer ikke til å være i kontakt med huset, høres dette ut som en grei plan? Det har ikke vært noe problem med telehiv på eksisterende terrasse. Så antar at ved å gjøre som jeg beskrevet så får jeg ikke noe problem med telehiv? Eller bør jeg legge noe isolasjonsplate under lecastein?

Ebe
   #1
 4 337     Vestlandet     0
Om du tillater terrassen å ikke være i 100% vater alle veier så vil den bare ligge å bevege seg litt når telen går, så tror ikke det er noe problem sånn du beskriver. Har tenkt å gjøre det samme selv.


Et større spørsmål er hvor stor man skal bygge plattingen...  Cool
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 270     Skedsmo     0
Er ikke så farlig om den svømmer litt på telen. Derfor jeg ikke kobler den til huset. Og den vil jo uansett gå ned i vater igjen når telen går. Evt. så får man hoppe litt på den på våren Smile
nik
   #3
 633     0
Har lignende planer for sommeren.

Jeg vurderer å droppe leca/holdestein og legge 2x4 med ett påmontert terrassebord rett i komprimert pukk, og bruke dette som underlag for rammeverket. (terrassebordet nederst mot pukk)

Til rammeverk bruker jeg antakelig 2x6, og avslutter med 28x120 terrassebord.
Dette vil da bygge 25 cm. totalt fra pukk til gulvnivå på terrassen.

Duk tror jeg er overflødig i sand/grus -grunnen jeg har rundt huset, men vil ha duk langs kantene for å slippe groing av gress inntil terrassen.

Noen invendinger mot en slik løsning?
  (trådstarter)
   #4
 270     Skedsmo     0
Jeg personlig ville lagt på duk. Men jeg hater ugress, så er kanskje litt overfølsom det  ::) Men ellers så virker det jo som du har samme tanker som meg, og ved at Maxbo bruker den løsningen din. Så det er sikkert helt knall Smile
   #5
 19     Ringsaker     0
Mye enig i det her så lenge det er frittstående. Bygget forrige år en terrasse på huset som ble boltet i huset. Her ble det lagt mye arbeid i med 60x60x20 (ja 20 faktisk:D) støpekasseter med pukk som avretting isolasjon i massevis søyle opp med søylesko osv. Dette har stått stødigere enn fjell. Stivt som F:D Men i år så skal jeg også lage platting (frittstående) under denne. Her skal jeg også gjøre lignende som dere. Men husk duk ja, vi hater alle ugress! Jeg drar duken ca 20-25cm langt ut mot plen siden alle arealer skal etterhvert skilles med ca 20cm pukkstripe. Skal ikke bruke noe kantklipper nei!

Tommy
   #6
 270     Eidsvoll     0
Bra utgangspunkt det. Jeg gjorde som en over her og droppa lecaen, brukte heller store mengder pukk og 2x4" på flasken nede på det før jeg bygde ramma oppå. Fint som bare det, spesielt her som det er sandgrunn.
Signatur
   #7
 3 259     Akershus     0
Duk er, etter min erfaring, rene gartneriet for ugress.
Signatur

   #8
 270     Eidsvoll     0
Apropos duk ja.. Hvit duk forhindrer på ingen måte ugress. Denne er drenerende, og alt organisk materiale spiser seg lett i gjennom den. Skal man forhindre ugress er det vel egentlig bare presenning eller plast som gjelder. Men da har man null drenering og det blir liggende grønne dammer under... Så det er vel bare å bruke litt sprøytemiddel en gang i blant.
Signatur
   #9
 3 259     Akershus     0
Den fletta billigkalesjen drenerer temmelig kjapt når den brytes ned, men i mellomtiden har den dekket godt ifht ugress.

Ville ikke lagt fiberduk høyt oppe i massene for å unngå ugress, det gror som pokker, holder på fukt og drar fukten vertikalt i massene, feks under terrassen.
Signatur
Ebe
   #10
 4 337     Vestlandet     0
Duken er vel for å holde jordmassene nede og pukken oppe. Er vel fint lite som gror i pukk?
Signatur